sjakkruter oppskrift glutenfri

Introduksjon

Sjakkruter er en klassisk kake som er elsket av mange for sin unike sjakkbrettmønster og skarpe smak. Men hvis du har glutenallergi eller intoleranse, kan det være vanskelig å nyte denne deilige godbiten. Derfor har vi samlet noen av de beste oppskriftene på sjakkruter som er glutenfri, slik at du kan nyte denne deilige kaken uten bekymringer!

Glutenfri Sjakkruter

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage sjakkruter, må du forberede de nødvendige ingrediensene. Her er hva du vil trenge:- 1 kopp brunt ris mel- 1 kopp kokosmelk- 1 kopp mandelmel- 1 kopp glutenfri melblanding- 1 kopp sukker- ½ kopp smør- 2 store egg- 1 ts vaniljeekstrakt- ½ ts salt- ½ ts bakepulver- ½ ts natron

Glutenfri Melblanding

Hvordan å lage den

Når du har alle ingrediensene, kan du begynne å lage sjakkruter. Her er trinnene du må følge:1. Forvarm ovnen til 180 grader C.2. Smelt smøret på lav varme i en kjele.3. I en stor bolle, visp sammen sukker, egg, og vaniljeekstrakt til det er luftig og kremet.4. Tilsett smeltet smør og kokosmelk i bollen, og bland godt sammen.5. I en annen bolle, bland sammen brunt ris mel, mandelmel, melblanding, salt, bakepulver og natron.6. Sakte, tilsett tørr ingrediensblandingen i våt ingrediensblandingen, og rør godt sammen til du har en jevn deig.7. Del deigen i to like store deler. I den ene delen, tilsett noen dråper rød matfarge og bland godt sammen.8. Rull ut deigen til 2 rektangler med lik størrelse. Legg de røde og hvite rektanglene oppå hverandre, og trykk lett sammen.9. Skjær deigen i små firkanter, og legg dem på et bakepapir.10. Stek i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne på toppen.11. Avkjøl sjakkrutene på en rist.

Bakepapir

Hvordan å presentere den tiltalende

For å presentere sjakkruter på en tiltalende måte, kan du plassere dem på et kakefat eller serveringsfat. Hvis du vil gjøre dem ekstra tiltalende, kan du drysse litt melis på toppen av dem eller servere dem med en krem eller saus.

Kakefat

Tilleggstips om Sjakkruter Oppskrift Glutenfri

– Hvis du vil lage sjakkruter enda mer skarpe, kan du tilsette litt sitron eller appelsinskall i deigen.- For et sunnere alternativ, kan du erstatte sukker med honning eller søtningsmiddel.- For en ekstra smaksvrihet, kan du tilsette noen krydder som kanel eller muskat i deigen.

Fordeler av Sjakkruter Oppskrift Glutenfri

Sjakkruter som er glutenfri er et flott alternativ for de som lider av glutenallergi eller intoleranse. Det er også en flott måte å nyte en deilig kake uten å bekymre deg for å få magen til å føle deg uvel.

Anbefalinger for Sjakkruter Oppskrift Glutenfri

– Prøv å lage sjakkruter med forskjellige farger og smaker for å variere oppskriften.- Lag sjakkruter som en gave til en venn eller familie med glutenallergi eller intoleranse.- Server sjakkruter som en dessert eller til en kopp te eller kaffe.

Related video of 5 Sjakkruter Oppskrift Glutenfri