oppskrifter med kokosmel

Introduksjon

Kokosmel er et fantastisk alternativ til vanlig mel i baking, og gir en deilig smak av kokos i tillegg til å være glutenfritt og rikt på fiber. Her er fem forskjellige oppskrifter med kokosmel som du kan prøve hjemme!

Ingredienser som må forberedes

Før du kan begynne å lage disse oppskriftene, må du ha følgende ingredienser klare:- Kokosmel- Egg- Melk eller plantebasert melk- Sukker eller annen søtning- Bakepulver- Vaniljeekstrakt- Salt- Smør eller olje til steking

Hvordan å lage den

1. Kokosmelpannekaker

Kokosmel-Pannekaker
– 1/2 kopp kokosmel- 4 egg- 1/2 kopp melk eller plantebasert melk- 2 ss sukker eller annen søtning- 1 ts bakepulver- 1 ts vaniljeekstrakt- 1/4 ts saltBland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. Stek i en oppvarmet panne med smør eller olje til gyllenbrun på begge sider. Server med favoritt-toppingen din.

2. Kokosmelkakao

Kokosmel-Kakao
– 2 kopper melk eller plantebasert melk- 2 ss kokosmel- 2 ss sukker eller annen søtning- 2 ss kakaoBland alle ingrediensene sammen i en kjele og varm opp på middels varme til den er varm. Rør godt for å unngå klumper og server varm.

3. Kokosmel-pizzabunn

Kokosmel-Pizza
– 1 kopp kokosmel- 4 egg- 1/3 kopp melk eller plantebasert melk- 1 ts salt- 1 ts bakepulverBland alle ingrediensene sammen til en jevn deig og spre ut på et bakepapir til ønsket størrelse og form. Stek på 200 grader i 10-15 minutter til den er gyldenbrun. Legg på ønsket topping og stek videre i noen minutter til osten er smeltet.

4. Kokosmel-muffins

Kokosmel-Muffins
– 1 kopp kokosmel- 1/2 kopp sukker eller annen søtning- 1/2 ts bakepulver- 1/4 ts salt- 4 egg- 1/2 kopp smeltet smør eller olje- 1/2 kopp melk eller plantebasert melkBland alle ingrediensene sammen til en jevn røre og fordel i muffinsformer. Stek på 180 grader i 20-25 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

5. Kokosmel-grøt

Kokosmel-Grøt
– 1/2 kopp kokosmel- 2 kopper melk eller plantebasert melk- 2 ss sukker eller annen søtning- 1/4 ts saltBland alle ingrediensene sammen i en kjele og varm opp på middels varme til grøten er tykk og kremaktig. Rør godt for å unngå klumper og server varm.

Hvordan å presentere den tiltalende

For å presentere disse oppskriftene på en tiltalende måte, kan du pynte med fersk frukt, bær eller nøtter. Legg til litt ekstra kokosmel på toppen eller server med en klype kanel for å gi en ekstra touch av smak.

Tilleggstips om “oppskrifter med kokosmel”

– Kokosmel er en flott erstatning for vanlig mel i alle typer baking.- Det er rikt på fiber og gir en deilig kokossmak til oppskriftene dine.- Prøv å eksperimentere med forskjellige oppskrifter for å finne dine favoritter.

Fordeler med “oppskrifter med kokosmel”

– Kokosmel er glutenfritt og kan være et flott alternativ for personer med cøliaki eller glutenintoleranse.- Det er rikt på fiber, som kan hjelpe med fordøyelsen og holde deg mett lengre.- Kokosmel er også en kilde til protein og sunne fettstoffer.

Anbefalinger for “oppskrifter med kokosmel”

Hvis du er ny til å bruke kokosmel, anbefaler vi å starte med en enkel oppskrift, som de ovennevnte. Prøv deg fram med forskjellige oppskrifter og ingredienser for å finne dine favoritter og eksperimentere med å bruke kokosmel i forskjellige matvarer.

Related video of 5 Deilige Oppskrifter med Kokosmel