oppskrift thailandsk mat

Introduksjon

Thailandsk mat er kjent for å være en av de mest smakfulle og varierte matkulturene i verden. Fra krydret til mild, med en blanding av søtt, salt og surt, har thailandsk mat noe for enhver smak. I denne artikkelen vil vi dele fem oppskrifter på thailandsk mat som vil imponere venner og familie. Disse oppskriftene er enkle å lage og vil garantert få smaksløkene dine til å eksplodere.

Ingredienser Som Må Forberedes

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage thailandsk mat, er det viktig å ha alle ingrediensene klare. Mange av ingrediensene kan være vanskelig å finne, men de er absolutt verdt innsatsen. Noen av de vanlige ingrediensene som brukes i thailandsk mat inkluderer:- Fiskesaus: Dette er en av de viktigste ingrediensene i thailandsk mat, og kan kjøpes i de fleste asiatiske matbutikker.- Lemongress: Dette gir en sitrusaktig smak til maten og kan kjøpes i asiatiske matbutikker eller i noen velassorterte dagligvarebutikker.- Galangal: Dette ligner på ingefær og brukes ofte i supper og karriretter.- Kaffirlimeblader: Disse gir en frisk smak og kan kjøpes i asiatiske matbutikker.- Kokosmelk: Dette brukes mye i thailandsk mat og kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.

Hvordan Å Lage Den

Hvordan å lage den

1. Pad Thai- Kok risnudlene i en stor kjele med saltet vann i ca. 5 minutter.- Stek scampi, egg, hvitløk og chili i en wokpanne.- Tilsett risnudlene, soyasaus, fiskesaus, sukker og limejuice.- Stek alt sammen i noen minutter før du legger i bønnespirer og vårløk.2. Tom Yum Gai- Kok kyllingbuljong i en stor kjele.- Tilsett galangal, sitrongress og kaffirlimeblader.- Etter noen minutter, tilsett kyllingbryst, sopp og chili.- Tilsett fiskesaus, sukker og limejuice.- Server med ris.3. Green Curry- Stek grønn karripasta i en stor gryte i noen minutter.- Tilsett kylling, kokosmelk og grønnsaker.- La alt koke i 10 minutter.- Tilsett fiskesaus og palmesukker.- Server med ris.4. Papayasalat- Kutt papaya i tynne strimler.- Bland fiskesaus, sukker, limejuice og chili.- Tilsett bønner, tomat og peanøtter.- Bland alt sammen og server.5. Mango Sticky Rice- Kok klebrig ris i en stor kjele.- Mens risen koker, skrell og skjær mangoen i små biter.- Bland sukker, salt og kokosmelk.- Tilsett ris og la alt koke i noen minutter.- Server med mango på toppen.

Hvordan Å Presentere Den Tiltalende

Hvordan å presentere den tiltalende

Thailandsk mat kan serveres på mange forskjellige måter, avhengig av typen rett. Pad Thai kan serveres på tallerkener med bønnespirer og limekiler på siden, mens Tom Yum Gai kan serveres i store boller med ris ved siden av. Green Curry kan serveres i en stor bolle med ris i midten og curryen rundt. Papayasalat kan serveres i små boller, og mango sticky rice kan serveres på tallerkener med mango på toppen.

Tilleggstips Om Oppskrift Thailandsk Mat

Tilleggstips om oppskrift thailandsk mat

– Prøv forskjellige typer karri og karripasta for å finne din favoritt.- Juster mengden chili etter din egen smak.- Bruk ferske ingredienser når du har muligheten.- Server alltid med ris.- Prøv å lage din egen thailandske mat hjemme i stedet for å gå ut å spise.

Related video of 5 Oppskrift Thailandsk Mat for Å Imponere Venner og Familie