vaniljekrem oppskrift tine

Introduksjon

Vaniljekrem, også kjent som crème pâtissière, er en delikat og desserteringrediens som er mye brukt i fransk bakverk. Den kan brukes til å fylle bakverk, kaker, croissanter eller rett og slett spises på egen hånd. Tine er en kjent produsent av meieriprodukter i Norge, og deres vaniljekrem er et populært valg i det norske markedet. I denne artikkelen vil vi presentere 5 forskjellige oppskrifter som bruker Tines vaniljekrem som hovedingrediens.

Vaniljekrem Fra Tine

Ingredienser som må forberedes

Før vi går videre til oppskriftene, er det viktig å liste opp ingredienser som må forberedes. Tines vaniljekrem er allerede ferdiglaget og vil bli brukt som hovedingrediens i alle oppskriftene.- Egg- Mel- Sukker- Melk- Vaniljesukker- Smør- Bakepulver- Vaniljestang- Fløte

Hvordan å lage den

Oppskriftene vil variere i vanskelighetsgrad, men Tines vaniljekrem vil alltid være den enkle grunnoppskriften. Følg oppskriftene nøye og nyt resultatet!

Oppskrift 1: Vaniljekrem fylt muffins

1. Forvarm ovnen til 180°C.2. Bland 2 kopper mel, 2 kopper sukker, 1 ts bakepulver og 1/2 kopp smeltet smør i en bolle.3. Tilsett 2 egg og 1/2 kopp melk og rør godt sammen.4. Fyll muffinsformer halvveis med røren og legg en teskje Tines vaniljekrem i midten.5. Fyll muffinsformer med mer røre til formene er 3/4 full.6. Stek i ovnen i 20-25 minutter eller til de er gylne.7. La muffinsene avkjøle seg og server.

Vaniljekrem Fylt Muffins

Oppskrift 2: Vaniljekrem scones

1. Forvarm ovnen til 200°C.2. Bland 3 kopper mel, 1/2 kopp sukker, 1 ts bakepulver og 1/2 ts salt i en bolle.3. Skjær 1/2 kopp smør i små biter og tilsett det i bollen.4. Rør i 1/2 kopp melk og 1/2 kopp Tines vaniljekrem til en jevn deig.5. Form deigen til en sirkel og kutt den i 8 stykker.6. Legg sconesene på en stekeplate og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til de er gylne.7. Server varme eller kjølige.

Vaniljekrem Scones

Oppskrift 3: Vaniljekrem fylt kake

1. Forvarm ovnen til 180°C.2. Bland 2 kopper mel, 2 kopper sukker, 1 ts bakepulver og 1/2 kopp smeltet smør i en bolle.3. Tilsett 2 egg og 1/2 kopp melk og rør godt sammen.4. Legg røren i en smurt kakeform og legg Tines vaniljekrem oppå røren.5. Legg mer røre oppå vaniljekremen og spre jevnt utover.6. Stek i ovnen i 30-35 minutter eller til kaken er gyllenbrun.7. Avkjøl og server.

Vaniljekrem Fylt Kake

Oppskrift 4: Vaniljekrem panna cotta

1. Legg 2 gelatinark i kaldt vann og la det bløte i 5 minutter.2. Varm 2 kopper fløte og 1/2 kopp sukker i en kjele over middels varme.3. Tilsett 1/2 kopp Tines vaniljekrem og rør til den er godt integrert.4. Klem ut vannet fra gelatinarkene og tilsett dem i kjelen.5. Rør godt og tilsett deretter 1 ts vaniljesukker og 1/2 kopp melk.6. Rør og fordel blandingen i 4 små glass og sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller til den er stiv.7. Server og nyt!

Vaniljekrem Panna Cotta

Oppskrift 5: Vaniljekrem iskrem

1. Bland 2 kopper melk, 1 kopp sukker, 1/2 kopp Tines vaniljekrem, 1/2 kopp fløte og innholdet i 1 vaniljestang i en kjele og varm opp over middels varme.2. Pisk 3 eggeplommer i en bolle til de blir luftige.3. Når blandingen i kjelen er varm, legg den gradvis til eggeplommene og rør konstant.4. La blandingen avkjøles og sett den i en iskremmaskin.5. Følg maskinens instruksjoner og la iskremen fryse over natten.6. Server iskremen i en bolle eller på toppen av et stykke kake.

Vaniljekrem Iskrem

Hvordan å presentere den tiltalende

Vaniljekrem kan pyntes og serveres på mange forskjellige måter. Her er noen enkle ideer:- Pynt muffinsene med pisket fløte og friske bær.- Dryss melis på sconesene og server med syltetøy.- Dekorer kaken med glasur, kakestrøssel eller frukt.- Pynt panna cottaen med friske bær eller sjokoladebiter.- Server iskremen i en kul skål og pynt med frukt og kakestrøssel.

Tilleggstips om “vaniljekrem oppskrift tine”

– Tines vaniljekrem kan brukes som hovedingrediens i mange forskjellige desserter, ikke bare i oppskriftene nevnt i denne artikkelen.- Hvis du vil lage din egen vaniljekrem fra bunnen av, kan du bruke Tines vaniljesaus og følge oppskriftene for å lage en jevn vaniljekrem.- Hvis du vil ha en mer kremet konsistens, kan du tilsette mer fløte eller smør i oppskriftene.- Hvis du vil ha en mer intens vaniljesmak, kan du bruke mer vaniljesukker eller bruke ekte vaniljefrø i stedet for vaniljesukker.

Related video of 5 Vaniljekrem Oppskrift Tine