oppskrifter med belgfrukter

Introduksjon

Belgfrukter, som bønner, erter og linser, er en viktig kilde til protein. De har også et lavt fettinnhold og er gode for fordøyelsessystemet. Belgfrukter kan brukes i ulike retter som salater, supper og gryteretter. I denne artikkelen vil vi gi deg 5 oppskrifter med belgfrukter som vil overraske smaksløkene dine.

Ingredienser som må forberedes

1. Kikerter og grønnsakssalat- 1 boks kikerter- 2 agurker- 2 tomater- 1 rødløk- ½ sitron- Salt og pepper2. Linse- og spinatsuppe- 1 løk- 2 fedd hvitløk- 1 boks hakkede tomater- 2 ss tomatpuré- 2 dl linser- 3 dl vann- 3 dl grønnsaksbuljong- 1 bunt spinat- Olivenolje- Salt og pepper3. Bønne- og avokadosalat- 1 boks svarte bønner- 2 avokadoer- 1 rødløk- ½ lime- 1 ts spisskummen- 1 ts paprikapulver- Salt og pepper4. Erte- og fetaostgryte- 2 ss olivenolje- 2 løk- 2 fedd hvitløk- 400 g erter- 1 boks hakkede tomater- 1 ts timian- 200 g fetaost- Salt og pepper5. Linsesalat med mango og koriander- 2 dl linser- 1 mango- 1 rødløk- 1 bunt koriander- 1 ss olivenolje- 1 ss honning- 1 ss eplecidereddik- Salt og pepper

Bilde Av Kikerter Og Grønnsakssalat

Bilde Av Linse- Og Spinatsuppe

Bilde Av Bønne- Og Avokadosalat

Bilde Av Erte- Og Fetaostgryte

Bilde Av Linsesalat Med Mango Og Koriander

Hvordan å lage den

1. Kikerter og grønnsakssalat:- Skyll kikertene og la de tørke i en sil.- Skjær agurker og tomater i små biter og rødløk i tynne skiver.- Bland alt sammen og klem ut saften fra sitronen over salaten. Krydre med salt og pepper.2. Linse- og spinatsuppe:- Hakk løk og hvitløk og brun i olivenolje i en stor kjele i noen minutter.- Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, linser, vann og buljong og la det koke opp.- Tilsett spinaten og la den koke med i et par minutter.- Server med brød eller knekkebrød.3. Bønne- og avokadosalat:- Skyll bønnene i en sil og la de tørke.- Skjær avokado i små biter og rødløk i tynne skiver.- Bland alt sammen og press over saften fra en halv lime.- Krydre med spisskummen, paprikapulver, salt og pepper.4. Erte- og fetaostgryte:- Varm olivenolje i en stor kjele og tilsett løk og hvitløk. La det surre i noen minutter.- Tilsett erter, hakkede tomater og timian og la det småkoke i ca. 10 minutter.- Smuldre inn fetaosten og la det koke opp igjen.- Krydre med salt og pepper.5. Linsesalat med mango og koriander:- Kok opp linser i en stor kjele med vann og la de småkoke i 20 minutter.- Skjær mango i små biter og rødløk i tynne skiver.- Bland alt sammen og tilsett olivenolje, honning og eplecidereddik.- Krydre med salt og pepper.

Hvordan å presentere den tiltalende

Disse oppskriftene er ikke bare sunne og næringsrike, men de kan også se utrolig tiltalende ut når de er presentert på riktig måte. Her er noen tips:- Kikerter og grønnsakssalat kan serveres i en stor salatbolle for å vise frem de friske fargene.- Linse- og spinatsuppen kan serveres i en stor skål og toppes med frisk koriander.- Bønne- og avokadosalaten kan serveres i små glass for å vise frem de forskjellige lagene.- Erte- og fetaostgryten kan serveres i små ildfaste former og drysses med litt fetaost på toppen.- Linsesalaten med mango og koriander kan serveres på et stort fat og pyntes med litt koriander på toppen.

Tilleggstips om oppskrifter med belgfrukter

– Belgfrukter kan også brukes som erstatning for kjøtt i mange retter.- Kokte belgfrukter kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.- Belgfrukter kan også fryses for å forlenge holdbarheten.- Prøv å tilsette belgfrukter i hjemmelaget hummus for en sunn og smakfull dip.- Belgfrukter kan også brukes i desserter, som for eksempel i brownies eller kaker.

Fordeler med oppskrifter med belgfrukter

Belgfrukter har mange helsefordeler. De er rike på fiber og proteiner, som hjelper til med å stabilisere blodsukkeret og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Belgfrukter er også et godt alternativ for vegetarianere og veganere som trenger proteiner og jern i kostholdet sitt.

Anbefalinger for oppskrifter med belgfrukter

Belgfrukter er en enkel og sunn måte å inkludere proteiner og fiber i kostholdet ditt på. Prøv å legge til belgfrukter i ulike retter, som salater, gryteretter, supper og mer. Belgfrukter er ikke bare næringsrike, men de er også rimelige og enkle å finne på de fleste dagligvarebutikker.

Related video of 5 Oppskrifter med Belgfrukter