oppskrifter med potetmos

Introduksjon

Potetmos er en klassisk rett som kan tilberedes på mange forskjellige måter. Det er en enkel og rimelig måte å lage en mettende og smakfull middag på. Her er 5 ulike oppskrifter med potetmos som du kan prøve hjemme.

Bakte Poteter Med Potetmos

Ingredienser som må forberedes

Til alle oppskriftene vil du trenge følgende ingredienser:- Poteter- Melk- Smør- Salt og pepper- Eventuelle øvrige ingredienser i oppskrifteneSørg for å ha alle ingrediensene klare og forberedt før du begynner på oppskriftene.

Poteter Og Melk

Hvordan å lage den

Oppskrift 1: Enkel potetmos1. Skrell og kutt poteter i små biter.2. Kok potetene i en kjele med vann til de er møre.3. Hell av vannet og mos potetene sammen med melk, smør, salt og pepper til ønsket konsistens.Oppskrift 2: Potetmos med ost og bacon1. Skrell og kutt poteter i små biter.2. Kok potetene i en kjele med vann til de er møre.3. Hell av vannet og mos potetene sammen med melk, smør, revet ost, baconbiter, salt og pepper til ønsket konsistens.Oppskrift 3: Potetmos med hvitløk1. Skrell og kutt poteter i små biter.2. Kok potetene i en kjele med vann til de er møre.3. Hell av vannet og mos potetene sammen med melk, smør, hakket hvitløk, salt og pepper til ønsket konsistens.Oppskrift 4: Potetmos med søtpotet1. Skrell og kutt poteter og søtpotet i små biter.2. Kok potetene og søtpoteten i en kjele med vann til de er møre.3. Hell av vannet og mos potetene og søtpoteten sammen med melk, smør, salt og pepper til ønsket konsistens.Oppskrift 5: Potetmos med brokkoli og cheddar1. Skrell og kutt poteter i små biter.2. Kok potetene i en kjele med vann til de er møre.3. Tilsett brokkolibuketter i kjelen og kok i 5 minutter til brokkolien er myk.4. Hell av vannet og mos potetene og brokkolien sammen med melk, smør, revet cheddarost, salt og pepper til ønsket konsistens.

Potetmos Med Kylling Og Grønnsaker

Hvordan å presentere den tiltalende

En måte å gjøre potetmosen mer tiltalende på er å lage små porsjoner i porsjonsformer. Dryss gjerne litt persille eller andre urter over for å gi retten litt farge og friskhet. Server gjerne med en deilig saus eller stekt kjøtt for å gjøre retten enda mer mettende og smakfull.

Porsjonspoteter Med Persille

Tilleggstips om “oppskrifter med potetmos”

– Prøv å tilsette ulike krydder og smaker i potetmosen for å gjøre den mer spennende.- Potetmos kan også brukes som basis for en grateng eller pai.- Lag gjerne en større porsjon potetmos og frys ned i porsjoner til senere bruk.- Unngå å overmose potetene, da dette kan gjøre mosen seig og klumpete.

fordelene med “oppskrifter med potetmos”

Potetmos er en enkel og rimelig måte å lage en mettende og smakfull middag på. Potetene gir kroppen fiber, karbohydrater og vitaminer, og kan være et sunt og næringsrikt alternativ til pasta eller ris.

Anbefalinger for “oppskrifter med potetmos”

Prøv deg gjerne frem med ulike oppskrifter og tilpass etter smak og preferanse. Potetmosen kan også være et godt valg for å bruke opp rester av grønnsaker eller kjøtt. Server gjerne med en deilig saus eller stekt kjøtt for å gjøre retten enda mer mettende og smakfull.

Related video of 5 deilige oppskrifter med potetmos