oppskrifter med ramsløk

Introduksjon

Ramsløk er en urt som vokser vilt i skogen og er kjent for sin karakteristiske, hvitløksaktige smak og lukt. De små grønne bladene kan brukes i forskjellige retter, fra salater til supper og gryteretter. I denne artikkelen vil vi presentere fem deilige oppskrifter med ramsløk som du enkelt kan lage hjemme.

Ramsløk I Skogen

Ingredienser som må forberedes

Før du starter med oppskriftene, er det viktig å ha de riktige ingrediensene klare. Her er en liste over ingrediensene du trenger for å lage de fem oppskriftene:- Ramsløk- Poteter- Løk- Gulrøtter- Sellerirot- Kyllinglår- Ris- Kikerter- Tomater- Rødløk- Fetaost- Olivenolje- Salt- PepperSørg for å ha alle ingrediensene klare før du begynner å lage de ulike rettene.

Ramsløk Og Ingredienser

Hvordan å lage den

1. Ramsløk suppe med poteter og løkIngredienser:- 1 bunt ramsløk, hakket- 500 g poteter, skrelt og skåret i terninger- 1 løk, hakket- 1 liter vann eller grønnsakskraft- 2 ss smør- Salt og pepper etter smakFremgangsmåte:- Smelt smør i en stor gryte og stek løken til den blir myk.- Tilsett potetene og vannet eller grønnsakskraften, og la det koke i 20 minutter.- Tilsett ramsløken og la det koke i ytterligere 5 minutter.- Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.2. Ramsløk gryte med kylling og rotgrønnsakerIngredienser:- 1 bunt ramsløk, hakket- 4 kyllinglår- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger- 1 sellerirot, skrelt og skåret i terninger- 1 løk, hakket- 2 ss olivenolje- 2 dl vann eller kyllingkraft- Salt og pepper etter smakFremgangsmåte:- Brun kyllinglårene i en stor gryte i olivenolje til de er gylne på begge sider.- Tilsett alle grønnsakene, og hell vannet eller kyllingkraften over.- La det koke i 45 minutter til kyllingen er mør og grønnsakene er myke.- Krydre med salt og pepper, og server med en klatt ramsløkpesto.

Ramsløk Gryte Med Kylling Og Rotgrønnsaker
3. Ramsløkris med kikerter og tomaterIngredienser:- 1 bunt ramsløk, hakket- 2 dl ris- 1 boks kikerter, skylt og avrent- 2 tomater, hakket- 1 rødløk, hakket- 2 ss olivenolje- Salt og pepper etter smakFremgangsmåte:- Kok ris som angitt på pakken.- Mens risen koker, varme opp olivenolje i en stekepanne og stek ramsløken i noen minutter.- Tilsett deretter kikerter, tomater og rødløk, og stek i ytterligere noen minutter.- Krydre med salt og pepper, og server over risen.4. Ramsløkpesto med fetaostIngredienser:- 1 bunt ramsløk, hakket- 100 g fetaost- 2 ss olivenolje- Salt og pepper etter smakFremgangsmåte:- Bland sammen ramsløk, fetaost og olivenolje i en blender eller stavmikser til det er en glatt pesto.- Smak til med salt og pepper, og server som en dip til grønnsaker eller brød.
Ramsløkpesto
5. Ramsløksalat med egg og baconIngredienser:- 1 bunt ramsløk, hakket- 2 egg, hardkokte og skåret i båter- 4 baconskiver, stekt og hakket- 2 ss olivenolje- Salt og pepper etter smakFremgangsmåte:- Bland sammen ramsløk og olivenolje i en stor bolle.- Rør inn egg og bacon, og krydre med salt og pepper.- Server som en lett lunsj eller som tilbehør til en større middag.

Hvordan å presentere den tiltalende

For å presentere disse oppskriftene på en tiltalende måte kan du pynte fatene med friske urter og servere rettene med et glass rødvin eller annet favorittdrikke.

Ramsløk Og Vin

Tilleggstips om oppskrifter med ramsløk

– Ramsløk kan brukes som erstatning for hvitløk i mange oppskrifter.- Ramsløk kan være vanskelig å finne i butikker, men du kan finne den i skogen eller kjøpe den på spesialbutikker eller markeder.- Ramsløk kan brukes i pesto, suppe, gryte, salat og mye mer.- Ramsløk kan fryses og brukes senere i oppskrifter.

Fordeler med oppskrifter med ramsløk og anbefalinger

Ramsløk er ikke bare en lekker smakstilsetning i maten, den er også full av helsefordeler. Ramsløk inneholder mye C-vitamin, antioksidanter og mineraler som magnesium og jern. Den kan også hjelpe mot høyt blodtrykk og styrke immunforsvaret.Vi anbefaler å prøve alle disse oppskriftene med ramsløk, og eksperimentere med å lage dine egne retter med denne fantastiske urten. Vil du lære mer om norsk mat? Sjekk ut vårt nettsted og følg med på våre nyeste artikler og oppskrifter.

Related video of Oppskrifter med ramsløk – 5 deilige og sunne retter