oppskrifter med kikerter og linser

Introduksjon

Er du en fan av sunn og næringsrik mat? Da vil du elske disse oppskriftene med kikerter og linser. Kikerter og linser er rike på protein, fiber og mineraler, noe som gjør dem til et flott alternativ for vegetarianere og veganere. Men selv om du spiser kjøtt, vil du nyte disse deilige oppskriftene som vil gi deg en sunn og tilfredsstillende måltid.

Ingredienser som må forberedes

Før du starter på oppskriftene, må du sørge for å ha ingrediensene som er nødvendige:- Kikerter eller linser (avhengig av oppskrift)- Grønnsaker (som løk, hvitløk, paprika, tomater, gulrøtter, blomkål, brokkoli)- Krydder (som kummin, paprika, koriander, timian, rosmarin)- Olje (som olivenolje eller kokosolje)- Salt og pepper- Buljong (om ønskelig)

Hvordan å lage dem

1. Kikert og linse salat: Skyll kikerter og linser grundig. Bland dem med hakket tomater, agurk, paprika, gulrot og løk. Tilsett olivenolje, sitronsaft, salt og pepper etter smak. Topp det med noen urter og server som en sunn salat.

Kikert Salat
2. Linsegryte: Varm olivenolje i en stor kjele. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt. Tilsett linser, grønnsaker (som paprika, blomkål og gulrot) og krydder som kummin, paprika og koriander. Legg til nok vann eller buljong og la det simre på lav varme til linsene er kokt og grønnsakene er møre. Server med ris eller brød.
Linsegryte
3. Kikert patty: Bland kokte kikerter, hakket løk, krydder og brødraspe i en stor bolle. Form små kaker av blandingen og stek dem i olivenolje til de er gylne på begge sider. Server med en grønn salat og dressing etter eget ønske.
Kikert Patty
4. Linse suppe: Varm olivenolje i en stor kjele og stek hakket løk og hvitløk til det er mykt. Tilsett linser, terninger av poteter, gulrot og selleri. Dekk med vann eller buljong og la det simre på medium varme til grønnsaker og linser er myke. Mos suppen med stavmikser til den er glatt og server som en herlig linse suppe.
Linse Suppe
5. Kikert curry: Varm olivenolje i en stor kjele og stek hakket løk og hvitløk til det er mykt. Tilsett strimlet paprika og krydder som kummin, koriander og garam masala. Legg til kikerter og kokosmelk og la det småkoke på lav varme i rundt 15-20 minutter til det er tykt og kremaktig. Server med ris eller naan brød.
Kikert Curry

Hvordan å presentere dem tiltalende

Enten du vil servere disse rettene til deg selv, venner eller familie, kan du gjøre dem mer tiltalende ved å legge til noen dekorative elementer som friske urter og et sprut av sitronsaft. Du kan også plassere rettene på fine tallerkener eller skåler, og legge til noen fargerike grønnsaker på toppen for å gjøre dem mer attraktive.

Tilleggstips om oppskrifter med kikerter og linser

– Lag en stor porsjon for å nyte restene senere i uken.- Bruk tørkede kikerter og linser i stedet for hermetiske for å unngå ingredienser som kan ha tilsatt salt eller konserveringsmidler.- Bytt ut olivenoljen med kokosolje for en endring i smak.- Prøv ulike typer krydder for å justere smaken etter smak og preferanser.

Fordeler med oppskrifter med kikerter og linser

– Rik på protein: Kikerter og linser er en utmerket vegetabilsk kilde til protein, noe som gjør dem til en ideell mat for vegetarianere og veganere.- Fiber: Kikerter og linser er en god kilde til fiber, som er viktig for fordøyelsen.- Mineraler: Kikerter og linser er rike på mineraler som jern, magnesium, sink og folat, som er viktige for en sunn kropp og sinn.- Lavt fett: Kikerter og linser er naturlig lavt i mettet fett, noe som gjør dem til et sunt alternativ til kjøtt.

Anbefalinger for oppskrifter med kikerter og linser

Prøv å legge til kikerter og linser i dine daglige måltider for å øke næringsinnholdet i kostholdet ditt. Bruk dem i salater, supper, gryteretter og curry og eksperimentere med ulike krydder og smaker. Med så mange forskjellige måter å tilberede kikerter og linser på, vil du aldri bli lei av disse sunne og smakfulle ingrediensene.

Related video of 5 deilige oppskrifter med kikerter og linser