oppskrifter ingrid espelid hovig

Introduksjon

Ingrid Espelid Hovig var en av Norges mest kjente TV-kokker og matjournalister. Hun var kjent for sine enkle og smakfulle oppskrifter som var tilpasset norske matvaner. I denne artikkelen vil vi dele fem av hennes beste oppskrifter som du kan prøve hjemme.

Ingrid Espelid Hovig

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage oppskriftene, må du sørge for å ha alle ingrediensene klare. Ingrid Espelid Hovig var opptatt av å bruke gode råvarer og brukte sjelden eksotiske ingredienser. Du trenger derfor ikke å gjøre stort for å forberede ingrediensene til oppskriftene.

Hvordan å lage dem

Ingrid Espelid Hovigs oppskrifter var enkle å følge og krever ikke mye erfaring på kjøkkenet. Hun brukte ofte enkle teknikker og gode smaker. Følg oppskriftene nøye og du vil få et smakfullt resultat.

Hvordan å presentere dem tiltalende

Ingrid Espelid Hovig var opptatt av at maten skulle se innbydende ut. Hun brukte enkle triks som å pynte tallerkenen med urter eller legge ingrediensene oppå hverandre på en flott måte. Du kan gjøre det samme ved å tenke på hvordan du kan presentere maten på en tiltalende måte.

Tilleggstips om oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig

Ingrid Espelid Hovig var en av de mest kjente matjournalistene i Norge og hun delte mange gode tips og triks i løpet av sin karriere. Her er noen av hennes tips når det kommer til matlaging:- Bruk gode råvarer: Ingrid Espelid Hovig var opptatt av å bruke gode og ferske råvarer i matlagingen. Dette gir en bedre smak og et sunnere resultat.- Hold det enkelt: Ingrid Espelid Hovig brukte enkle teknikker og få ingredienser i sine oppskrifter. Dette gjorde at maten ikke ble for komplisert eller tidkrevende å lage.- Lag mat med kjærlighet: Ingrid Espelid Hovig mente at matlaging var en måte å vise kjærlighet på. Når du lager mat med kjærlighet, smaker det bedre og det blir en hyggeligere opplevelse for alle.

Fem deilige oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig

1. Fiskesuppe

Fiskesuppe

Ingredienser:- 500 g fisk (gjerne torsk eller sei)- 2 gulrøtter- 1 purreløk- 1 løk- 1 liter vann- 2 ss smør- 2 ss hvetemel- 2 dl fløte- Salt og pepperSlik gjør du:1. Skjær fiskefileten i terninger og legg til side.2. Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver. Kutt også opp purreløk og løk.3. Kok opp vannet i en stor kjele og tilsett gulrøtter, purreløk og løk. La dette koke i 10 minutter.4. Smelt smøret i en panne og tilsett hvetemel. Stek dette i et par minutter før du tilsetter fiskebuljongen (som du har laget av hode og bein fra fisken).5. Tilsett fløten og la det hele koke i 5 minutter.6. Tilsett fiskebitene og la det koke i cirka 5 minutter til.7. Smak til med salt og pepper.Server gjerne med hvitt brød og rømme.

2. Potet- og purreløksuppe

Potet- Og Purreløksuppe

Ingredienser:- 8 poteter- 2 purreløk- 1 løk- 1 liter vann- 2 ss smør- 2 ss hvetemel- 2 dl fløte- Salt og pepperSlik gjør du:1. Skrell potetene og kutt dem i små terninger. Skjær også opp purreløk og løk.2. Kok opp vannet i en stor kjele og tilsett poteter, purreløk og løk. La dette koke i 10 minutter.3. Smelt smøret i en panne og tilsett hvetemel. Stek dette i et par minutter før du tilsetter potet- og purreløkblandingen.4. Tilsett fløten og la det hele koke i 5 minutter.5. Kjør suppen i en blender eller stavmikser til den er helt glatt.6. Smak til med salt og pepper.Server gjerne med brød og smør.

3. Grønnkål- og potetstappe

Grønnkål- Og Potetstappe

Ingredienser:- 8 poteter- 200 g grønnkål- 2 dl melk- 2 ss smør- Salt og pepperSlik gjør du:1. Skrell potetene og kutt dem i terninger. Kok dem møre i en kjele med saltet vann.2. Kutt grønnkålen i mindre biter, og ha det oppi kjelen med potetene de siste 5 minuttene.3. Når potetene og grønnkålen er kokt, heller du av vannet og moser det hele sammen med melk og smør.4. Smak til med salt og pepper.Server gjerne som tilbehør til en stek eller biff.

4. Klippfiskgryte med potetmos

Klippfiskgryte Med Potetmos

Ingredienser:- 600 g klippfisk- 2 gulrøtter- 1 løk- 1 boks hermetiske tomater- 2 dl vann- 2 ss smør- 2 ss hvetemel- Salt og pepper- 8 poteter- 2 dl melk- 2 ss smørSlik gjør du:1. Legg klippfisken i vann i minst 12 timer før du begynner å lage maten. Skift vannet et par ganger i løpet av disse timene.2. Kutt opp gulrøtter og løk og ha det i en stor gryte sammen med hermetiske tomater og vann. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.3. Legg klippfisken oppi gryta og la det småkoke videre i cirka 15 minutter.4. Smelt smøret i en panne og tilsett hvetemel. Stek dette i et par minutter før du tilsetter blandingen fra gryta.5. La dette koke opp og tilsett potetmosen.6. Kok potetene og mos det sammen med melk og smør.7. Smak til med salt og pepper.Server gjerne med en frisk salat.

5. Kjøttkaker med brun saus

Kjøttkaker Med Brun Saus

Ingredienser:- 500 g kjøttdeig (helst av svin)- 1 løk, finhakket- 1 egg- 2 ss hvetemel- 2 dl melk- Salt og pepper- Smør til steking- 2 ss hvetemel- 2 dl vann- 2 dl kraft (fra kjøttkakene)- Salt og pepperSlik gjør du:1. Bland sammen kjøttdeig, finhakket løk, egg, hvetemel, melk og krydder i en bolle.2. Form små kjøttkaker av blandingen.3. Stek kjøttkakene i smør til de er gjennomstekte og har fått en fin brunfarge.4. Legg kjøttkakene til side og lag brun saus i pannen ved å blande 2 ss hvetemel, 2 dl vann og 2 dl kraft fra kjøttkakene. La dette koke opp og la det småkoke i noen minutter.5. Smak til med salt og pepper.Server gjerne med poteter og gulrøtter.

Fordeler med “oppskrifter Ingrid Espelid Hovig”

Ingrid Espelid Hovigs oppskrifter er enkle, smakfulle og tilpasset norske matvaner. Ved å følge hennes oppskrifter kan du få et sunt og næringsrikt resultat. Hun var opptatt av å bruke gode råvarer og enkle teknikker, noe som gjør at oppskriftene hennes passer for alle som ønsker å lage god mat hjemme.

Anbefalinger for “oppskrifter Ingrid Espelid Hovig”

Vi anbefaler alle å prøve ut oppskriftene til Ingrid Espelid Hovig. Hun var en av Norges beste matjournalister og kokker og hennes oppskrifter er enkle å følge og smakfulle. Ved å bruke hennes tips og triks vil du kunne lage god mat hjemme som passer for hele familien.

Related video of 5 deilige oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig