vegansk brunost oppskrift

Introduksjon

Vegansk brunost er en populær rett i Norge. Det er en smakfull og næringsrik ost som er perfekt å ha på brødskiven eller som tilbehør til middagen. Denne artikkelen vil gi deg 5 forskjellige oppskrifter på vegansk brunost som du kan prøve hjemme. Disse oppskriftene er enkle å følge og vil gi deg en deilig smak som vil tilfredsstille enhver ost-elsker der ute.

Vegansk Brunost Ingredienser

Innhold

Ingredienser som må forberedes

For å lage vegansk brunost trenger du følgende ingredienser:

 • 2 kopper cashewnøtter (bløtlagt over natten)
 • 1/2 kopp næringsgjær
 • 1/4 kopp tahini
 • 1/4 kopp soyamelk (eventuelt annen plantebasert melk)
 • 2 ss sitronsaft
 • 2 ss lønnesirup
 • 1/4 kopp misopasta
 • 1/4 kopp rødbetjuice (for farge)
 • 1 ts løkpulver
 • 1/2 ts hvitløkspulver
 • 1/2 ts salt

Bilder Av Veganske Brunost Ingredienser

Hvordan å lage den

1. Start med å skylle og rense cashewnøttene som har bløtlagt over natten.2. Legg cashewnøttene, næringsgjær, tahini, soyamelk, sitronsaft, lønnesirup, misopasta, rødbetjuice, løkpulver, hvitløkspulver og salt i en matprosessor.3. Kjør matprosessoren i 5-7 minutter til blandingen er glatt og kremet.4. Overfør blandingen til en bolle og dekk den til med plastfolie.5. La blandingen stå i romtemperatur over natten.6. Neste dag, fjern plastfolien og legg blandingen i en ildfast form.7. Stek osteblandingen på 180 grader i 30 minutter eller til den er gyldenbrun på toppen.8. La osteblandingen avkjøle seg i formen i 20 minutter før du fjerner den og legger den på en tallerken.9. Nyt din hjemmelagde veganske brunost!

Bilde Av Stekt Vegansk Brunost

Hvordan å presentere den tiltalende

Det er mange måter du kan presentere din veganske brunost på. Du kan legge den på en skive brød eller knekkebrød med syltetøy, pålegg eller agurk. Du kan også legge den på toppen av en burger eller smuldre den over en salat. Prøv ulike presentasjoner og finn den som appellerer mest til deg og din familie.

Bilde Av Presentert Vegansk Brunost

Tilleggstips om vegansk brunost oppskrift

– For å få en sterkere ostesmak kan du legge til mer næringsgjær og misopasta.- Hvis du ikke finner misopasta kan du erstatte den med soyasaus.- For å få en mer jevn konsistens kan du sile blandingen gjennom en sil før du overfører den til en ildfast form.

Fordeler med vegansk brunost oppskrift og anbefalinger

Vegansk brunost er en sunnere og mer miljøvennlig versjon av den tradisjonelle brunosten. Den inneholder ikke kolesterol og er helt fri for animalske produkter. Ved å lage din egen veganske brunost kan du også være sikker på at du vet hva som er i den og unngå unødvendige tilsetningsstoffer. Vi anbefaler å prøve en eller flere av disse oppskriftene og oppdage de fantastiske smakene selv.

Related video of 5 Oppskrifter på Vegansk Brunost