vegansk marsipan oppskrift

Introduksjon

Marsipan kan spises alene eller brukes som ingrediens i en rekke søte retter. Dessverre inneholder de fleste marsipanprodukter gelatin og andre animalske ingredienser. Men frykt ikke, det er mulig å lage deilig og sunn vegansk marsipan hjemme! Her er 5 oppskrifter du kan prøve.

Vegansk Marsipan Bilde

Ingredienser som må forberedes

For alle oppskriftene trenger du mandelmel, melis, sitronsaft og vaniljesukker. Noen av oppskriftene krever også mandelmasse, vann og agavesirup.

Hvordan å lage den

Oppskrift 1: Enkel vegansk marsipan
– 100 g mandelmel
– 100 g melis
– 1 ss sitronsaft
– 1 ts vaniljesukker
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til det blir en jevn deig. Form deigen til små kuler og sett dem i kjøleskapet i noen timer. Oppskrift 2: Vegansk marsipan med mandelmasse
– 250 g mandelmasse
– 50 g melis
– 2 ss vann
– 1 ts vaniljesukker
Kna alle ingrediensene sammen i en bolle til det blir en jevn deig. Form deigen til små kuler og sett dem i kjøleskapet i noen timer. Oppskrift 3: Vegansk marsipan med agavesirup
– 200 g mandelmel
– 100 g agavesirup
– 1 ss sitronsaft
– 1 ts vaniljesukker
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til det blir en jevn deig. Form deigen til små kuler og sett dem i kjøleskapet i noen timer. Oppskrift 4: Vegansk & glutenfri marsipan
– 100 g mandelmel
– 30 g kokosnøttmel
– 75 g melis
– 1 ss sitronsaft
– 1 ts vaniljesukker
– 2 ss vann
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til det blir en jevn deig. Form deigen til små kuler og sett dem i kjøleskapet i noen timer. Oppskrift 5: Vegansk & lavkarbo marsipan
– 100 g mandelmel
– 30 g fiberhusk
– 75 g sukrinmelis
– 1 ss sitronsaft
– 1 ts vaniljesukker
– 2 ss vann
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til det blir en jevn deig. Form deigen til små kuler og sett dem i kjøleskapet i noen timer.

Hvordan å presentere den tiltalende

For en fin presentasjon kan du forme marsipandeigen til små figurer eller ruller. Du kan også pynte med spiselige blomster eller strø litt melis over marsipanen. Server med kaffe eller te, eller som en del av en dessert.

Vegansk Marsipan Figurer Bilde

Tilleggstips om vegansk marsipan oppskrift

– Hvis marsipandeigen er for tørr, kan du tilsette litt mer sitronsaft eller agavesirup. – Hvis marsipandeigen er for klissete, kan du tilsette litt mer mandelmel eller melis.- Marsipan kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.- Du kan også bruke marsipan som en ingrediens i kaker eller andre desserter.

Fordeler med vegansk marsipan oppskrift

Vegansk marsipan er en sunn og miljøvennlig alternativ til vanlig marsipan. Den er helt fri for animalske ingredienser og inneholder kun naturlige og sunne ingredienser som mandelmel og sitronsaft.

Anbefalinger for vegansk marsipan oppskrift

Prøv å lage alle oppskriftene og finn din favoritt! Marsipan kan være en deilig godbit eller en ingrediens i en rekke desserter. Ved å lage din egen veganske marsipan kan du være sikker på at den er helt fri for animalske ingredienser og er sunn og god for deg og planeten.

Related video of 5 deilige veganske marsipan oppskrifter