oppskrifter julekveld hos prøysen

5

Introduksjon

Julen er en tid for familiemoro og feiring, og det er ingen bedre måte å gjøre det på enn å dele en god gammeldags julemiddag sammen med familie og venner. Ingenting sier jul mer enn tradisjonell norsk mat, og hvis du vil skape en minneverdig julekveld, kan du prøve disse 5 klassiske juleoppskriftene skrevet av Prøysen selv.

Ingredienser Som Må Forberedes

1. Ribbe: – 2 kg ribbe- Salt og pepper- 2 ss sennep- 2 ss sukker- 2 dl vann- 1 løk2. Pinnekjøtt: – 1,5 kg pinnekjøtt – 3 ss salt – 1 ts pepper – 1 laurbærblad – 1 ts einerbær3. Julepølse: – 1 kg fårekjøtt- 3 ts salt- 1 ts pepper- 0,5 ts ingefær- 0,5 ts nellik- 1 dl fløte- 1 ss potetmel4. Karamellpudding: – 6 egg- 3 dl sukker- 1 liter helmelk- 1 vaniljestang- Karamellsaus (valgfritt)5. Riskrem: – 2 dl risgrøt- 4 dl kremfløte- 1 ts vaniljesukker- 50 g sukker

Hvordan Å Lage Den

1. Ribbe: Skjær svoren i ruter og gni ribben inn med salt og pepper. Legg ribben i en langpanne og sett den i ovnen på 200 grader. Bland sammen sukker og sennep og smør blandingen over ribben. Tilsett vann og skåret løk i langpannen. Stek ribben i 1,5-2 timer.2. Pinnekjøtt: Legg pinnekjøttet i vann og la det ligge i minst to dager. La det ligge i kaldt vann i romtemperatur. Skyll pinnekjøttet godt og legg det oppå bjørkepinner i en stor kjele. Tilsett krydder og vann. Damp pinnekjøttet i ca. 2-3 timer.3. Julepølse: Mal kjøttet og bland inn krydder, fløte og potetmel. Fyll pølsene og kok dem i ca. 30 minutter.4. Karamellpudding: Pisk eggene og sukkeret til det blir luftig. Tilsett melken og vaniljestangen. Hell blandingen i en form og sett den i en langpanne med vann. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 1 time. Avkjøl den deretter og server med karamellsaus.5. Riskrem: Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk den til krem. Bland kremen sammen med den kalde risgrøten.

Hvordan Å Presentere Den Tiltalende

For å presentere julemiddagen på en tiltalende måte, kan du legge alt på en stor fat eller serveringsbrett. Pynt med litt grønt og bær. Server middagen sammen med din favoritt juledrikk som gløgg eller akevitt.

Tilleggstips Om “Oppskrifter Julekveld Hos Prøysen”

1. Involver barna i matlagingen og la dem hjelpe til med å lage risgrøten eller pynte fatet.2. For å gjøre det ekstra koselig, kan du tenne lys eller henge opp julepynt i spisestuen.3. Velg julemusikk som kan spilles i bakgrunnen mens dere spiser og snakker sammen.

Fordelene Med “Oppskrifter Julekveld Hos Prøysen”

Ved å følge disse klassiske oppskriftene fra Prøysen, vil du kunne skape en varm og trivelig julestemning i hjemmet ditt. Disse tradisjonelle norske rettene vil også være en garantert suksess når det kommer til å imponere gjester ved julebordet.

Anbefalinger For “Oppskrifter Julekveld Hos Prøysen”

Disse oppskriftene er perfekte for alle som vil skape en autentisk juleopplevelse med en touch av norsk tradisjon. Prøv dem og del dine erfaringer med venner og familie. Vi ønsker deg en riktig god jul og en hyggelig julekveld!

Related video of 5 “Oppskrifter Julekveld Hos Prøysen”