vaniljesaus oppskrift uten vaniljestang

Introduksjon

Vaniljesaus er en vanlig ingrediens i mange bakverk og desserter. Men, hva om du ikke har en vaniljestang? Fortvil ikke! Det finnes flere måter å lage deilig vaniljesaus uten denne dyre ingrediensen. I denne artikkelen vil jeg dele fem forskjellige oppskrifter på vaniljesaus uten vaniljestang.

Vaniljesaus I Gryte

Ingredienser som må forberedes

Før vi begynner å lage vaniljesausen, må vi sørge for at vi har alle ingrediensene på plass. De vanlige ingrediensene i vaniljesaus er melk, sukker, vaniljestang og eggeplommer. Men i denne oppskriften trenger du ikke å ha en vaniljestang. I stedet kan du bruke vaniljesukker, vaniljeessens eller vaniljepulver.

Ingredienser

Hvordan å lage den

Her er fem forskjellige oppskrifter på vaniljesaus uten vaniljestang:1. Oppskrift med vaniljesukker: Tilsett 1-2 ss vaniljesukker i en kjele med 5 dl melk. Varm opp på middels varme til sukkeret er oppløst. Bland 6 eggeplommer i en bolle og tilsett den varme melken litt om gangen. Rør godt og sett tilbake på varmen. Varm opp blandingen til den tykner. Fjern fra varmen og la den kjøle seg ned.

Vaniljesaus Med Vaniljesukker
2. Oppskrift med vaniljepulver:Tilsett 1 ts vaniljepulver i en kjele med 5 dl melk. Varm opp på middels varme til pulveret er oppløst. Bland 6 eggeplommer i en bolle og tilsett den varme melken litt om gangen. Rør godt og sett tilbake på varmen. Varm opp blandingen til den tykner. Fjern fra varmen og la den kjøle seg ned.
Vaniljesaus Med Vaniljepulver
3. Oppskrift med vaniljeessens:Tilsett 2 ts vaniljeessens i en kjele med 5 dl melk. Varm opp på middels varme. Bland 6 eggeplommer i en bolle og tilsett den varme melken litt om gangen. Rør godt og sett tilbake på varmen. Varm opp blandingen til den tykner. Fjern fra varmen og la den kjøle seg ned.
Vaniljesaus Med Vaniljeessens
4. Oppskrift med maisenna:Tilsett 5 dl melk i en kjele og varm opp på middels varme. Tilsett 1 dl sukker og 2 ss maisenna. Rør godt og la det koke opp. Bland 6 eggeplommer i en bolle og tilsett den varme melken litt om gangen. Rør godt og sett tilbake på varmen. Varm opp blandingen til den tykner. Fjern fra varmen og la den kjøle seg ned.
Vaniljesaus Med Maisenna
5. Oppskrift med potetmel:Tilsett 5 dl melk i en kjele og varm opp på middels varme. Tilsett 1 dl sukker og 2 ss potetmel. Rør godt og la det koke opp. Bland 6 eggeplommer i en bolle og tilsett den varme melken litt om gangen. Rør godt og sett tilbake på varmen. Varm opp blandingen til den tykner. Fjern fra varmen og la den kjøle seg ned.
Vaniljesaus Med Potetmel

Hvordan å presentere den tiltalende

Vaniljesausen kan serveres på mange forskjellige måter. Her er noen forslag:1. Server den varm over en deilig eplepai.2. Server den kald over en frisk fruktsalat.3. Hell den over pannekaker eller vafler.4. Server den som en dip til jordbær eller andre friske bær.

Vaniljesaus I En Skål

Tilleggstips om vaniljesaus oppskrift uten vaniljestang

Her er noen tips for å gjøre din vaniljesaus enda bedre:1. Tilsett litt kanel eller muskat for ekstra smak.2. Bruk kremfløte i stedet for melk for en fyldigere saus.3. Tilsett litt rom eller cognac for en voksen versjon av vaniljesausen.4. Legg til en ekstra teskje sukker for en søtere saus.

Vaniljesaus Med Kanel Og Frukt

Fordelene med vaniljesaus oppskrift uten vaniljestang

Fordelen med å lage vaniljesaus uten vaniljestang er at det er billigere og enklere enn å bruke en ekte vaniljestang. Den er også mer tilgjengelig, siden det er lettere å finne vaniljesukker eller vaniljepulver i supermarkedene enn en vanlig vaniljestang. Og selv om sausen ikke vil ha samme intensitet av smak som en vanlig vaniljestang, vil den fortsatt gi deg en deilig, kremaktig saus som vil forbedre enhver dessert.

Anbefalinger for vaniljesaus oppskrift uten vaniljestang

Her er noen anbefalte bruksområder for de fem forskjellige vaniljesaus-opp-skjørtene:1. Bruk oppskrift med vaniljesukker i din neste eplepai.2. Bruk oppskrift med vaniljepulver på din neste kake eller cupcakes.3. Bruk oppskrift med vaniljeessens når du lager en frisk sommerfruktsalat.4. Bruk oppskrift med maisenna på din neste pannekake-frokost.5. Bruk oppskrift med potetmel når du serverer en skål med friske bær på en varm sommerdag.

Meta-beskrivelse og meta-nøkkelord

Related video of 5 Vaniljesaus Oppskrift Uten Vaniljestang