oppskrift trøndersk tekake

Introduksjon

Trøndersk tekake er en klassisk, norsk kake som ofte serveres til festlige anledninger. Den er kjent for sin flotte smak, som er søt og deilig. Tekaken er ofte servert med et glass kald melk eller varm kaffe. I denne artikkelen, vil vi dele 5 forskjellige oppskrifter på Trøndersk tekake, slik at du kan velge din egen favoritt å prøve!

Trøndersk Tekake

Ingredienser som må forberedes

For å kunne lage Trøndersk tekake, må du ha følgende ingredienser tilberedt:- 4 egg- 2 dl sukker- 3 dl hvetemel- 2 ts bakepulver- 1 dl fløte- 100 g smør- 1 ts vaniljesukker- Melis til pynting

Ingredienser Trøndersk Tekake

Hvordan å lage den

Oppskrift 1: Trøndersk Tekake med Melk1. Forvarm ovnen til 175 grader.2. Visp egg og sukker sammen i en stor bolle.3. Sikt mel og bakepulver, og rør det inn i eggeblandingen.4. Tilsett fløten og smøret til blandingen og bland det sammen med en mikser.5. Hell deigen i en smurt rund kakeform6. Stek i oven i 30-35 minutter.7. La kaken avkjøles og pynt med melis.Oppskrift 2: Trøndersk Tekake med Krem1. Forvarm ovnen til 170 grader.2. Visp egg og sukker sammen i en stor bolle.3. Sikt mel og bakepulver, og rør det inn i eggeblandingen.4. Hell deigen i en stor, smurt kakeform.5. Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter.6. Mens kaken er i ovnen, pisker du kremfløten i en egen bolle.7. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.8. Smør kremen over kaken og pynt med melis.

Trøndersk Tekake Tilberedelse
Oppskrift 3: Trøndersk Tekake med Bringebær1. For varm ovnen til 175 grader.2. Visp egg og sukker sammen i en stor bolle.3. Sikt mel og bakepulver, og rør det inn i eggeblandingen.4. Smelt smøret og rør det inn i deigen sammen med bringebærene.5. Hell deigen i en smurt rund kakeform.6. Stek i ovnen i 30-35 minutter.7. La kaken avkjøles og dryss melis over.Oppskrift 4: Glutenfri Trøndersk Tekake1. Forvarm ovnen til 175 grader.2. Smør en brødform med smør.3. Pisk egg og sukker sammen i en stor bolle.4. Sikt hvetemel og bakepulver, og rør det inn i eggeblandingen.5. Tilsett fløten og smeltet smør til blandingen og bland det sammen med en mikser.6. Hell deigen i brødformen.7. Stek i ovnen i 35-40 minutter.8. La kaken avkjøles og pynt med melis.Oppskrift 5: Trøndersk Tekake med Appelsin1. Forvarm ovnen til 175 grader.2. Visp egg og sukker sammen i en stor bolle.3. Sikt mel og bakepulver, og rør det inn i eggeblandingen.4. Riv skallet av en appelsin og ha det oppi deigen.5. Press saften ut av appelsinen og tilsett den også i deigen.6. Tilsett fløten og smøret til blandingen og bland det sammen med en mikser.7. Hell deigen i en smurt kakeform.8. Stek i ovnen i 30-35 minutter.9. La kaken avkjøles og pynt med melis.
Trøndersk Tekake Pynting

Hvordan å presentere den tiltalende

En Trøndersk tekake er vakkert servert alene på en tallerken med et lett dryss av melis over toppen. Du kan også servere den med friske bær og krem for å gi den et ekstra piff.

Tilleggstips om “oppskrift trøndersk tekake”

Hvis du vil ha en ekstra god smak på tekaken, kan du tilsette andre smaker som kanel, kardemomme eller sjokolade i deigen. Du kan også lage en ekstra fyldig kake ved å bruke mer smør eller fløte i deigen.

Fordelene av “oppskrift trøndersk tekake” og anbefalinger

Trøndersk tekake er en klassisk, norsk dessert som har vært en favoritt for generasjoner. Den er ikke bare deilig, men også enkel å lage og krever ingen spesielle verktøy eller avansert teknikk. Prøv en av våre oppskrifter på Trøndersk tekake og nyt den med venner og familie. Vær forsiktig med å ikke overfylle den med ingredienser for å holde kaken sukkerinnholdet på et minimum. Husk at enkle ingredienser som meierismør og hvetemel allerede kan gi deg den deilige smaken du ønsker.