vaniljekrem oppskrift uten maizena

Introduksjon

Vaniljekrem er en av de viktigste ingrediensene i mange kaker og desserter. Men for de som ønsker å lage en vaniljekrem uten maizena, kan det være vanskelig å finne den perfekte oppskriften. Derfor har vi samlet 5 forskjellige oppskrifter som er enkle å følge og vil gi deg den deilige vaniljekremen du leter etter.

Bilde Av Vaniljekrem

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage vaniljekrem, må du sørge for at du har alle ingrediensene klare. De fleste av disse ingrediensene kan du finne hjemme, og noen kan kjøpes i butikken. Du trenger:- 5 eggeplommer- 2 dl kremfløte- 2 dl melk- 120 gram sukker- 1 vaniljestang

Bilde Av Ingredienser

Hvordan å lage den

Når du har alle ingrediensene klare, er det på tide å lage vaniljekremen. Følg disse trinnene:1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg både frøene og stangen i en kjele sammen med melk og fløte. Varm opp blandingen til kokepunktet og la den deretter trekke i 10 minutter.2. Visp eggeplommene og sukkeret sammen i en bolle til det blir lyst og fluffy.3. Når melk- og fløteblandingen har trukket i 10 minutter, tar du ut vaniljestangen og heller blandingen over i eggeblandingen mens du visper.4. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til det tykner. Det skal ta rundt 5-10 minutter.5. Når blandingen har tyknet, ta den av varmen og sett den til side for å avkjøles.

Bilde Av Hvordan Å Lage Vaniljekrem

Hvordan å presentere den tiltalende

Vaniljekrem kan brukes til å lage mange forskjellige desserter og kaker, og det er mange måter å presentere den på. Her er noen ideer:- Bruk den som fyll i en kake eller pai.- Server den som topping på frukt eller bær.- Bruk den som en dip til kjeks eller kjeksstenger.- Lag en vaniljekrem pudding ved å tilsette litt gelatin og la den stivne i kjøleskapet.- Server den som fyll i en croissant for en deilig frokost.

Bilde Av Presentasjon Av Vaniljekrem

Tilleggstips om vaniljekrem oppskrift uten maizena

Her er noen tilleggstips som vil hjelpe deg med å lage den perfekte vaniljekremen:- Pass på at du varmer opp melk- og fløteblandingen til kokepunktet og lar den trekke i 10 minutter så vaniljesmaken kan trekke inn i blandingen.- Rør hele tiden mens du varmer opp blandingen, slik at den ikke brenner seg i bunnen av kjelen.- Når du heller melk- og fløteblandingen over i eggeplommene, må du røre hele tiden for å unngå at eggeplommene koagulerer og gir klumper i vaniljekremen.- Pass på at du ikke koker vaniljekremen, da vil egget separere og gi klumper.- La vaniljekremen avkjøles helt før du bruker den i oppskriftene dine.

Bilde Av Tilleggstips Om Vaniljekrem

Fordeler med vaniljekrem oppskrift uten maizena

Det er mange fordeler med å bruke en vaniljekrem oppskrift uten maizena, inkludert:- Maizena kan gi kremen en uønsket stivelse tekstur som kan ødelegge smaken på desserten.- Å bruke egg som fortykningsmiddel gir vaniljekremen en mer kremaktig og luftig tekstur.- Å lage vaniljekrem uten maizena gir deg en enklere og mer autentisk oppskrift som er enklere å lage hjemme.

Bilde Av Fordeler Med Vaniljekrem Uten Maizena

Anbefalinger for vaniljekrem oppskrift uten maizena

Her er noen anbefalinger for å få den beste vaniljekremen uten maizena:- Bruk ferske ingredienser av høy kvalitet for best mulig smak.- Ikke la blandingen koke, da vil vaniljekremen dele seg og gi klumper.- Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet i en lufttett beholder for å unngå at den tørker ut.- Prøv forskjellige varianter av vaniljekrem ved å tilsette ulike smaker som kanel, sitron eller appelsin.

Bilde Av Anbefalinger For Vaniljekrem Uten Maizena

Related video of 5 Vaniljekrem Oppskrift uten Maizena