victoria sponge cake oppskrift

Introduksjon

Victoria Sponge Cake er en populær og klassisk britisk kake som består av to myke, fluffy kakebunner med syltetøy og pisket krem imellom. Denne kaken er enkel å lage og er perfekt for alle anledninger, enten det er en bursdag, bryllup eller en enkel ettermiddagste. Her er fem forskjellige oppskrifter på denne deilige kaken.

Victoria Sponge Cake

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage Victoria Sponge Cake, må du ha alle ingrediensene klare. Her er hva du trenger:- 225 g usaltet smør, romtemperatur- 225g sukker- 4 store egg- 225 g hvetemel- 2 ts bakepulver- 2 ss melk- Syltetøy (jordbær eller bringebær)- Pisket krem

Victoria Sponge Cake Ingredienser

Hvordan å lage Victoria Sponge Cake

1. Forvarm ovnen til 180C. Smør to 20 cm springformer og legg bakepapir på bunnen av hver form.2. Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle til det blir lys og fluffy.3. Tilsett ett egg om gangen i blandingen, og pass på å blande godt mellom hvert egg.4. Bland hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle, og tilsett det gradvis i smørblandingen, mens du rører konstant.5. Tilsett melk i blandingen og rør til alt er godt blandet og du har en jevn røre.6. Del røren i to og legg den i de to formene.7. Stek kaken i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til det er gyllenbrunt og gjennomstekt.8. La kaken avkjøles i formene i 5 minutter, og deretter forsiktig fjerne de fra formene og la de avkjøles helt før fylling.9. Smør et lag syltetøy på den ene kakebunnen, og deretter en jevn mengde pisket krem.10. Legg på den andre kakebunnen på toppen av kremen og pynt med litt melis på toppen.

Victoria Sponge Cake Laging

Hvordan å presentere den tiltalende

Den beste måten å presentere Victoria Sponge Cake på er på en stor sølvfat eller et pent kakefat. Pynt med litt bær, eller frukt og server med en kopp te for en klassisk britisk ettermiddagste.

Victoria Sponge Cake Presentasjon

Tilleggstips om Victoria Sponge Cake Oppskrift

– Smør på syltetøy og krem i samme mengde for å få en balansert smak.- For en sunnere versjon kan du redusere sukkermengden eller bruke en erstatning som honning eller maple syrup.- Tilsett litt sitronsaft eller revet sitronskall til kakebunnen for en frisk og syrlig smak.- Pynt med friske bær eller blomster for en fin dekorasjon.

Victoria Sponge Cake Tips

Fordelene med Victoria Sponge Cake Oppskrift

– Enkel å lage og krever ikke mye tid eller spesielle ferdigheter.- Kan tilpasses for å imøtekomme individuelle preferanser og smak.- Passer til alle anledninger, fra bursdager til bryllup og ettermiddagste.- Klassisk britisk kake som fortsatt er populær over hele verden.

Victoria Sponge Cake Fordeler

Anbefalinger for Victoria Sponge Cake Oppskrift

– Prøv forskjellige syltetøy og krem for å finne din favorittkombinasjon.- Legg til litt sjokolade eller nøtter for å gi kaken litt crunch.- Server med en kopp te for den perfekte britiske ettermiddagsteopplevelsen.- Pynt kaken i henhold til anledningen, for eksempel med en bursdagsmelding eller blomster til et bryllup.

Related video of 5 Victoria Sponge Cake Oppskrifter