vikingmelk karamell oppskrift

Introduksjon

Er du også en fan av de søte og smakfulle variantene av karamell? Hva med å prøve ut noen spennende varianter av Vikingmelk karamell? Vi har laget en liste med fem deilige oppskrifter som vil garantert tilfredsstille søtsuget ditt.

Bilde Av Deilige Karamellbiter

Ingredienser som må forberedes

Du vil trenge følgende ingredienser for disse oppskriftene:

 • 4 kopper sukker
 • 1 kopp Vikingmelk
 • 1 kopp vann
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1 kopp kremfløte
 • 1 ts flaksalt
 • 1 kopp hakket peanøtter
 • 1 kopp finhakket mørk sjokolade
 • 1 kopp kondensert melk
 • 1 kopp hakket baconfett
 • 1 kopp hakket eple

Slik lager du Vikingmelk karamell

Vanlig Vikingmelk karamell

Forbered en stor kjele og bland sukker, Vikingmelk og vann. Kok opp blandingen på middels varme og rør veldig godt. La det koke for omtrent 20 minutter eller til blandingen tykner og får en fin gyllenbrun farge. Ta kjelen av varmen og tilsett vaniljeekstrakt. Hell blandingen over i en smurt form og la den avkjøles. Skjær i biter og oppbevar i en lufttett beholder.

Et Fat Med Søtsaker

Vikingsmak karamell med flaksalt

Følg samme oppskrift som vanlig Vikingmelk karamell, men tilsett også flaksalt etter at du har tatt kjelen av varmen. Hell blandingen over i en smurt form og la den avkjøles. Skjær i biter og oppbevar i en lufttett beholder.

Bilde Av Flaksalt

Vikingmelk karamell med peanøtter og sjokolade

Gjør klart en form og dryss peanøtter og sjokolade i bunnen. Følg så oppskriften for vanlig Vikingmelk karamell og hell blandingen over peanøtter og sjokolade. La det avkjøles før du skjærer i biter. Oppbevares i en lufttett beholder.

Bilde Av Peanøtter

Vikingmelk karamell med kondensert melk

For denne oppskriften blander du sukker, Vikingmelk, kondensert melk og vann i en stor kjele. Kok blandingen på middels varme i 20 minutter eller til det blir en fin gyllen farge. Ta kjelen av varmen og hell blandingen over i en smurt form. La det avkjøles før du skjærer i biter. Oppbevares i en lufttett beholder.

Bilde Av Kondensert Melk-Boks

Vikingmelk karamell med baconfett og eple

For denne oppskriften steker du baconfettet i en stekepanne. Tilsett deretter hakkede epler, sukker, Vikingmelk og vann, og la det koke på middels varme i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og hell blandingen over i en smurt form. La det avkjøles før du skjærer i biter. Oppbevares i en lufttett beholder.

Bilde Av Baconfett

Hvordan presentere Vikingmelk karamell tiltalende

Den beste måten å presentere disse deilige karamellbitene på er å legge dem på et fat og pynte med hakkede nøtter eller farget sukker. Du kan også pakke dem inn i cellofanposer og gi bort som en gave.

Bilde Av Gaveeske

Tilleggstips om Vikingmelk karamell oppskrift

For å få et jevnt og glatt resultat når du lager karamell, må du røre til enhver tid. Ikke rør for hardt eller for sakte, men hold en jevn hastighet. Vær også forsiktig når du arbeider med sukkerløsninger, da sukkeret kan bli overopphetet og brenne seg.

Fordelene med Vikingmelk karamell oppskrift

Vikingmelk karamell er ikke bare en søt godbit, men det kan også ha potensielle helsefordeler. Vikingmelk inneholder kalsium og protein som er bra for beinstrukturen, og det kan også hjelpe med å regulere blodsukkeret. Karamell bidrar også til å øke serotonin- og endorfinnivåene i hjernen, som kan forbedre humøret og redusere stress.

Anbefalinger for Vikingmelk karamell oppskrift

Disse deilige oppskriftene på Vikingmelk karamell vil ikke bare tilfredsstille søtsuget ditt, men også imponere gjestene dine. Prøv å eksperimentere med ulike smaksvarianter og la fantasien løpe løpsk. Husk å alltid være forsiktig når du arbeider med sukkerløsninger og bruk beskyttelse av hender og øyne når det er nødvendig. Lykke til!

Related video of Oppskrift på 5 deilige varianter av Vikingmelk karamell