oppskrift tikka masala

Introduksjon

Tikka masala er en indisk kyllingrett som er kjent for sin fantastiske smak og aroma. Dette er en av de mest populære indiske rettene i verden. Tikka masala er en fantastisk og enkel rett å lage hjemme, som garantert vil imponere dine gjester. Her er fem forskjellige oppskrifter på tikka masala som du kan prøve.

Indisk Kylling Tikka Masala

Ingredienser Som Må Forberedes

For å lage tikka masala, trenger du følgende ingredienser:

 • 4 kyllingfileter
 • 1 løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 ss ingefær (finhakket)
 • 2 ss garam masala
 • 1 ts paprika
 • 1 ts koriander
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 1 boks tomater (hakkede)
 • 1 dl fløte eller matyoghurt
 • 2 ss smør

Krydder I En Bolle

Hvordan Å Lage Den

Her er fem forskjellige måter å lage tikka masala på:

1. Original Oppskrift Tikka Masala

Bland ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kyllingfiletene i blandingen og mariner i minst 1 time. Stek kyllingfiletene i ovnen i 30 minutter ved 200 grader Celsius. Samtidig koker du løk og hvitløk i en panne. Tilsett tomater og la det simre i 10 minutter. Tilsett så kyllingfiletene og la alt koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett fløte eller matyoghurt og server.

Kylling Tikka Masala Original

2. Vegetarisk Tikka Masala

Bland ingrediensene i en stor bolle. Tilsett tofu i blandingen og mariner i minst 1 time. Stek tofuen i ovnen i 30 minutter ved 200 grader Celsius. Samtidig koker du løk og hvitløk i en panne. Tilsett tomater og la det simre i 10 minutter. Tilsett så tofuen og la alt koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett fløte eller matyoghurt og server.

Vegetarisk Tikka Masala

3. Kylling Tikka Masala I En Gryte

Bland ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kyllingfiletene i blandingen og mariner i minst 1 time. Stek kyllingfiletene i en stor gryte på høy varme i 5 minutter. Tilsett løk og hvitløk og stek i ytterligere 5 minutter. Tilsett tomater og la det simre i 10 minutter. Tilsett så kyllingfiletene og la alt koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett fløte eller matyoghurt og server.

Kylling Tikka Masala I En Gryte

4. Tikka Masala Med Ris

Bland ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kyllingfiletene i blandingen og mariner i minst 1 time. Stek kyllingfiletene i ovnen i 30 minutter ved 200 grader Celsius. Samtidig koker du ris i en kjele. Krydre risen med koriander og spisskummen. Tilsett løk og hvitløk i en panne og stek det i noen minutter. Tilsett tomater og la det simre i 10 minutter. Tilsett så kyllingfiletene og la alt koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett fløte eller matyoghurt og server med ris.

Tikka Masala Med Ris

5. Tikka Masala Med Naanbrød

Bland ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kyllingfiletene i blandingen og mariner i minst 1 time. Stek kyllingfiletene i ovnen i 30 minutter ved 200 grader Celsius. Samtidig varmer du opp naanbrødet i ovnen. Tilsett løk og hvitløk i en panne og stek det i noen minutter. Tilsett tomater og la det simre i 10 minutter. Tilsett så kyllingfiletene og la alt koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett fløte eller matyoghurt og server med naanbrød.

Tikka Masala Med Naanbrød

Hvordan Å Presentere Den Tiltalende

Tikka masala kan serveres med ris eller naanbrød. Legg kyllingfiletene på toppen av risen eller på naanbrødet. Pynt med frisk koriander og dryss litt garam masala på toppen. Du kan også servere med en frisk salat, raita (en indisk yoghurtdressing), eller chutney.

Tikka Masala Med Ris

Tilleggstips Om Oppskrift Tikka Masala

 • Hvis du vil ha en sterkere smak, kan du legge til noen chili i blandingen.
 • Bruker du en gryte, kan du tilsette litt vann for å få en saftigere rett.
 • For en sunnere versjon, kan du bruke kyllingfilet uten skinn.
 • Tilsett litt sitronsaft for å få en friskere smak.

fordelene med “oppskrift tikka masala”

Tikka masala er et godt alternativ for de som ønsker å prøve nye retter og smaker. Det har også flere helsefordeler. Indisk mat bruker mange krydder og urter som har helbredende egenskaper. Krydderne i tikka masala kan hjelpe til med fordøyelsen og styrke immunsystemet. Kylling er en god kilde til protein, som hjelper kroppen med å bygge muskler og få energi.

Anbefalinger For “Oppskrift Tikka Masala”

Prøv en eller flere av disse oppskriftene på tikka masala hjemme. Dette er en fantastisk rett som vil imponere dine gjester og gi dem en smak av indisk mat. Vær kreativ og eksperimenter med ingrediensene for å finne din egen favorittversjon av tikka masala.

Related video of 5 Oppskrift Tikka Masala