vegetar lunsj oppskrift

5 Vegetar Lunsj Oppskrifter

Introduksjon

Som vegetarianer kan det være utfordrende å finne lunsjalternativer som er både næringsrike og velsmakende. Men med disse 5 enkle oppskriftene kan du lage en deilig vegetarisk lunsj på kort tid.

Ingredienser som må forberedes

1. Vegetarisk Club Sandwich:- 2 skiver brød- 2 ss majones- 2 skiver herbivork pølse- 2 skiver tomat- 1 kopp spinatblader- 2 skiver cheddarost2. Grønnsakssalat med quinoa:- 1 kopp quinoa- 2 kopper vann- 1 agurk- 1 paprika- 1 gulrot- 1 kopp cherrytomater- 1/2 kopp hakket persille- 2 ss olivenolje- 1 ss sitronsaft- Salt og pepper etter smak3. Grillet ostesmørbrød med avokado:- 2 skiver brød- 2 ss smør- 2 ss revet cheddarost- 1/2 avokado, skrelt og skåret i skiver- 2 skiver tomat- Salt og pepper etter smak4. Vegetarisk taco salat:- 1 kopp quinoa- 2 kopper vann- 1/2 kopp salsa- 1 boks svarte bønner, skylt og drenert- 1 kopp mais- 1 grønn paprika, hakket- 1 rød løk, hakket- 1 kopp hakket salatblader- 1 ss olivenolje- 1 ss rødvinseddik- Salt og pepper etter smak5. Grønn ertesuppe:- 2 ss olivenolje- 1 løk, hakket- 2 hvitløksfedd, hakket- 4 kopper grønnsaksbuljong- 4 kopper fryste erteskudder- 1/2 kopp hakket persille- Salt og pepper etter smak

Hvordan å lage den

1. Vegetarisk Club Sandwich:- Begynn med å riste brødskivene i brødristeren.- Smør majones på den ene siden av hver brødskive.- Legg på herbivork pølse, tomat og spinat på den ene brødskiven.- Legg på cheddarost og legg den andre brødskiven på toppen.- Skjær sandwichen i to diagonale stykker og server.2. Grønnsakssalat med quinoa:- Skyll quinoa grundig og tilsett den i en stor kjele sammen med vann.- Kok på medium varme i cirka 15 minutter, eller til quinoaen er ferdigkokt.- Skjær agurk, paprika og gulrot i små terninger og tilsett i en stor bolle.- Tilsett også cherrytomater og persille.- Hell over olivenolje og sitronsaft og bland godt.- Tilsett deretter quinoaen og bland igjen.- Smak til med salt og pepper og server.3. Grillet ostesmørbrød med avokado:- Smør smør på utsiden av hver brødskive.- Dryss revet cheddarost på innsiden av begge brødskivene.- Legg på avokado og tomat på den ene brødskiven.- Legg på den andre brødskiven på toppen.- Stek sandwichen på en panne til osten smelter og brødet blir sprøtt.- Skjær sandwichen i to diagonale stykker og server.4. Vegetarisk taco salat:- Skyll quinoa grundig og tilsett den i en stor kjele sammen med vann.- Kok på medium varme i cirka 15 minutter, eller til quinoaen er ferdigkokt.- Varm opp salsaen i en liten kjele på medium varme.- Tilsett bønner, mais, paprika og løk i en stor bolle.- Tilsett også salatblader og bland godt.- Tilsett olivenolje, rødvinseddik, salt og pepper og bland igjen.- Tilsett deretter quinoaen og bland igjen.- Server med salsa på toppen.5. Grønn ertesuppe:- Varm opp olivenolje i en stor kjele på medium varme.- Tilsett løk og hvitløk og stek i cirka 5 minutter, eller til løken er myk.- Tilsett grønnsaksbuljong og erteskudd i kjelen og la det koke i cirka 15 minutter, eller til ertene er myke.- Tilsett persille og blend suppen med en stavmikser til den er glatt.- Smak til med salt og pepper og server.

Hvordan å presentere det tiltalende

For å gjøre disse rettene tiltalende, kan du legge til noen grønnsaker eller frukt som garnityr til tallerkenen. Du kan også presentere sandwichene og salatene i en boks eller beholder med en fin dekorasjon på toppen. En fin touch kan også være å bruke forskjellige farger på ingrediensene for å skape en kul og interessant presentasjon.

Tilleggstips om Vegetar Lunsj Oppskrift

– For å gi rettene mer smak, kan du også legge til forskjellige urter og krydder etter smak.- For de som er på farten, kan du også pakke disse rettene i en boks og ta dem med deg til lunsj.- Prøv å variere ingrediensene for å lage forskjellige smaksvarianter av disse rettene.- Alltid velg sunne ingredienser som er rike på næringsstoffer som proteiner og fiber.

Fordeler med Vegetar Lunsj Oppskrift

Å spise vegetarisk lunsj har mange fordeler. Først og fremst kan det hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt og forbedre helsen din. Å spise mer grønnsaker og frukt kan også bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og andre kroniske sykdommer. Vegetarisk mat er også mer miljøvennlig og kan hjelpe deg med å redusere karbonavtrykket ditt på planeten.

Anbefalinger for Vegetar Lunsj Oppskrift

Disse 5 vegetar lunsjoppskriftene er enkle å lage og smaker fantastisk. De kan tilpasses etter smak og preferanser, og er perfekte for de som ønsker å spise mer vegetarisk mat. Prøv dem ut og nyt en sunn og deilig lunsj.

Related video of 5 Vegetar Lunsj Oppskrifter