biff og bernaise oppskrift

Introduksjon

Biff og Bernaise – navnet alene får vann i munnen på de fleste kjøttelskere. Dette er en klassisk rett som aldri går ut av mote og som alltid vil være en favoritt på middagsbordet. Men hvorfor er denne oppskriften så populær? Jo, det er fordi resultatet er enkelt og himmelsk på samme tid. En perfekt stekt biff og en rik, smørende Bernaise saus kan få selv den mest kresne ganen til å smile. I denne artikkelen vil vi gi deg fem forskjellige oppskrifter på Biff og Bernaise saus, alt fra den klassiske til en mer moderne vri.

Biff Og Bernaise Oppskrift

Ingredienser som må forberedes

Før vi kommer til oppskriftene, la oss først snakke om hva som er nødvendig for å lage den perfekte Biff og Bernaise. Ingredienser du vil trenge inkluderer:- Biff (ribeye, entrecote eller filet)- Salt og pepper- Smør- Hvitløk- Sjalottløk- Estragon- Eddik- Egg- Vann- SitronsaftSørg for å ha alle ingrediensene på plass før du begynner å lage mat.

Biff Og Bernaise Oppskrift Ingredienser

Hvordan å lage den

Nå som du har alle ingrediensene klare, la oss komme til det morsomme: å lage maten. Her er fem forskjellige måter å tilberede Biff og Bernaise på:1. Klassisk Biff og Bernaise: Dryss salt og pepper på biffene dine og stek dem i smør i en panne. For sausen, varm opp litt eddik, sjalottløk, hvitløk og estragon i en kjele. Reduser varmen og visp inn eggeplommene og smøret. Tilsett vann i små mengder mens du visper sausen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server sausen over biffene.2. Grillet Biff og Bernaise: For denne oppskriften, mariner biffene dine i en blanding av olivenolje, hvitløk, salt og pepper i minst en time før grilling. Grill biffene til de er stekt til din smak. Lag bernaisesausen på samme måte som i den klassiske oppskriften, og server over biffene.3. Sous-vide Biff og Bernaise: For denne moderne metoden, bruk sous-vide-teknologi for å tilberede biffene dine. Lag sausen som i den klassiske oppskriften, men bruk en stavmikser for å få den til å være mer skummende og luftig.4. Pannekake-omviklet Biff og Bernaise: For en morsom og annerledes vri, lag pannekaker og bruk dem til å pakke inn biffen din. Stek i smør og server med Bernaise saus laget som i den klassiske oppskriften.5. Sous-vide egg og Biff og Bernaise: For denne oppskriften trenger du sous-vide egg. Lag bernaisesausen som i den klassiske oppskriften, men pass på at den er litt tykkere. Stek biffen din i smør, pakk den inn i sous-vide egg og server med sausen.

Biff Og Bernaise Oppskrift Steg For Steg

Hvordan å presentere den tiltalende

Når du har tilberedt Biff og Bernaise på en av de fem måtene, er det på tide å presentere det på bordet ditt. Her er noen enkle måter å gjøre det på:1. For den klassiske oppskriften, legg biffen på en tallerken og hell sausen over toppen. Dryss litt finhakket estragon over toppen for en vakker finish.2. For den grillet biffoppskriften, skjær biffen i skiver og legg den på tallerkenen. Hell sausen over toppen og dryss med ekstra estragon.3. For den moderne sous-vide oppskriften, legg biffen i midten av tallerkenen og hell sausen rundt den. Dryss med hakket estragon.4. For den pannekake-omviklede oppskriften, legg pannekakene på tallerkenen og legg biffen på toppen. Hell sausen over og dryss med estragon.5. For den sous-vide eggoppskriften, legg biffen på tallerkenen og legg eggene ved siden av den. Hell sausen over og dryss med estragon.

Biff Og Bernaise Oppskrift Presentasjon

Tilleggstips om “Biff og Bernaise oppskrift”

– Hvis du vil ha en tynn Bernaise-saus, kan du legge til litt mer vann eller litt mindre smør.- For å lage en mer smaksrik Bernaise-saus, kan du blande inn andre urter som persille eller koriander.- Hvis du vil ha en mer kraftig smak på biffen din, kan du bruke en tørr aldringsprosess eller mariner biffen din i mer enn en time.- Hvis du vil ha en ekstra kremet saus, kan du blande inn litt kremfløte eller creme fraiche.- Hvis du vil ha en mer mettende måltid, kan du servere Biff og Bernaise med en side av pommes frites eller asparges.

Fordeler med “Biff og Bernaise oppskrift”

Biff og Bernaise er ikke bare en enkel og deilig oppskrift, men den har også noen helsefordeler. Biff er en utmerket kilde til protein, jern og sink. Bernaise-sausen er laget med egg, som også er rik på protein og andre næringsstoffer. Men som med alt annet, skal denne oppskriften spises med måte og som en del av et balansert kosthold.

Anbefalinger for “Biff og Bernaise oppskrift”

Prøv en eller flere av disse Biff og Bernaise oppskriftene neste gang du vil imponere dine gjester eller bare behandle deg selv. Med så mange forskjellige varianter å velge mellom, er det sannsynligvis en oppskrift som passer til enhver anledning. Bon appetit!

Related video of Biff og Bernaise oppskrift: 5 enkle og deilige måter å tilberede den på