trening mat oppskrifter

Introduksjon

Å spise riktig er nøkkelen til en sunn livsstil. Hvis du trener, er det enda viktigere å spise mat som gir deg energi og næringsstoffer du trenger for å holde deg i form. Det betyr ikke at du må spise kjedelige salater hele tiden. Det er faktisk mange forskjellige retter som kan hjelpe deg med å nå treningmålene dine. Her er fem oppskrifter som vil gi deg både energi og næring.

Introduksjon Bilde

Ingredienser som må forberedes

For å lage disse rettene vil du trenge noen grunnleggende ingredienser. Disse inkluderer friske grønnsaker, frukt, proteiner og sunt fett. Det kan være lurt å handle inn alt du trenger på forhånd slik at du har alt klart når du starter matlagingen. Det gjør også at du unngår å kjøpe usunt snacks eller mat uten næringsverdi når du er sulten og ute av huset.

Ingredienser Bilde

Hvordan å lage den første oppskriften – Quinoa og kyllingbowl

Den første oppskriften er en quinoa og kyllingbowl. Dette er en fargerik og næringsrik rett som gir deg energi. For å lage denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:- 1 kopp quinoa- 2 kopper grønnsaksbuljong- 1 kopp kokosmelk- 2 kyllingfileter- 1 rødløk- 1 gul paprika- 1 rød paprika- 1 avokado- 1 lime- 1/4 kopp koriander, hakket- Salt og pepper etter smakStart med å koke quinoa i grønnsaksbuljong og kokosmelk. Skjær kyllingen i små biter og stek den i en panne med litt olje til den er gjennomstekt. Skjær opp rødløk, gul paprika og rød paprika i små biter og ha dem i en bolle sammen med avokado, saften fra lime og koriander. Bland alt godt sammen. Server quinoaen i en bolle og legg kyllingen og grønnsakene oppå quinoaen. Krydre med salt og pepper etter smak.

Quinoa Og Kyllingbowl Bilde

Hvordan å lage den andre oppskriften – Tuna salat med avokado

Den andre oppskriften er en tunasalat med avokado. Denne retten er enkel å lage, men likevel veldig næringsrik. For å lage denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:- 1 boks tunfisk i vann- 1/2 avokado- 1/4 rød løk- 1 ss olivenolje- 1 ss sitronsaft- Salt og pepper etter smak- SalatbladerStart med å åpne boksen med tunfisk og tøm vannet ut. Ha tunfisken i en bolle og tilsett avokado og rødløk i små biter. Bland alt sammen. Lag en dressing ved å blande olivenolje og sitronsaft sammen, og hell over salaten. Krydre med salt og pepper etter smak. Server salaten på salatblader.

Tunasalat Med Avokado Bilde

Hvordan å lage den tredje oppskriften – Kyllingspyd

Den tredje oppskriften er kyllingspyd. Dette er en enkel og smakfull rett som er perfekt for en grilling eller en rask middag. For å lage denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:- 2 kyllingfileter- 1 rød paprika- 1 gul paprika- 1 rødløk- 2 ss olivenolje- 2 ss honning- 1 ss soyasaus- 1 ss ketchup- Salt og pepper etter smakStart med å skjære kyllingfiletene og paprikaene i like store biter. Skjær også rødløk i biter. Ha alt på tre spidd og stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Bland sammen olivenolje, honning, soyasaus og ketchup i en bolle for å lage en marinade. Hell marinaden over spiddene og stek videre i ovnen i ca. 10 minutter til. Server med ris eller quinoa.

Kyllingspyd Bilde

Hvordan å lage den fjerde oppskriften – Søtpotet fries

Den fjerde oppskriften er søtpotet fries. Dette er en sunnere og mer næringsrik versjon av vanlige fries. For å lage denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:- 2 store søtpoteter- 2 ss olivenolje- 1 ts paprikakrydder- 1 ts hvitløkspulver- 1 ts saltStart med å skrelle søtpotetene og skjære dem i like store biter. Bland olivenolje, paprikakrydder, hvitløkspulver og salt sammen i en bolle. Hell blandingen over søtpotetene og bland godt sammen. Legg søtpotetene på en bakeplate og stek i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter til de er sprø og gylne. Server som en sunn snacks eller som tilbehør til en hovedrett.

Søtpotet Fries Bilde

Hvordan å lage den femte oppskriften – Bananpannekaker

Den femte oppskriften er bananpannekaker. Disse pannekakene er laget med kun tre ingredienser, og er både sunne og velsmakende. For å lage denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:- 1 banan- 2 egg- 1/4 kopp havregrynStart med å mose bananen i en bolle. Tilsett to egg og havregryn, og bland alt sammen godt. Varm opp en panne med litt olje og stek små pannekaker på begge sider til de er gylne. Server med friske bær og yoghurt på toppen.

Bananpannekaker Bilde

Hvordan å presentere rettene tiltalende

Når du har laget disse rettene, kan du presentere dem på en tiltalende måte for å gjøre det enda mer fristende å spise dem. Du kan legge den fargerike quinoa og kyllingbowl i en stor bolle og pynte med litt koriander på toppen. Tunasalaten kan serveres på salatblader og pyntes med litt rød paprika på toppen. Kyllingspydene kan serveres på en stor tallerken sammen med ris eller quinoa. Søtpotet fries kan serveres i en stor bolle og toppes med litt havsalt. Bananpannekakene kan legges opp på en tallerken og pyntes med friske bær og yoghurt på toppen.

Tilleggstips om “trening mat oppskrifter”

Disse rettene er ikke bare næringsrike og velsmakende, men de er også enkle å lage. Du kan tilpasse dem etter din personlige smak eller preferanser. For eksempel, du kan legge til mer protein til rettene ved å bruke mer kylling eller tunfisk. Du kan også legge til mer grønnsaker som du liker. Det viktigste er å spise mat som gir deg energi og næringsstoffer du trenger for å holde deg i form.

Fordelene med “trening mat oppskrifter”

Å spise riktig mat når du trener, kan gi mange fordeler. For det første kan det gi deg mer energi og utholdenhet under trening. Du vil også føle deg mett og tilfredsstilt lenger. Riktig ernæring kan også bidra til å øke muskelmasse og gir kroppen nødvendige næringsstoffer for å reparere slitasje fra trening. Det kan også hjelpe med vekttap eller å opprettholde en sunn vekt.

Related video of Trening mat oppskrifter

https://youtube.com/watch?v=nPtyzxSnp10