blåbærmuffins oppskrift med rømme

Introduksjon:

Blåbærmuffins med rømme er en fantastisk måte å starte dagen på. De er søte, saftige og har en fløyelsmyk konsistens takket være rømmen. Hvis du vil imponere familien eller gjestene dine med en enkel og deilig frokost eller dessert, har vi her samlet 5 forskjellige oppskrifter som du må prøve!

Blåbærmuffins Med Rømme

Ingredienser som må forberedes:

For å lage blåbærmuffins med rømme trenger du følgende ingredienser:- 180 g hvetemel- 1 1/2 teskje bakepulver- 1/2 teskje natron- 1/2 teskje salt- 2 store egg- 200 g sukker- 2 teskje vaniljeekstrakt- 110 g usaltet smør, smeltet og avkjølt- 200 g rømme- 250 g friske blåbær

Ingredienser Til Blåbærmuffins

Hvordan å lage deilige blåbærmuffins med rømme:

1. Forvarm ovnen til 200 grader og sett muffinsformer i en muffinsbrett.2. Bland hvetemel, bakepulver, natron og salt sammen i en bolle.3. Pisk eggene og sukkeret sammen i en annen bolle til blandingen er lys og luftig.4. Tilsett vaniljeekstrakt, smeltet smør og rømme og rør sammen til en jevn blanding.5. Tilsett tørrvarene gradvis til de våte ingrediensene og rør til alt er godt blandet.6. Bland inn de friske blåbærene.7. Fordel muffinsrøren jevnt mellom muffinsformene, fyll dem ca. 3/4 fulle.8. Stek muffinsene i ca. 20-25 minutter, eller til de er gylne og en tannpirker satt inn i midten kommer ut ren.9. La muffinsene kjøle seg ned i muffinsbrettet i noen minutter før du flytter dem til en rist for å avkjøle helt.

Lage Blåbærmuffins

Hvordan å presentere dem på en tiltalende måte:

Blåbærmuffins med rømme kan serveres på mange forskjellige måter. Du kan prøve å sette dem på en tallerken og toppe dem med noen friske blåbær eller litt melis. Hvis du vil gjøre det mer festlig, kan du pynte toppen med litt pisket krem eller smøre på litt syltetøy. Du kan også servere dem med litt yoghurt eller frukt på siden for å gjøre måltidet mer balansert.

Servering Av Blåbærmuffins

Tilleggstips om blåbærmuffins med rømme:

– For ekstra smak og tekstur kan du tilsette noen hakkede nøtter eller sjokoladebiter i røren.- Ikke overarbeid røren når du blander den, da kan muffinsene bli seige.- La muffinsene avkjøle seg før du tar dem ut av formene for å unngå at de faller fra hverandre.- Hvis du ikke har ferske blåbær, kan du bruke frosne blåbær som er tint og avrent.

Tilleggstips For Blåbærmuffins

Fordeler med å spise blåbærmuffins med rømme:

Blåbær er rike på antioksidanter og har vist seg å være gunstig for helsen vår på mange måter. De kan redusere betennelse, senke blodtrykket og forbedre hjernens funksjon. I tillegg er rømme en kilde til kalsium og vitamin D, som er viktig for å opprettholde sunne bein og tenner.

Fordeler Med Blåbærmuffins

Anbefalinger for blåbærmuffins med rømme:

Blåbærmuffins med rømme passer perfekt til frokost, lunsj eller som et sunt alternativ til desserter. De er enkle og raske å lage, og du kan tilpasse dem etter smak og preferanser. Hvis du ønsker en sunnere versjon, kan du erstatte sukkeret med honning eller kokosblomstsukker, og bruke fullkornsmel i stedet for vanlig hvetemel.

Anbefaling For Blåbærmuffins

Related video of 5 deilige oppskrifter på blåbærmuffins med rømme