varm banansplitt oppskrift

Introduksjon

Er du på utkikk etter en søt og deilig dessert som vil varme deg opp i de kalde vintermånedene? Vel, da er det på tide å prøve ut varme banansplitter! Dette er en moderne vri på den klassiske banansplitten som vanligvis serveres med iskrem. Med denne oppskriften vil du lære å lage fem forskjellige varme banansplitt varianter.

Varme Banansplitt Oppskrift

Ingredienser som må forberedes

For å lage en varm banansplit vil du trenge følgende ingredienser:

  • 4 bananer
  • 4 ss honning
  • 4 ss sjokoladesaus
  • 4 ss hasselnøttkrem
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 kule vaniljeis
  • 4 ss hakkede nøtter
  • 4 ss rosiner

Varme Banansplitt Oppskrift

Hvordan å lage den

1. Forvarm ovnen til 175 ° C.2. Skrell bananene og del dem i to på langs.3. Legg bananene med snittsiden opp i en ildfast form.4. Pensle hver bananhalvdel med 1 ss smeltet smør og 1 ss honning.5. Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.6. Ta formen ut av ovnen og legg en kule med vaniljeis på hver bananhalvdel.7. Hell over sjokoladesaus, hasselnøttkrem, hakkede nøtter og rosiner etter smak.8. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5 minutter.9. Ta formen ut av ovnen, server og nyt!

Varme Banansplitt Oppskrift

Hvordan å presentere den tiltalende

For å servere varme banansplitter på sin beste måte, kan du følge disse trinnene:1. Legg en varm bananhalvdel på en tallerken.2. Visuelt plasser sjokoladesaus og hasselnøttkrem på toppen av bananen, følge med nøtter og rosiner på toppen.3. Plasser en kule med vaniljeis ved siden av bananen.4. Dekorer med frisk frukt eller mynteblader for å gi det en ekstra touch av eleganse.5. Server mens det fortsatt er varmt.

Varme Banansplitt Oppskrift

Tilleggstips om varm banansplitt oppskrift

– Du kan bytte ut hasselnøttkrem med peanut butter eller Nutella.- Prøv å tilsette kanel til honningen for en annen smaksopplevelse.- Legg til litt rom til noen av ingrediensene for å gi den en sterkere smak.- Bruk forskjellige typer nøtter for å få en annen smakskombinasjon.- Prøv ut forskjellige topping kombinasjoner for å finne den som passer deg best.

Varme Banansplitt Oppskrift

Fordeler med varme banansplitt oppskrift

Varme banansplitter har flere fordeler for helsen din, inkludert:- Bananer er rike på fiber og kalium, noe som er bra for hjertet ditt.- Nøtter er fulle av sunt fett og proteiner, noe som gir deg energi og holder deg mett lenger.- Honning er en naturlig søtningsmiddel som gir deg energi og bidrar til å regulere blodsukkernivået ditt.

Varme Banansplitt Oppskrift

Anbefalinger for varm banansplitt oppskrift

– Prøv en eller to av oppskriftene for å finne din favoritt smakskombinasjon.- Server varme banansplitter på en spesiell anledning for å imponere gjestene dine.- Prøv å lage din egen versjon av varme banansplitter med dine egne favoritt ingredienser.- Lag flere serveringer om gangen og oppbevar i kjøleskapet for å ha en sunn dessert i løpet av uken.

Varme Banansplitt Oppskrift

Related video of 5 varme banansplitt oppskrifter