oppskrifter med basilikum

Introduksjon

Basilikum er en av de mest populære urtene i verden, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med sin allsidige smak og duft, kan basilikum brukes i mange forskjellige retter, inkludert sauser, salater, brød og til og med desserter. I denne artikkelen vil vi gi deg 5 deilige oppskrifter med basilikum som du kan prøve hjemme.

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage noen av oppskriftene, må du sørge for at du har alle ingrediensene klare. Her er hva du trenger:

Ingredienser Med Basilikum

1. Basilikumpesto

– 2 kopper fersk basilikumblader- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje- 1/2 kopp revet parmesanost- 1/3 kopp pinjekjerner- 3 fedd hvitløk- Salt og pepper etter smak

2. Tomat- og mozzarellasalat

– 4 store tomater- 1 pk fersk mozzarellaost- 1/2 kopp fersk basilikumblader- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje- Salt og pepper etter smak

3. Kylling med basilikum og sitron

– 4 kyllingbryst- 1/4 kopp fersk basilikumblader- 2 ss smør- Saften fra 1 sitron- Salt og pepper etter smak

4. Bruschetta med basilikum og tomat

– 4 store skiver brød- 2 store tomater- 1/4 kopp hakket fersk basilikum- 1 fedd hvitløk- 1 ss ekstra virgin olivenolje- Salt og pepper etter smak

5. Basilikum og jordbær sorbet

– 4 kopper jordbær- 1/2 kopp sukker- 1/4 kopp fersk basilikumblader- 1/4 kopp vann

Hvordan å lage den

1. Basilikumpesto

1. Legg basilikum, olivenolje, parmesanost, pinjekjerner og hvitløk i en matprosessor.2. Kjør ingrediensene sammen til en jevn blanding.3. Smak til med salt og pepper etter ønske.4. Pesto kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.

2. Tomat- og mozzarellasalat

1. Skjær tomatene og mozzarellaosten i skiver.2. Legg tomat- og mozzarellaskivene vekselvis på en tallerken.3. Strø basilikumblader over toppen.4. Drypp ekstra virgin olivenolje over salaten og krydre med salt og pepper etter smak.

3. Kylling med basilikum og sitron

1. Varm opp smør i en stor stekepanne over middels varme.2. Legg kyllingbrystene i pannen og tilsett basilikumblader og sitronsaft.3. Krydre med salt og pepper etter smak.4. Stek kyllingbrystene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomstekt.

4. Bruschetta med basilikum og tomat

1. Skjær brødet i skiver og stek det i ovnen til det er sprøtt.2. Skjær tomatene i små biter og legg dem i en bolle.3. Tilsett hakket basilikum, finhakket hvitløk og ekstra virgin olivenolje.4. Rør alle ingrediensene sammen og krydre med salt og pepper etter smak.5. Legg tomatsalaten på toppen av de sprø brødskivene.

5. Basilikum og jordbær sorbet

1. Skjær stilkene av jordbærene og legg dem i en blender.2. Tilsett sukker, basilikumblader og vann.3. Kjør ingrediensene sammen til en jevn blanding.4. Hell blandingen i en iskremmaskin og la den kjøre i ca. 20-30 minutter, eller til sorbeten er stivnet.5. Server sorbeten med ferske jordbær og en kvist basilikum på toppen.

Hvordan å presentere den tiltalende

For å gjøre disse rettene enda mer tiltalende, kan du prøve å pynte dem med noen ekstra ingredienser. For eksempel kan du legge til noen skiver av frisk mozzarella og en kvist basilikum på toppen av bruschettaen. Du kan også legge til noen sprø ristede pinjekjerner på toppen av tomatsalaten. Prøv å være kreativ og eksperimentere med forskjellige presentasjonsideer.

Tilleggstips om “oppskrifter med basilikum”

– Basilikum er en delikat urt som kan ødelegges lett hvis den utsettes for høy varme. Prøv å tilsette den mot slutten av matlagingen.- Hvis du ikke har tilgang til fersk basilikum, kan du bruke tørket basilikum i stedet. Men vær oppmerksom på at smaken vil være mindre intens.- Basilikum kan også brukes som en naturlig ingrediens i skjønnhetsprodukter, som ansiktsmasker og kremer. Det er kjent for å ha beroligende egenskaper og kan hjelpe med å redusere betennelse på huden.

Fordeler med “oppskrifter med basilikum”

Basilikum er en sunn urt som har mange fordeler for kroppen. Det er en god kilde til antioksidanter og kan hjelpe med å redusere betennelse i kroppen. Basilikum kan også bidra til å senke blodsukkeret og kolesterolnivået. I tillegg har basilikum antivirale og antibakterielle egenskaper, som kan hjelpe med å bekjempe sykdommer og infeksjoner.

Anbefalinger for “oppskrifter med basilikum”

Basilikum er en deilig og allsidig urt som kan brukes i mange forskjellige retter. Vi anbefaler deg å prøve disse 5 oppskriftene med basilikum og eksperimentere med forskjellige ingredienser og presentasjonsideer. Med litt kreativitet og lidenskap kan du lage deilige og sunne retter som hele familien vil elske.

Related video of 5 deilige oppskrifter med basilikum