oppskrifter 5 2 dietten

Introduksjon

5:2 dietten er en populær diett som innebærer å spise normalt i fem dager i uken og redusere kaloriinntaket til 500-600 kalorier to dager i uken. Denne dietten har vist seg å være effektiv for vekttap og forbedret helse.

Her er fem deilige oppskrifter som er perfekte for de to dagene med redusert kaloriinntak.

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage oppskriftene, må du sørge for å ha følgende ingredienser klare:

1. Brokkolisuppe: Brokkoli, løk, hvitløk, grønnsaksbuljong, melk, salt og pepper.

Brokkolisuppe

2. Grønnsakssalat: Grønn salat, cherrytomater, agurk, gulrot, løk, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Grønnsakssalat

3. Krydret bønnesuppe: Bønner, løk, hvitløk, tomatpuré, grønnsaksbuljong, paprikapulver, spisskummen, koriander, salt og pepper.

Krydret Bønnesuppe

4. Ovnsbakte grønnsaker: Paprika, squash, aubergine, løk, rosmarin, olivenolje, salt og pepper.

Ovnsbakte Grønnsaker

5. Torskefilet med quinoa: Torskefilet, quinoa, grønnsaksbuljong, cherrytomater, spinat, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Torskefilet Med Quinoa

Hvordan å lage de

1. Brokkolisuppe: Stek løk og hvitløk i en kjele til det er mykt. Tilsett brokkoli og grønnsaksbuljong, og la det småkoke i ca 20 minutter. Tilsett melk og blend suppen til den er jevn. Smak til med salt og pepper.

2. Grønnsakssalat: Bland grønn salat, cherrytomater, agurk, gulrot og løk i en bolle. Lag en dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og hell den over salaten.

3. Krydret bønnesuppe: Stek løk og hvitløk i en kjele til det er mykt. Tilsett bønner, tomatpuré, grønnsaksbuljong, paprikapulver, spisskummen og koriander, og la det småkoke i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt paprika, squash, aubergine og løk i biter og legg dem på en bakeplate. Drypp over olivenolje og krydre med rosmarin, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

5. Torskefilet med quinoa: Kok quinoa i grønnsaksbuljong. Stek torskefilet i en panne med olivenolje, salt og pepper. Legg cherrytomater og spinat i pannen mot slutten av steketiden. Server fisken med quinoaen og sitronsaft.

Hvordan å presentere dem tiltalende

For å presentere disse oppskriftene på en tiltalende måte, kan du prøve å pynte tallerkenen med fargerike grønnsaker og urter. Du kan også servere suppen i en fin bolle og drysse litt koriander på toppen. Ha gjerne et glass vann med sitronskiver ved siden av tallerkenen for å gjøre måltidet ekstra friskt og delikat.

Tilleggstips om 5:2 dietten

For å få mest mulig ut av 5:2 dietten, er det viktig å spise sunt og næringsrikt de dagene du ikke faste. Du kan også prøve å trene litt ekstra på de dagene du spiser normalt. Sørg for å drikke mye vann og unngå alkohol og sukkerholdige drikker. Husk også å spise variert og inkludere alle de viktige næringsstoffene i kostholdet ditt.

Fordelene med 5:2 dietten

5:2 dietten har vist seg å være effektiv for vekttap og forbedret helse. Det kan også bidra til å redusere risikoen for aldersrelaterte sykdommer som hjerte- og karsykdommer og diabetes. Ved å faste to dager i uken, kan kroppen også gå inn i en tilstand kjent som ketose, der den bruker fett som energikilde i stedet for karbohydrater. Dette kan hjelpe til med å redusere kroppsfett og øke muskelmasse.

Anbefalinger for 5:2 dietten

5:2 dietten kan være en effektiv måte å gå ned i vekt og forbedre helsen på, men det er viktig å følge den riktig og ikke overdrive kalorirestriksjonen. Hvis du har en historie med spiseforstyrrelser eller er gravid eller ammer, bør du ikke prøve denne dietten. Det er også lurt å konsultere legen din før du starter.

Related video of 5 oppskrifter for 5:2 dietten