bearnaise saus oppskrift viestad

Introduksjon

Bearnaisesaus er en av de mest populære sausene for å krydre kjøttretter. Det er en rik og kremet saus som vil forbedre smaken av enhver biff eller kyllingrett. Oppskriften på bearnaisesaus er ikke for vanskelig, selv om det kan virke skremmende å lage en hjemme. I denne artikkelen vil vi dele med deg 5 bearnaise saus oppskrifter fra Viestad som vil gjøre det enklere for deg å nyte denne deilige sausen hjemme.

Biff Med Bearnaisesaus

Ingredienser som må forberedes

Før du starter, må du sørge for at du har alle ingrediensene klare. For en tradisjonell bearnaisesaus trenger du følgende:- 3 eggeplommer- 1 ss vann- 1 ss estragoneddik- 2 ss hakket estragon- 150 gram smør- Salt og pepper

Ingredienser For Bearnaisesaus

Hvordan å lage den

Når alle ingrediensene er klare, kan du begynne å lage bearnaisesausen. Her er oppskriften på en enkel og deilig bearnaisesaus:1. Smelt smøret over lav varme i en liten kjele. 2. Pisk eggeplommene sammen med vann og estragoneddik i en annen kjele. 3. Sett kasserollen med eggeplommene i en større kjele med vann som er kokende. Reduser varmen til lav og pisk eggeplommene til de blir lys og tykk. 4. Ta kasserollen av varmen og pisk gradvis inn det smeltede smøret i eggeblandingen. 5. Tilsett hakket estragon og smak til med salt og pepper.

Lag Bearnaisesaus

Hvordan å presentere den tiltalende

Bearnaisesaus kan serveres med en rekke forskjellige retter, som biff, kylling eller sjømat. For å gjøre det ekstra tiltalende, kan du prøve å plassere sausen i en sauskanne og pynte med litt ekstra hakket estragon på toppen. Du kan også servere sausen med noen grønnsaker eller poteter for å balansere smaken.

Server Bearnaisesaus

Tilleggstips om bearnaise saus oppskrift Viestad

Her er noen ekstra tips for å lage den perfekte bearnaisesausen:- Bruk ferske ingredienser når det er mulig.- Pass på å piske eggeplommene godt for å få en tykk konsistens.- Når du pisker inn smøret, sørg for at det er helt smeltet og ikke for varmt.- Tilpass mengden estragon til din personlige smak.- Ikke la sausen koke eller den vil stivne.

Tips For Å Lage Bearnaisesaus

Fordeler med bearnaise saus oppskrift Viestad

En av fordelene med å lage bearnaisesausen hjemme er at du kan tilpasse smakene etter dine egne preferanser. Du kan øke eller redusere mengden estragon eller legge til andre ingredienser som hvitløk for å gi sausen en ekstra smaksdimensjon. I tillegg er det enklere å unngå tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som ofte finnes i ferdigkjøpte sauser.