oppskrift tomatsaus med ferske tomater

5 Oppskrift Tomatsaus Med Ferske Tomater

Introduksjon

Tomatsausen er en viktig ingrediens i mange retter, og hjemmelaget tomatsaus smaker alltid bedre enn butikk-kjøpt saus. I denne artikkelen vil vi dele fem enkle og deilige oppskrifter på tomatsaus med ferske tomater. Disse oppskriftene vil ikke bare gi deg en deilig tomatsaus til middagen, men også nyttige tips og triks for hvordan å lage den beste tomatsausen.

Ingredienser som må forberedes

For å lage en deilig tomatsaus med ferske tomater, trenger du følgende ingredienser:- Ferske tomater- Løk- Hvitløk- Olivenolje eller annen vegetabilsk olje- Salt og pepper- Urter som basilikum, oregano, timian, eller persilleSørg for å velge modne og saftige tomater for å få den beste smaken.

Hvordan å lage den

Her er fem forskjellige måter å lage tomatsaus med ferske tomater på:1. Enkel Tomatsaus: Hakk løk og hvitløk og stek i olivenolje til de blir myke. Skjær tomatene i små biter og tilsett i pannen sammen med salt og pepper. Kok på lav varme i 20-30 minutter til sausen tykner. Server med pasta eller som en dip.2. Kremet Tomatsaus: Tilsett en halv kopp fløte og en spiseskje smør til den enkle tomatsausen etter at den har kokt i 20-30 minutter. Rør godt og server over pasta eller kylling.3. Søt Tomatsaus: Tilsett en spiseskje sukker til den enkle tomatsausen etter at den har kokt i 10-15 minutter. Rør godt og fortsett å koke til sausen tykner. Server med kjøttboller eller auberginestuing.4. Krydret Tomatsaus: Tilsett en teskje chilipulver og en teskje spisskummen til den enkle tomatsausen etter at den har kokt i 20-30 minutter. Rør godt og server med bønner eller tacos.5. Pizza-saus: Kjør tomatene og urtene i en blender eller matprosessor til sausen er glatt. Tilsett salt og pepper etter smak. Denne sausen kan brukes til å lage pizza eller pasta retter.

Hvordan å presentere den tiltalende

Når du har laget den deilige tomatsausen, kan du gjøre den enda mer tiltalende ved å pynte den med friske urter som basilikum eller persille. Du kan også servere den i en fargerik bolle eller på et vakkert fat. Å legge til litt ekstra olivenolje på toppen kan også gi sausen et mer appetittlig utseende.

Tilleggstips om Oppskrift Tomatsaus med Ferske Tomater

– For å få en jevnere tekstur på sausen, kan du kjøre den gjennom en sil eller bruk en stavmikser.- For å få mer smak ut av tomatsausen, kan du legge til andre ingredienser som gulrøtter, paprika eller sopp.- For å spare tid og lagre sausen til senere, kan du lage en større porsjon og fryse den ned.

Fordeler med Oppskrift Tomatsaus med Ferske Tomater

– Ferske tomater er en god kilde til vitaminer og antioksidanter som styrker immunforsvaret og gir deg sunn hud og hår.- Hjemmelaget tomatsaus inneholder ingen kunstige konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer som butikk-kjøpt saus.- Oppskrift tomatsaus med ferske tomater gir deg mulighet til å tilpasse smaken og krydderstyrken til din personlige preferanse.

Anbefalinger for Oppskrift Tomatsaus med Ferske Tomater

– Lag tomatsausen med ferske, modne tomater for å få den beste smaken.- Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige urter og krydder for å finne din favoritt smak.- Husk å oppbevare restene av tomatsausen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil fire dager eller fryse den ned for senere bruk.

Related video of 5 Oppskrift Tomatsaus med Ferske Tomater