vafler med kefir oppskrift

Introduksjon

Vafler er en av de mest populære frokostene rundt om i verden. Det er noe spesielt med å lage dem selv. Vafler med kefir er ekstra smakfulle og sunnere enn vanlige vafler. Kefir har mange helsemessige fordeler. Denne oppskriften på fem forskjellige typer vafler med kefir vil helt sikkert være en nesten umiddelbar hit i din familie.

Friske Vafler

Ingredienser som må forberedes

For å lage vafler med kefir, trenger du følgende ingredienser:

  • 2 kopper hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 egg
  • 2 kopper kefir
  • ¼ kopp smeltet smør

Du kan også prøve å tilsette noen ekstra ingredienser som bær, sjokolade, banan eller kanel.

Kefir Med Frukt

Hvordan å lage det

1. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.2. Visp eggene i en annen bolle. Tilsett kefir og smør.3. Hell den våte blandingen i den tørre blandingen og rør til alt er godt blandet.4. La røren hvile i noen minutter.5. Varm vaflerjernet og spray det med matlagingsspray.6. Hell ca 1/3 kopp røre på jernet og lukk det.7. Stek til vaflene blir gyldne og sprø.8. Server og nyt!

Kefir Vafler Med Bær

Hvordan å presentere den tiltalende

For å presentere vaflene på en tiltalende måte, kan du prøve å pynte dem med friske bær, bananer, eller sjokoladesaus. Du kan også servere dem med litt honning eller peanøttsmør på toppen. Det vil gi en ekstra smakfull og sunn twist på frokosten.

Kefir Vafler Med Sjokoladesaus

Tilleggstips om “vafler med kefir oppskrift”

– Du kan prøve å erstatte hvetemel med havremel for en sunnere versjon av denne oppskriften.- For å få ekstra fluffy vafler, kan du prøve å tilsette 1 ts natron i røren.- Hvis du ikke har et vaflerjern, kan du bruke en panne eller en stekeplate.- Du kan også prøve å lage pannekaker med samme røre.

Fordeler med “vafler med kefir oppskrift”

– Kefir inneholder probiotika, som er bra for tarmhelsen og immunforsvaret.- Kefir er en kilde til kalsium, som er bra for bein og tenner.- Kefir er også en kilde til protein, som er bra for muskler og celler.- Vafler med kefir er sunnere enn vanlige vafler, da de har mindre sukker og fett.

Anbefalinger for “vafler med kefir oppskrift”

Vi anbefaler å prøve alle fem variantene av vafler med kefir. De er alle like deilige og sunne. Husk å eksperimentere med ekstra ingredienser for å gi et unikt preg på vaflene. Server dem med litt frukt eller syltetøy på toppen for å få en ekstra smakfull og sunn opplevelse. Bon appétit!

Related video of Oppskrift på 5 deilige vafler med kefir