eplekake oppskrift rund form 24

En fantastisk oppskrift på eplekake i rund form 24

Hei alle sammen! I dag har vi en spennende oppskrift å dele med dere – en deilig eplekake laget i en rund form 24. Eplekake er en klassisk dessert som passer perfekt til enhver anledning, enten det er en bursdag, et familiemiddag eller bare for å kose seg med noe søtt. Denne oppskriften vil garantert imponere dine gjester og gi dem en smak av ekte norsk kultur. Så, klar til å bli en mester i å lage eplekake?

Introduksjon til eplekake oppskrift rund form 24

Eplekake er en av Norges mest populære kaker, og det er ikke uten grunn. Den saftige kombinasjonen av søt eplefylling og sprø kakebunn er en smakseksplosjon som får smaksløkene til å danse av glede. Denne oppskriften er spesielt tilpasset bruk av en rund form med en diameter på 24 centimeter, noe som gir deg den perfekte størrelsen og konsistensen på kaken.

For å lage denne deilige eplekaken trenger du følgende ingredienser:

Ingredienser Mengde
Hvetemel 300 gram
Sukker 200 gram
Smør 150 gram
Egg 3 stk
Vaniljesukker 1 ts
Bakepulver 1 ts
Kanel 1 ts
Salt 1 klype
Epler 4 stk
Sitron 1 stk
Sukker og kanel til toppen

Nå som vi har alle ingrediensene klare, kan vi begynne å lage selve eplekaken.

Oppskrift

1. Forberedelse av eplene

Først må du forberede eplene ved å skrelle dem og fjerne kjernehuset. Deretter skjærer du dem i tynne skiver og drysser sitronsaft over for å unngå at de blir brune. Sett eplene til side mens du lager kakedeigen.

2. Kakedeigen

I en stor bolle, bland sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kanel og salt. Tilsett deretter smør i terninger og elt det inn i melblandingen til det blir smuldrete. Separat slår du eggene sammen i en annen bolle og tilsetter det i deigen. Bland alt godt sammen til du får en jevn kakedeig.

3. Samling av kaken

Smør rundformen godt med smør eller bruk bakepapir for å unngå at kaken fester seg. Hell halvparten av kakedeigen i formen og spre den jevnt utover. Legg deretter eplene oppå deigen og dryss sukker og kanel over. Til slutt, hell resten av kakedeigen over eplene og jevn det ut slik at det dekker hele kaken.

4. Steking av kaken

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Sett kaken i midten av ovnen og la den steke i ca. 45-50 minutter, eller til den får en gyldenbrun farge og en kniv kommer ut ren når du stikker den i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du tar den ut av formen.

5. Servering

Eplekaken kan serveres varm eller kald, og den smaker ekstra godt med en kule vaniljeis eller pisket krem på toppen. Skjær kaken i kakestykker og nyt!

Fordele og ulemper ved eplekake oppskrift rund form 24

Fordeler:

1. Enkel å lage og passer til enhver anledning. 💫

2. Den saftige eplefyllingen er en perfekt kombinasjon med den sprø kakebunnen. 🍎

3. Oppskriften er tilpasset en rund form 24, noe som gir en perfekt størrelse og konsistens på kaken. 🍰

4. Du kan servere eplekaken varm eller kald, avhengig av dine preferanser. ❄️

5. Eplekake er en klassisk norsk dessert som er elsket av både unge og gamle. 👵🏼👶

6. Denne oppskriften inneholder få ingredienser som er lett tilgjengelige. 🛒

7. Eplekaken kan enkelt tilpasses med ekstra smaker som kanel, kardemomme eller nøtter etter din smak. 🌰

Ulemper:

1. Kaken kan være litt tidkrevende å lage på grunn av forberedelse av eplene og steketiden i ovnen. ⌛️

2. Eplekaken kan bli litt klissete hvis den ikke får nok tid til å avkjøles før den tas ut av formen. 🥮

3. Noen personer kan ha allergier mot visse ingredienser i oppskriften, som gluten eller egg. 🚫

4. Eplekaken bør spises innen et par dager for å opprettholde sin ferskhet og smak. 🗓

5. Hvis du ikke er en fan av epler, kan smaken av kaken bli litt overveldende for deg. 🍏

6. Kaken kan være høy i kalorier på grunn av sukker og smør. 🍽

7. Det kan være vanskelig å skjære kaken i fine stykker på grunn av den myke eplefyllingen. 🔪

Alle detaljer om eplekake oppskrift rund form 24

Oppskrift Verdi
Kakeform Rund 24 cm
Størrelse på kaken Ca. 10-12 stykker
Tidsbruk Ca. 1 time og 30 minutter
Vanskelighetsgrad Moderat
Ingredienser Listet i oppskriften ovenfor
Allergiinformasjon Kan inneholde gluten (hvetemel) og egg
Serveringstips Serveres varm eller kald, med vaniljeis eller pisket krem på toppen

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

1. Hvorfor bruke en rund form 24 til eplekaken?

En rund form 24 gir den perfekte størrelsen og konsistensen på eplekaken. Den sikrer at kaken hever seg jevnt og får en fin form når den stekes. Derfor anbefales det å bruke en rund form 24 for denne oppskriften.

2. Kan jeg bruke en annen formstørrelse?

Ja, du kan justere oppskriften og bruke en annen formstørrelse. Vær imidlertid oppmerksom på at steketiden kan variere avhengig av formens størrelse. Sjekk kaken regelmessig mens den steker for å unngå at den blir brent eller underbakt.

3. Hvor lenge kan jeg oppbevare eplekaken?

Eplekaken kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3-4 dager. Husk å ta kaken ut av kjøleskapet i god tid før servering, slik at den blir romtemperert og får tilbake sin saftige konsistens.

4. Kan jeg fryse eplekaken?

Ja, eplekaken kan fryses. Pakk kaken godt inn i plastfolie eller en frysepose og legg den i fryseren. Husk å tine kaken grundig før servering, slik at den beholder sin smak og tekstur.

5. Kan jeg tilpasse oppskriften med ekstra smaker?

Absolutt! Du kan eksperimentere med forskjellige smaker etter din smak. Noen populære tilsetninger til eplekake inkluderer kanel, kardemomme, nøtter eller rosiner. Bare vær oppmerksom på at mengden av disse ingrediensene kan påvirke konsistensen og smaken på kaken.

6. Kan jeg erstatte sukker med en alternativ søtning?

Ja, du kan erstatte sukker med alternative søtninger som kokosblomstsukker, lønnesirup eller stevia. Vær imidlertid oppmerksom på at endringen i søtningen kan påvirke smaken og konsistensen av kaken, så vær forsiktig med mengden du bruker.

7. Hvorfor blir kaken klissete når den avkjøles?

Hvis kaken blir klissete når den avkjøles, kan det være fordi den ikke har fått nok tid til å avkjøles helt. La kaken stå i formen i noen minutter etter at den er tatt ut av ovnen, og deretter overfør den forsiktig til en rist for å kjøle seg helt ned. Dette vil bidra til å unngå klissete konsistens.

8. Hva slags epler bør jeg bruke i oppskriften?

Du kan bruke forskjellige typer epler i oppskriften, avhengig av dine preferanser og tilgjengelighet. Noen populære valg for eplekaker inkluderer Granny Smith, Golden Delicious og Pink Lady epler. Velg epler som er faste og har en søt og syrlig smak for best resultat.

9. Kan jeg lage eplekaken uten egg?

Ja, det er mulig å lage eplekaken uten egg ved å bruke eggerstatning som for eksempel most banan eller eplesaus. Vær imidlertid oppmerksom på at konsistensen og smaken på kaken kan endre seg noe uten egg.

10. Hvordan kan jeg unngå at eplene blir brune?

For å unngå at eplene blir brune når de skjæres, kan du drysse litt sitronsaft over dem. Sitronsaften vil bidra til å bevare den lyse fargen på eplene og forhindre oksidering. Husk å blande eplene godt sammen med sitronsaften for å sikre at de er dekket helt.

11. Kan jeg bruke margarin i stedet for smør?

Ja, du kan bruke margarin i stedet for smør i oppskriften. Vær imidlertid oppmerksom på at smøret gir en rikere smak og bedre tekstur på kaken. Hvis du velger å bruke margarin, velg en variant som er egnet for baking.

12. Kan jeg bruke sammalt mel i oppskriften?

Ja, du kan bruke sammalt mel i oppskriften for å gi kaken en mer rustikk og fiberrik karakter. Vær imidlertid oppmerksom på at sammalt mel kan gjøre kaken litt tyngre og grovere. Du kan blande ulike typer mel etter din smak, for eksempel en blanding av hvetemel og sammalt mel.

13. Hvor lang tid tar det å lage eplekaken?

Det tar vanligvis ca. 1 time og 30 minutter å lage eplekaken, inkludert forberedelse og steketid. Vær oppmerksom på at tidsbruken kan variere avhengig av din erfaring på kjøkkenet og utstyret du bruker.

Konklusjon

Vi har nå gått gjennom en fantastisk oppskrift på eplekake laget i en rund form 24. Denne deilige desserten er en klassiker i Norge og vil sikkert imponere dine gjester. Med sin saftige eplefylling og sprø kakebunn, er denne eplekaken en smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av. Så, hvorfor ikke prøve å lage denne oppskriften i dag og gi dine smaksløker en fest? Du vil ikke angre!

H

Related video of Eplekake oppskrift rund form 24