bearnaise saus oppskrift nrk

Introduksjon

Bearnaise saus er en klassisk fransk saus som passer perfekt til biff, kylling og fisk. Den gir en deilig smak og en ekstra dimensjon til måltidet ditt. Å lage en god bearneise saus kan være litt utfordrende, men med disse 5 oppskriftene fra NRK, vil du kunne lage en fantastisk saus på kort tid.

Ingredienser som må forberedes

Før du starter å lage bearneise saus, er det viktig å ha ingrediensene klare. Du vil trenge eggeplommer, smør, vann, eddik, fersk estragon, sjalottløk, hvitløk, salt og pepper. Ha alt klart på kjøkkenbenken før du starter, så vil prosessen gå mye lettere.

Ingredienser Til Bearneise Sauce

Hvordan å lage den

Det første trinnet i å lage bearneise saus er å smelte smøret i en kjele over mellom varme. Deretter kan du starte med å lage eggeplommene ved å blande dem med vann, eddik, salt og pepper i en bolle. Pisk dette sammen til det blir jevnt. Nå kan du helle eggeblandingen over i en kjele og begynne å varme blandingen forsiktig mens du hele tiden pisker. Når den begynner å tykne, kan du tilsette smøret mens du fortsatt pisker. Til slutt kan du tilsette hakket estragon, sjalottløk og hvitløk og fortsette å piske til det blir jevnt og fyldig.

Trinnvis Bearneise Sauce

Hvordan å presentere den tiltalende

Bearneise saus kan presenteres på mange måter, men de fleste velger å helle den over biff, kylling eller fisk. Du kan også drysse over litt hakket estragon for å gi en ekstra smak. For å gjøre presentasjonen enda mer tiltalende, kan du pynte tallerkenen med litt grønnsaker eller poteter.

Presentasjon Av Bearneise Sauce

Tilleggstips om bearneise saus oppskrift NRK

– For å unngå at eggeplommene koagulerer, må du sørge for å ha blandingen over lav varme når du varmer den opp. – Hvis du har vanskeligheter med å piske sausen, kan du bruke en stavmikser for å gjøre prosessen enklere. – Du kan bruke tørket estragon hvis du ikke har tilgang til fersk estragon. Men fersk estragon vil gi sausen en mer autentisk smak. – Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann eller eddik for å gjøre den mer flytende.

Fordelene med bearneise saus oppskrift NRK

En av fordelene med å lage din egen bearneise saus, er at det vil gi en helt annen smaksopplevelse enn de kjøpte variantene. Ved å lage sausen selv, kan du også kontrollere ingrediensene og dermed gi en sunnere variant. Sauser som er laget fra bunnen av, har også en mer autentisk smak og kan virkelig ta måltidet ditt til neste nivå.

Anbefalinger for bearneise saus oppskrift NRK

Hvis du vil lage en enkel og rask versjon av bearneise saus, kan du prøve NRK sin oppskrift som bruker sennep og majones i stedet for eggeplommer. Dette kan være et flott alternativ for de som ikke vil bruke så mye tid på kjøkkenet. Hvis du vil ha en mer autentisk bearneise saus, kan du prøve en av NRK sine oppskrifter som bruker fersk estragon og sjalottløk. Dette vil gi en mer autentisk smak og er perfekt for de som ønsker å imponere på middagsselskapet.

Related video of 5 Bearnaise saus oppskrift NRK: Hjemmelaget saus for enhver anledning