oppskrift til boller

Introduksjon

Å lage boller hjemme er en av de mest tilfredsstillende opplevelsene som finnes. Det er noe med å kombinere ingredienser, elte deigen og se den heve seg til deigfulle, myke boller som gjør det verdt alt arbeidet. Her er fem av våre favorittoppskrifter til boller som vil få deg til å elske hjemmebakst enda mer.

Boller Til Frokost

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å blande ingrediensene for å lage boller, må du sørge for å ha alt klart. Deigfremstilling kan være en rotete jobb, så å ha alt forberedt vil gjøre opplevelsen mer behagelig. Her er hva du trenger:

 • 500g hvetemel
 • 50g sukker
 • 1/2 ts salt
 • 1 pose tørrgjær
 • 125 ml varmt vann
 • 125 ml melk
 • 50g smør
 • 1 egg

Ingredienser For Boller

Hvordan å lage den

Sett ovnen til 180 grader C. Start ved å blande sammen mel, sukker og salt i en stor bolle. Tilsett tørrgjær og rør sammen. Varm opp vann og melk i en liten kjele til det er lunkent. Tilsett smør og la det smelte. Hell blandingen i melet og rør sammen. Tilsett egg og rør godt til du får en jevn deig.

Plasser deigen på en lett melet overflate. Elt deigen grundig i minst fem minutter til den er jevn og elastisk. Plasser deigen tilbake i bollen og dekk med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La heve i ca. en time til den er dobbelt så stor.

Når deigen er ferdig hevet, plasser den på en lett melet overflate igjen. Del deigen i like store deler og form dem til boller. Legg bollene på et smurt stekebrett eller en bakepapirkledd stekeplate. La stå i ca. 30 minutter til bollene har hevet seg igjen.

Plasser bollene i ovnen og stek i 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. La bollene avkjøles på en rist i noen minutter før servering.

Hvordan Lage Boller

Hvordan å presentere den tiltalende

Boller kan serveres på mange forskjellige måter, avhengig av hva som passer til anledningen. Hvis du lager boller til frokost, kan du servere dem med smør og syltetøy. Hvis du lager boller til en piknik, kan du fylle dem med ost og skinke. Hvis du lager boller til en fest, kan du lage dem litt mindre og legge til sjokoladebiter eller fiken for en ekstra godbit.

Hvordan Å Presentere Boller

Tilleggstips om oppskrift til boller

Her er noen tilleggstips for å lage de beste bollene:

 • Ikke bruk for mye mel når du knar deigen – det vil gjøre bollene tørrere.
 • La deigen heve på et varmt sted for å fremskynde prosessen.
 • Ikke smør bollene før de er ferdig hevet – det vil hindre dem i å heve seg.
 • Få en jevn størrelse på bollene for å sikre at de steker jevnt.

Tilleggstips For Boller

Fordeler med oppskrift til boller

Det er mange fordeler ved å bake boller hjemme. For det første kan du tilpasse smaken og fyllet etter din preferanse. For det andre er det en fin måte å tilbringe tid sammen som en familie, og for det tredje kan du unngå å kjøpe boller fra butikken som kan være fulle av konserveringsmidler og andre ingredienser som ikke er bra for deg. Sist men ikke minst, vil du også spare penger ved å lage boller hjemme i stedet for å kjøpe dem.

Anbefalinger for oppskrift til boller

Prøv en av disse oppskriftene neste gang du har lyst på boller. De er enkle å lage og smaker fantastisk. Hvis du vil eksperimentere med forskjellige ingredienser, kan du prøve å legge til hakkede nøtter, tørket frukt eller krydder som kardemomme eller kanel. Uansett hva du gjør, vil du glede deg over å lage boller hjemme fra bunnen av.

Related video of 5 Oppskrifter til Boller for Enhver Anledning