oppskrifter med harissa

Introduksjon

Harissa er en populær krydderiblanding fra Nord-Afrika og Midtøsten som gir retter en sterk, men balansert smak. Det er laget av røde chilipepper, hvitløk, koriander og andre krydder som varierer avhengig av regionen det kommer fra. Den passer perfekt til kylling, lam, fisk og grønnsaker. Hvis du vil prøve denne spennende smaken, her er fem enkle oppskrifter med harissa som du kan prøve hjemme.

Ingredienser som må forberedes

For å lage disse rettene med harissa, må du ha noen grunnleggende ingredienser på hånden, inkludert:

 • Harissa pasta
 • Løk
 • Hvitløk
 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • Lime
 • Grønnsaker (som paprika, gulrøtter, squash, etc.)
 • Kylling eller lam

Hvordan å Lage Den

Oppskrift 1: Harissa Grillet Kylling

For denne oppskriften, må du marinerer kylling i harissa-pasta i minst en time. Deretter griller du kyllingen på middels varme til den er ferdig. Server servert med grønnsaker fra grillen og en limekile til å presse over kyllingen.

Harissa Grillet Kylling

Oppskrift 2: Harissa Bakt Laks

Bland harissa pasta med olivenolje og hvitløk. Legg laksefileter på en bakeplate og gni dem inn i harissa-blandingen. Bak på 200 grader i 15-20 minutter, eller til laksen er ferdig. Server med dampede grønnsaker eller en frisk salat.

Harissa Bakt Laks

Oppskrift 3: Harissa Kylling Tajine

Tajine er en tradisjonell marokkansk rett som tilberedes i en spesiell tajine-gryte. Stek løk og kylling i en tajin-gryte med harissa pasta og salt i 5 minutter. Tilsett grønnsaker og litt vann og la stå på lav varme i 30-40 minutter til kylling er ferdig. Server med couscous eller ris.

Harissa Kylling Tajine

Oppskrift 4: Harissa Krydret Grønnsaksuppe

I en stor gryte, sauter løk og hvitløk i olivenolje til de er myke. Tilsett harissa pasta, grønnsaker og nok vann til å dekke alt. Kok til grønnsakene er møre. Server med brød eller kikerter.

Harissa Krydret Grønnsaksuppe

Oppskrift 5: Harissa Lam Kebab

Bland hakket lam med harissa pasta, løk, hvitløk, salt, og pepper. Form blandingen inn i pølseform på en trepinne. Grill kebabene til de er ferdige og server med en frisk salat og en yoghurtsaus.

Harissa Lam Kebab

Hvordan å Presentere Den tiltalende

Den beste måten å presentere disse oppskriftene med harissa på er å lægge fokus på fargene og teksturene i retten. Server med fargerike, friske grønnsaker, frisk salat, og en kald drikke ved siden av. Bruk gjerne en harissa-basert saus til å dekorere tallerkenen og gi retten en ekstra piff.

Tilleggstips om “Oppskrifter med Harissa”

 • Prøv å lage din egen harissa-paste hjemme for å få en ekstra frisk smak.
 • Ikke vær redd for å justere mengden av harissa paste etter din egen smakspreferanse.
 • Harissa-pasta kan også brukes som smaksinnslag i marinader, dressinger, og sauser.
 • Prøv forskjellige krydder i harissa-pasta til å tilpasse smaken til din egen smaks preferanse.

Fordeler med “Oppskrifter med Harissa”

Harissa er ikke bare en deilig smak, men det gir også flere fordeler for helsen din. Røde chilipepper er rike på vitamin C og antioksidanter som beskytter mot sykdom. Koriander hjelper med fordøyelsen og bekjemper betennelser. Hvitløk er kjent for å forbedre blodsirkulasjonen og redusere risikoen for hjertesykdom.

Anbefalinger for “Oppskrifter med Harissa”

Prøv å inkludere en eller to harissa-baserte retter i ukesmenyen din for å få variasjon i kostholdet ditt. For de som liker et litt sterkere smak, øk mengden av harissa paste for å få en ekstra kick. Hvis du vil ha en mildere versjon, kan du bruke mindre mengder eller blande harissa med en yoghurt eller rømme. Uansett, harissa er en spennende smak som du definitivt må prøve.

Related video of 5 Oppskrifter med Harissa: Oppdag den Spennende Smaken fra Midtøsten