stuet kål oppskrift

Introduksjon

Stuet kål er en tradisjonell rett som har vært en favoritt blant norske familier i generasjoner. Det er en enkel og rimelig måte å lage en næringsrik og mettende tallerken, perfekt for kalde vinterdager. Denne artikkelen vil presentere fem forskjellige oppskrifter på stuet kål som vil friste smaksløkene dine.

Stuet Kål

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage stuet kål, må du forberede ingrediensene. Her er en liste over hva du trenger for å lage disse fem oppskriftene:- 1 hode kål- 2 ss smør- 2 ss hvetemel- 2 kopper melk- Salt og pepper- 1 stor løk, hakket- 2 fedd hvitløk, hakket- 1 ss olivenolje- 1/2 kopp eplecidereddik- 1/3 kopp brunt sukker- 1/2 kopp V8 juice- 2 ts karvefrø- 1/3 kopp tørket tranebær- 1/3 kopp rosiner- 1/2 kopp hasselnøtter, hakket- 1/4 kopp hakket fersk persille- 1/4 kopp hakket fersk dill- 1/4 kopp rømme- 1/4 kopp revet parmesanost

Hvordan å lage den

Oppskrift 1 – Grunnleggende stuet kål:1. Skjær kålen i tynne strimler.2. Smelt smøret i en stor gryte og tilsett hvetemel.3. Rør om, tilsett melk gradvis og rør godt til det tykner.4. Tilsett kål, salt og pepper og rør godt.5. Dekk gryten med lokk og la det småkoke i 30 minutter, eller til kålen er mørbanket.Oppskrift 2 – Løk og kålstuing:1. Skjær kålen i tynne strimler.2. Varm olivenolje i en stor gryte og sauter løk og hvitløk i fem minutter.3. Tilsett kål og rør godt.4. Tilsett eplecidereddik, brunt sukker og V8 juice og la småkoke i 20 minutter.5. Tilsett karvefrø, salt og pepper etter smak.Oppskrift 3 – Tørket frukt stuing:1. Skjær kålen i tynne strimler.2. Smelt smøret i en stor gryte og tilsett hvetemel.3. Rør om, tilsett melk gradvis og rør godt til det tykner.4. Tilsett kål, salt og pepper og rør godt.5. Tilsett tørket tranebær og rosiner og la det småkoke i 30 minutter.Oppskrift 4 – Nøtte stuing:1. Skjær kålen i tynne strimler.2. Smelt smøret i en stor gryte og tilsett hvetemel.3. Rør om, tilsett melk gradvis og rør godt til det tykner.4. Tilsett kål, salt og pepper og rør godt.5. Tilsett hasselnøtter og la det småkoke i 30 minutter.Oppskrift 5 – Urte stuing:1. Skjær kålen i tynne strimler.2. Smelt smøret i en stor gryte og sauter persille og dill i to minutter.3. Tilsett hvetemel og rør om.4. Tilsett melk gradvis og rør godt til det tykner.5. Tilsett kål, salt og pepper og rør godt.

Hvordan å presentere det tiltalende

For å presentere stuet kål på en tiltalende måte, kan du bruke en stor, hvit tallerken og legge kålen i midten. Dryss parmesanost på toppen av kålen og legg noen friske urter på toppen som dekorasjon. Server gjerne med en skje rømme på siden.

Stuet Kål Med Parmesan

Tilleggstips om stuet kål oppskrift

– Hvis du vil legge til noe ekstra, kan du tilsette litt bacon eller pølse i stuingen for å gi den en ekstra smak.- Prøv å legge til andre grønnsaker som gulrøtter eller selleri for å legge til litt variasjon.- Hvis du vil ha en sunnere variant, kan du bruke vegetabilsk buljong i stedet for melk og smør.- Du kan også prøve å tilsette litt sennep eller honning for å gi stuingen en søtere smak.

Fordeler med stuet kål oppskrift

Stuet kål er ikke bare en deilig og mettende tallerken, men det er også en sunn en. Kålen er rik på vitaminer og mineraler som er avgjørende for en sunn kropp, mens stuingen gir næring og energi. Det er også en veldig rimelig og enkel måte å tilberede kål på.

Anbefalinger for stuet kål oppskrift

Stuet kål er en flott rett å servere på vinterdager når du trenger noe varmt og mettende. Disse fem oppskriftene vil gi deg forskjellige varianter av stuingen, slik at du kan velge den som passer dine preferanser. Prøv en eller prøv alle, og nyt den deilige smaken av stuet kål!

Related video of 5 Oppskrifter på Stuet Kål