sitronkake oppskrift langpanne

Introduksjon

Sitronkake er en favoritt blant mange kakeelskere. Den syrlige smaken av sitron gir en oppfriskende smak som passer godt til enhver anledning. Hvis du vil lage en kake som kan servere mange, da vil en sitronkake i langpanne være det perfekte valget. Her er 5 forskjellige oppskrifter på sitronkake som vil få tungen til å løpe i vann.

Sitronkake

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage sitronkaken, må du sørge for å få alle ingrediensene som trengs. Her er hva du trenger til hver oppskrift:

Oppskrift 1 – Sitronkake med kremost glasur

– 450 gram sukker- 450 gram smør- 450 gram mel- 8 egg- 2 ss bakepulver- 2 ts vaniljesukker- Saften av 2 sitroner- 450 gram kremost- 200 gram melis

Ingredienser

Oppskrift 2 – Sitronkake med mandelbunn

– 150 gram malte mandler- 150 gram sukker- 150 gram hvetemel- 150 gram smør- 3 egg- 2 ts bakepulver- Saften av 2 sitroner

Ingredienser

Oppskrift 3 – Sitronkake med marengs

– 250 gram sukker- 250 gram smør- 250 gram mel- 4 egg- 2 ts bakepulver- Skallet av 2 sitroner- Saften av 2 sitroner- 4 eggehviter- 250 gram sukker

Ingredienser

Oppskrift 4 – Sitronkake med glasur og valmuefrø

– 200 gram sukker- 200 gram smør- 200 gram mel- 3 egg- 2 ts bakepulver- Skallet av 2 sitroner- Saften av 1 sitron- 100 gram melis- 2 ss valmuefrø

Ingredienser

Oppskrift 5 – Sitronkake med blåbær

– 200 gram sukker- 200 gram smør- 200 gram mel- 3 egg- 2 ts bakepulver- Skallet av 2 sitroner- Saften av 1 sitron- 200 gram blåbær

Ingredienser

Hvordan å lage den

Når du har samlet alle ingrediensene, er det neste trinnet å lage kaken. Her er trinnene du trenger å følge for hver oppskrift:

Oppskrift 1 – Sitronkake med kremost glasur

1. Smelt smøret og sett det til side.2. Bland sammen sukker, mel, bakepulver og vaniljesukker.3. Visp eggene og hell smøret og sitronsaften i mens du visper.4. Bland de tørre ingrediensene med egg- og smørblandingen.5. Ha alt i en langpanne og stek i 180 grader i 25 minutter.6. La kaken avkjøles.7. Bland sammen kremost og melis til glasuren.8. Smør glasuren over kaken og server.

Lage

Oppskrift 2 – Sitronkake med mandelbunn

1. Smelt smøret og la det avkjøles.2. Bland sammen malte mandler, sukker, hvetemel og bakepulver.3. Visp eggene og tilsett smøret og sitronsaften.4. Bland de tørre ingrediensene med egg- og smørblandingen.5. Ha alt i en langpanne og stek i 180 grader i 20 minutter.6. La kaken avkjøles.7. Server kaken som den er, eller med en glasur av melis og sitronsaft.

Lage

Oppskrift 3 – Sitronkake med marengs

1. Smelt smøret og la det avkjøles.2. Bland sammen sukker, mel og bakepulver.3. Visp eggene og tilsett smøret og sitronsaften.4. Bland de tørre ingrediensene med egg- og smørblandingen.5. Ha alt i en langpanne og stek i 180 grader i 25 minutter.6. La kaken avkjøles.7. Pisk eggehviter og sukker til marengs og smør den over kaken.8. Stek i 180 grader til marengsen er gyllenbrun.9. La kaken avkjøles og server.

Lage

Oppskrift 4 – Sitronkake med glasur og valmuefrø

1. Smelt smøret og la det avkjøles.2. Bland sammen sukker, mel og bakepulver.3. Visp eggene og tilsett smøret og sitronsaften.4. Bland de tørre ingrediensene med egg- og smørblandingen.5. Vend inn valmuefrøene.6. Ha alt i en langpanne og stek i 180 grader i 25 minutter.7. La kaken avkjøles.8. Bland sammen melis og sitronsaft til glasuren.9. Smør glasuren over kaken og server.

Lage

Oppskrift 5 – Sitronkake med blåbær

1. Smelt smøret og la det avkjøles.2. Bland sammen sukker, mel og bakepulver.3. Visp eggene og tilsett smøret og sitronsaften.4. Bland de tørre ingrediensene med egg- og smørblandingen.5. Vend inn blåbærene.6. Ha alt i en langpanne og stek i 180 grader i 25 minutter.7. La kaken avkjøles.8. Server kaken som den er, eller med en glasur av melis og sitronsaft.

Lage

Hvordan å presentere den tiltalende

Sitronkake i langpanne er en flott kake å servere til en rekke anledninger. Her er noen tips om hvordan du kan presentere kaken og gjøre den tiltalende:- Skjær kaken opp i kakestykker og legg dem på et fat- Legg sitronskiver eller blåbær på toppen av kaken for å gjøre den visuelt tiltalende- Pynt kaken med litt melis og sitronskall

Tiltalende

Tilleggstips om Sitronkake Oppskrift Langpanne

– Ikke over-stek kaken, da den kan bli tørr.- Husk å la kaken avkjøles før du legger til glasur eller marengs.- Prøv å tilpasse oppskriften til personlige preferanser ved å legge til eller fjerne ingredienser.- Server kaken med en kopp te eller kaffe for en komplett smaksopplevelse.

Tillegg

Fordeler med Sitronkake Oppskrift Langpanne

– Sitronkake er en flott kake å servere til mange personer, og en kake i langpanne vil gi deg dette.- Sitron gir en forfriskende smak som vil appellere til de fleste smaksløkene.- Sitronkake kan serveres til enhver anledning, fra bursdager til bryllup.

Anbefalinger for Sitronkake Oppskrift Langpanne

Sitronkake i langpanne er en flott kake å lage når du har mange gjester eller når du vil ha en kake som varer i flere dager. Du kan tilpasse oppskriften til ditt eget smaksbudsjet, og gjøre det til en kake som kan serveres til enhver anledning. Prøv en av disse oppskriftene i dag, og nyt smaken av frisk sitron i en lekker kake.

Related video of 5 Deilige Sitronkake Oppskrifter i Langpanne