vegetar spaghetti bolognese oppskrift

Introduksjon

Spaghetti bolognese er en av de mest populære pastaretter i verden, men hva med de som ikke spiser kjøtt? Her er fem fantastiske vegetariske alternativer som gir deg alle smakene du elsker fra den klassiske retten, men uten kjøttet!

Ingredienser som må forberedes

For å lage disse oppskriftene vil du trenge følgende ingredienser: Spaghetti, tomatpuré, løk, hvitløk, gulrot, selleri, sopp, kikerter, hakket tomater, olivenolje, salt og pepper. Du kan også legge til andre grønnsaker etter smak og preferanse.

Hvordan å lage det

1. Varm olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett finhakket løk og la det surre i noen minutter til det er mykt og gyllent.

Vegetar Pasta Cooking
2. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre i et minutt til.3. Tilsett finhakket gulrot og selleri litt etter litt, la det surre i noen minutter til grønnsakene er myke.4. Tilsett hakkede sopp, la det surre i noen minutter til de er myke.5. Tilsett kikerter og hakket tomat, tomatpuré, salt og pepper etter smak. Rør godt og la det koke opp.6. La sausen småkoke i omtrent 30 minutter for å gi smakene tid til å utvikle seg.7. Kok spaghetti i henhold til pakningsinstruksjoner. Når den er ferdig kokt, tøm av vannet og ha pastaen tilbake i gryten.8. Tilsett sausen til pastaen og bland godt. Server umiddelbart.

Hvordan å presentere tiltalende

For å presentere denne retten på en tiltalende måte, kan du drysse litt frisk basilikum eller oregano over pastaen. Du kan også legge til noen revet parmesanost på toppen av retten hvis du ønsker det.

Tilleggstips

* Legg til noen ekstra grønnsaker, som brokkoli eller paprika, for å få mer smak og næringsstoffer i retten.* Prøv å bruke forskjellige typer sopp, som champignon eller portobello, for å legge til litt variasjon i smaken.* Hvis du vil ha en enda sunnere versjon av denne retten, kan du bytte ut pastaen med zoodles (zucchini nudler) eller squash nudler.

Fordeler med vegetar spaghetti bolognese oppskrift

Den største fordelen med vegetar spaghetti bolognese oppskrift er at det gir deg alle smakene du elsker fra den klassiske retten, men med en sunnere og mer bærekraftig tilnærming. Ved å bruke kikerter og sopp i stedet for kjøtt, reduserer du mengden mettet fett og kolesterol du spiser, samtidig som du får mer fiber og næringsstoffer fra grønnsaker.

Anbefalinger for vegetar spaghetti bolognese oppskrift

Hvis du er ny til å lage vegetariske pastaretter, er dette en flott oppskrift å prøve. Det er enkelt å lage og smaker fantastisk. Du kan også tilpasse oppskriften til din personlige smak ved å tilsette ekstra grønnsaker eller krydder. Prøv det i dag og nyt en sunn og deilig vegetarisk middag!

Related video of 5 fantastiske vegetar spaghetti bolognese oppskrifter