oppskrifter med havregryn

Introduksjon

Havregryn er ikke bare en sunn frokost, det kan også brukes til å lage smakfulle retter til lunsj og middag. I denne artikkelen vil vi presentere fem oppskrifter med havregryn som er enkle å lage og smaker fantastisk.

Ingredienser som må forberedes

Før vi går i gang med oppskriftene, må du sørge for at du har alle ingrediensene som trengs:

 • Havregryn
 • Egg
 • Melk
 • Bananer
 • Mel
 • Smør
 • Salt
 • Sukker
 • Kanel
 • Vaniljesukker
 • Frosne bær
 • Yoghurt
 • Honning

Sjekk også at du har riktig kjøkkenutstyr, som bolle, visp og stekepanne.

Hvordan å lage de fem oppskriftene

1. Bananpannekaker med havregryn

Bananpannekaker Med Havregryn

Bland to modne bananer, to egg og en kopp havregryn i en bolle. Visp alt sammen til en jevn røre. Stek små pannekaker i smør i en stekepanne. Server med litt honning.

2. Havregrøt med frosne bær og yoghurt

Havregrøt Med Frosne Bær Og Yoghurt

Kok en kopp havregryn i to kopper vann med en klype salt. Når havregrøten er ferdig, tilsett en håndfull frosne bær og la det tine. Server med en skje yoghurt på toppen.

3. Havreboller med kanel

Havreboller Med Kanel

Bland to kopper havregryn, en kopp mel, en teskje kanel og en teskje vaniljesukker i en bolle. Smelt 100 gram smør og rør det inn sammen med en halv kopp sukker og tre egg. Form små boller og legg dem på en stekeplate. Stek i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.

4. Havrekjeks med sjokoladebiter

Havrekjeks Med Sjokoladebiter

Bland to kopper havregryn, en kopp mel, en halv teskje salt og en kopp sjokoladebiter i en bolle. Smelt 100 gram smør og rør det inn sammen med en halv kopp sukker og et egg. Form små kjeks og legg dem på en stekeplate. Stek i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.

5. Havregrøt med eple og kanel

Havregrøt Med Eple Og Kanel

Kok en kopp havregryn i to kopper melk med en klype salt. Tilsett en kopp eplebiter og en teskje kanel. La det hele småkoke i noen minutter. Server med litt honning på toppen.

Hvordan å presentere de fem rettene på en tiltalende måte

For å gjøre rettene enda mer fristende, kan du pynte dem med friske bær eller krydder som kanel eller muskatnøtt. Eller du kan servere dem på en fin tallerken og dekorere med litt honning. Presentasjonen er viktig for å gjøre rettene så innbydende som mulig.

Tilleggstips om oppskrifter med havregryn

– Havregryn kan også brukes som panering til kylling eller fisk.- Havregryn kan også tilsettes smoothie for å gjøre den mer mettende.- Havregryn kan også brukes i hjemmelaget granola.- Har du ikke tid til å lage frokost om morgenen? Lag overnight oats med havregryn og melk. La det stå over natten, så har du en enkel og sunn frokost neste morgen.- Havregryn kan også brukes i kjøttdeig for å lage sunnere kjøttboller eller kjøttsaus.

Fordelene med oppskrifter med havregryn

Havregryn er rik på fiber, som gjør at du holder deg mett lenger. Det kan også hjelpe til med å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. I tillegg er havregryn enkel å tilberede og kan brukes til mange forskjellige retter.

Anbefalinger for oppskrifter med havregryn

Havregryn kan være en sunn og smakfull ingrediens i mange forskjellige retter. Prøv å eksperimentere med å tilsette havregryn i dine favorittoppskrifter, eller prøv en av oppskriftene vi har presentert her. Du vil ikke angre!

Related video of Fem deilige oppskrifter med havregryn