tovet tøfler oppskrift fritidsgarn

Introduksjon

Tovet tøfler er en perfekt måte å holde føttene varme og koselige på. Og med litt fritidsgarn og noen enkle ingredienser, kan du lage dine egne tovede tøfler hjemme. I denne artikkelen vil vi gi deg opptil 5 forskjellige tovede tøffeloppskrifter som du kan prøve hjemme.

Ingredienser som må forberedes

For å lage tovede tøfler, trenger du følgende:

 • Fritidsgarn (en tykk ullgarn)
 • En rund strikkepinne (6mm)
 • En nål og tråd
 • En skål med varmt vann
 • En tørketrommel
 • Et målebånd for å måle føtten din

Husk å velge en fritidsgarn som er myk og varm, men også robust og slitesterk.

Hvordan å lage den

Her er hvordan du kan lage dine egne tovede tøfler ved hjelp av fritidsgarn:

 1. Start med å lage en løkke rundt strikkepinnen på størrelsen som passer til føttene dine. Strikk i rundt med glattstrikk i ca 20 omganger.
 2. Strikkepinne Med Garn
 3. Fortsett å strikke i rundt, men begynn å ta inn masker jevnt over de neste omgangene for å forme tåpartiet. Gjør dette til du har cirka 10-12 masker igjen.
 4. Strikkepinne Med Garn
 5. Klipp av garnet, og trekk endene gjennom de resterende maskene. Bind endene sammen og fest godt.
 6. Ta tøffelen og dypp den forsiktig i varmt vann til den er helt fuktig. Vri forsiktig ut overflødig vann.
 7. Våt Tøffel
 8. Plasser tøffelen i tørketrommelen på høy varme. Sjekk tøffelen hver 10. minutt for å unngå overtok sing. Tøffelen vil krympe og tove seg under tørketrommelen.

Hvordan å presentere den tiltalende

Når tøflene er tovet og tørket, er det på tide å presentere dem tiltalende. Vi anbefaler å legge dem i en kurv eller boks på et synlig sted i hjemmet ditt, slik at du alltid har dem lett tilgjengelige når du trenger dem. Du kan også prøve å dekorere tøflene med ulike broderier eller applikasjoner for å gi dem et personlig preg.

Tilleggstips om “tovet tøfler oppskrift fritidsgarn”

Her er noen tilleggstips for å lage perfekte tovede tøfler:

 • Husk å kontrollere størrelsen på tøffelene dine før du tover dem. Tøffelen vil krympe under tovingen, så det er bedre å lage dem litt større enn du tror du trenger.
 • Prøv å velge fritidsgarn i ulike farger eller teksturer for å gi tøflene dine et unikt utseende.
 • Hvis du ikke har en tørketrommel, kan du prøve å tove tøffelen din ved å gni den forsiktig med varmt vann og oppvaskmiddel. Vær imidlertid forsiktig, da dette kan ta lengre tid og ikke gi samme jevne resultat som en tørketrommel.
 • Husk å alltid være forsiktig når du håndterer varmt vann og varme overflater under tovingen. Bruk gjerne hansker eller kjøkkenklær for å beskytte hendene dine.

Fordeler med “tovet tøfler oppskrift fritidsgarn”

Tovete tøfler laget av fritidsgarn er ikke bare varme og koselige, men de er også slitesterke og holdbare. De kan brukes i årevis, og du kan til og med reparere dem hvis de blir slitt eller ødelagt. Det er også en fin måte å lage personlige gaver til venner og familie.

Anbefalinger for “tovet tøfler oppskrift fritidsgarn”

Hvis du er nybegynner på strikking eller toving, anbefaler vi å starte med en enkel oppskrift og deretter gradvis prøve deg på mer avanserte mønstre etter hvert som du blir mer komfortabel med teknikken. Husk også å velge et fritidsgarn av god kvalitet for å sikre at tøflene dine blir varme og slitesterke.

Related video of 5 Tovet Tøfler Oppskrift Fritidsgarn