vegansk is oppskrift

Introduksjon

Vegansk is er en sunn og deilig alternativ til vanlig is. Veganske iser er laget uten bruk av animalske produkter som melk og eggeplomme og har derfor mange helsefordeler. I denne artikkelen vil vi gi deg 5 forskjellige oppskrifter på vegansk is som du kan prøve hjemme.

Ingredienser som må forberedes

Før vi går i gang med oppskriftene, er det noen ingredienser du må ha på hånden. Disse inkluderer:

  • Kokosmelk
  • Vaniljeekstrakt
  • Bananer
  • Frosne bær
  • Kondensert kokosmelk
  • Agavesirup
  • Avokado
  • Risfløte
  • Sjokoladebiter
  • Peanøttsmør

Hvordan å lage vegansk is

Oppskrift 1: Bananis

Denne oppskriften er enkel og krever kun to ingredienser: bananer og vaniljeekstrakt.

Bananas

Først skreller du og kutter bananene i små biter. Deretter legger du dem i en frysepose og legger den i fryseren i minst 2 timer. Når bananbitene er frosne, tar du dem ut og legger dem i en blender sammen med en teskje vaniljeekstrakt. Miks ingrediensene sammen til du har en kremaktig konsistens. Sett blandingen tilbake i fryseren i 30 minutter før servering.

Oppskrift 2: Bæriskrem

Denne oppskriften er også enkel og krever kun frosne bær og kondensert kokosmelk.

Berries

Legg 2 kopper frosne bær og en boks med kondensert kokosmelk i en blender og miks til du får en jevn blanding. Hell blandingen i en iskremmaskin og la maskinen kjøre i 20-25 minutter. Hvis du ikke har en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en frysebeholder og sette den i fryseren i 2-3 timer.

Oppskrift 3: Avokadoiskrem

Ja, du leste riktig – denne oppskriften kommer til å overraske deg!

Avocado

Bland 1-2 avokadoer, 1/2 kopp risfløte, 1/4 kopp agavesirup og en teskje vaniljeekstrakt i en blender. Bland ingrediensene sammen til du har en jevn og kremaktig konsistens. Hell blandingen i en iskremmaskin og la maskinen kjøre i 20-25 minutter. Hvis du ikke har en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en frysebeholder og sette den i fryseren i 2-3 timer.

Oppskrift 4: Sjokoladeis

Denne oppskriften er for sjokoladeelskere der ute, og kombinerer peanøttsmør og sjokoladebiter for en deilig smak.

Chocolate

Kombiner 1 kopp kokosmelk, 1/2 kopp peanøttsmør, 1/4 kopp agavesirup og 1/2 kopp sjokoladebiter i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme mens du rører til sjokoladebitene smelter komplett og blandingen er jevn. Hell blandingen i en iskremmaskin og la maskinen kjøre i 20-25 minutter. Hvis du ikke har en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en frysebeholder og sette den i fryseren i 2-3 timer.

Oppskrift 5: Kokosiskrem

Denne oppskriften kombinerer kokosmelk og vaniljeekstrakt for å gi en deilig smak.

Coconut

Kombiner en boks kokosmelk, 1/4 kopp agavesirup og 1 teskje vaniljeekstrakt i en blender. Bland ingrediensene sammen til du har en jevn og kremaktig konsistens. Hell blandingen i en iskremmaskin og la maskinen kjøre i 20-25 minutter. Hvis du ikke har en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en frysebeholder og sette den i fryseren i 2-3 timer.

Hvordan å presentere isen tiltalende

Presentasjonen av isen din er like viktig som smaken. Pynt isen din med ferske bær, kokosflak, peanøtter, sjokoladesaus eller andre søte tilsetninger for å gjøre den mer tiltalende. Du kan også servere isen i en kjeks-kopp eller et lite glass for å gi den en mer elegant presentasjon.

Tilleggstips om vegansk is oppskrift

– Hvis du vil ha en mer kremaktig tekstur på isen din, kan du legge til en spiseskje med arrowrot eller maizena i blandingen før du fryser den.- Hvis du vil gjøre isen sunnere, kan du legge til mer frukt eller grønnsaker som jordbær, spinat eller gulrøtter i blandingen.- Hvis du vil ha isen din mer søtet, kan du legge til litt mer agavesirup eller dadler.

Fordelene med vegansk is oppskrift

Vegansk is har mange helsefordeler som vanlig is ikke kan tilby. Veganske iser er laget uten bruk av animalske produkter, noe som gjør dem til en sunnere og lettere alternativ. De er også ofte laget med naturlige ingredienser som frukt og nøtter, noe som gir ekstra næringsstoffer og mineraler. Veganske iser er også ofte lavere i kalorier og fett enn vanlig is, noe som gjør dem til et flott alternativ for de som ønsker å unngå unødvendige kalorier.

Anbefalinger for vegansk is oppskrift

– Prøv å eksperimentere med forskjellige frukt- og nøttekombinasjoner for å lage din egen spesielle oppskrift.- Bruk naturlige søtningsmidler som agavesirup eller dadler i stedet for sukker for å gi isen din en sunnere oppskrift.- Server isen din med ferske bær og andre sunne ingredienser for å gi den en ekstra næringsboost.- Prøv å lage en større batch av isen din og oppbevar den i fryseren for å ha en sunn og deilig dessert klar til å spise når som helst.

Related video of 5 Veganske Is Oppskrifter du Må Prøve!