oppskrifter med fløte

Introduksjon

Fløte er et fantastisk ingrediens som gir en ekstra deilig smak og kremet konsistens til mange ulike retter. Enten du bruker den i sauser, supper, desserter eller i kaffe, vil fløten gi en ekstra dimensjon til matopplevelsen. Her er fem deilige oppskrifter med fløte som du kan prøve hjemme.

Ingenredienser som må forberedes

Før du begynner å lage rettene, må du ha alle ingrediensene klare. Her er hva du trenger for de fem oppskriftene:

Oppskrift 1: Fløtepannekaker

– 2 egg- 2 dl hvetemel- 2 dl melk- 1 dl fløte- 1 ts sukker- 1 klype salt- Smør til steking

Oppskrift 2: Fløtegratinerte poteter

– 6 store poteter- 3 dl fløte- 2 fedd hvitløk, hakket- 50 g revet parmesanost- Salt og pepper etter smak

Oppskrift 3: Kremet soppstuing

– 500 g sopp, renset og skåret i biter- 2 ss smør- 1 dl fløte- 2 fedd hvitløk, hakket- 2 ss hakket persille- Salt og pepper etter smak

Oppskrift 4: Kremet pasta med kylling

– 500 g pasta- 500 g kyllingfilet, skåret i biter- 1 dl fløte- 1 løk, hakket- 3 fedd hvitløk, hakket- 1 bunt aspargesbønner- Salt og pepper etter smak

Oppskrift 5: Vaniljeis med varm karamellsaus

– 5 dl fløte- 1 dl melk- 1 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut- 5 eggeplommer- 150 g sukker- 2 ss vann- 1 dl fløte til sausen

Hvordan å lage de fem rettene

Oppskrift 1: Fløtepannekaker

1. Pisk sammen egg, hvetemel og melk til en jevn røre.2. Tilsett fløte, sukker og salt, og bland godt.3. Smelt litt smør i en varm panne og stek pannekakene i ca. 1 minutt på hver side.4. Server med akkurat det fyllet du ønsker.

Fløtepannkaker

Oppskrift 2: Fløtegratinerte poteter

1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.2. Legg skivene i en ildfast form og dryss over hvitløk, salt og pepper.3. Hell over fløten og dryss over revet parmesanost.4. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter, eller til potetene er myke og gratinert.

Fløtegratinerte Poteter

Oppskrift 3: Kremet soppstuing

1. Smelt smør i en gryte og stek soppen til den er gyllenbrun.2. Tilsett hvitløk og persille, og stek i et minutt til.3. Hell over fløten og la det småkoke i 5-10 minutter.4. Smak til med salt og pepper, og server.

Kremet Soppstuing

Oppskrift 4: Kremet pasta med kylling

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.2. Stek kyllingbitene og løken i en panne til de er gylne.3. Tilsett hvitløk og aspargesbønner, og la det steke i et minutt til.4. Hell over fløten og la det småkoke i noen minutter.5. Tilsett pastaen og rør godt.6. Smak til med salt og pepper, og server.

Kremet Pasta Med Kylling

Oppskrift 5: Vaniljeis med varm karamellsaus

1. Kok opp fløte, melk, vaniljestang og vaniljefrø i en gryte.2. I en annen bolle, pisk sammen egg og sukker til det er lyst og luftig.3. Hell den varme fløtemelken over eggeblandingen i en tynn stråle, mens du rører godt.4. Hell blandingen tilbake i gryten og varm opp på middels varme mens du rører kontinuerlig, til sausen tykner. Ta den av varmen og sett til side.5. I en annen kjele, varm opp sukker og vann på middels varme.6. Rør forsiktig til sukkeret er oppløst, og la det småkoke til det blir en lys brun karamell.7. Ta kjelen av varmen og tilsett fløten mens du rører kraftig. Pass på, det kan sprute og boble.8. La sausen avkjøle litt før servering med vaniljeis.

Vaniljeis Med Varm Karamellsaus

Hvordan å presentere maten tiltalende

Når du serverer maten, kan du prøve å lage det så tiltalende som mulig. Legg gjerne på noen friske urter eller dryss over litt parmesanost for ekstra smak. Du kan også servere rettene i fine skåler eller på en tallerken med litt grønt eller frukt som pynt.

Tilleggstips om oppskrifter med fløte

– Ikke la fløten koke for lenge, da kan den skille seg.- Bruk alltid fersk fløte for best smak og kvalitet.- Prøv å varme opp fløten før du tilsetter den i sauser eller supper for å unngå at den skiller seg.- Husk at fløten inneholder mye fett, så bruk den med måte og i kombinasjon med sunnere ingredienser for et balansert kosthold.

Fordelene med oppskrifter med fløte

– Fløte gir en ekstra kremet og deilig smak til forskjellige retter.- Fløte er en god kilde til energi og fett, som kan gi deg en ekstra boost.- Fløte inneholder også vitamin A og D, som er viktig for en sunn kropp.

Anbefalinger for oppskrifter med fløte

– Prøv å eksperimentere med ulike oppskrifter og kombinasjoner for å finne dine favoritter.- Pass på å bruke ferske ingredienser og god kvalitet på fløten.- Ha det gøy på kjøkkenet og nyt den deilige maten du lager!

Related video of 5 deilige oppskrifter med fløte