oppskrifter fra barnas restaurant

Introduksjon

Barn elsker mat, men noen ganger er det vanskelig å få dem til å spise det de trenger for å vokse og være sunne. En måte å få dem mer interessert i mat på er å la dem være med å lage den! Her er 5 enkle og morsomme oppskrifter fra “Barnas Restaurant” som du og barna dine kan lage sammen.

Barn Og Voksen Som Baker Sammen

Ingredienser som må forberedes

Før vi begynner å lage oppskriftene, er det viktig å samle alle ingrediensene du trenger. Her er en liste over hva du trenger for hver rett:1. Pizzasnurrer:- Pizzadeig- Tomatsaus- Revet ost- Skinke- Paprika- Mais2. Kjøttboller med spaghetti:- Kjøttdeig- Brødsmuler- Egg- Løk- Hvitløk- Olivenolje- Tomatsaus- Spaghetti3. Kyllingnuggets:- Kyllingfilet- Mel- Egg- Brødrasp- Salt- Pepper- Paprikapulver- Olivenolje4. Fruktspyd:- Vannmelon- Ananas- Jordbær- Kiwi- Appelsin- Kremost5. Milkshake:- Vaniljeis- Melk- Sjokoladesaus- Krem

Hvordan å lage den

Nå som du har alle ingrediensene du trenger, er det på tide å lage maten!1. Pizzasnurrer:- Kjevle ut pizzadeigen til en rektangel.- Smør et jevnt lag med tomatsaus på deigen.- Strø revet ost over sausen.- Legg skinke, paprika og mais på toppen av osten.- Rull deigen sammen og skjær i små biter.- Bak på 200 grader i 15-20 minutter.2. Kjøttboller med spaghetti:- Bland sammen kjøttdeig, brødsmuler, egg, løk og hvitløk.- Rull små boller og stek i olivenolje til de er brune på alle sider.- Kok spaghetti og varm opp tomatsausen.- Server kjøttbollene og spaghetti med tomatsausen på toppen.3. Kyllingnuggets:- Skjær kyllingfileten i små biter.- Rull bitene i mel, egg og brødrasp.- Dryss over salt, pepper og paprikapulver.- Stek i olivenolje til de er gylne på begge sider.4. Fruktspyd:- Skjær vannmelon, ananas, jordbær, kiwi og appelsin i små biter.- Træ frukten på en grillspyd eller en pinne.- Server med en kremostdipp.5. Milkshake:- Ha vaniljeis, melk og sjokoladesaus i en blender.- Bland til milkshaken er glatt.- Topp med krem og litt ekstra sjokoladesaus.

Barn Som Lager Mat

Hvordan å presentere den tiltalende

En annen måte å få barna mer interessert i maten på er å presentere den på en tiltalende måte. Her er noen enkle tips:- Pizzasnurrer: Legg dem pent på et fat og pynt med frisk basilikum.- Kjøttboller med spaghetti: Legg spaghetti i en ballform på tallerkenen og legg kjøttboller på toppen. Pynt med litt hakket persille.- Kyllingnuggets: Legg dem på et fat og server med en søt chilisaus.- Fruktspyd: Legg dem i en sirkel på et fat og dryss over litt melis.- Milkshake: Ha milkshaken i et høyt glass og pynt med krem og litt sjokoladesaus på toppen.

Tilleggstips om “Oppskrifter fra Barnas Restaurant”

– La barna være med å velge oppskriftene og handle på matbutikken.- La barna være med å lage maten og gi dem en oppgave å gjøre, for eksempel å røre i en bolle eller strø ost over pizzaen.- Ikke stress hvis det blir litt rotete på kjøkkenet. Det viktigste er at dere har det gøy sammen og lager god mat!- Prøv å bruke sunne ingredienser som grønnsaker og frukt i oppskriftene.- La barna smake på maten underveis i prosessen og gi dem ros for hjelpen.

Fordeler med “Oppskrifter fra Barnas Restaurant”

– Barna vil bli mer interessert i mat og lære å lage mat fra en tidlig alder.- Det kan bidra til å forbedre deres ferdigheter innen matlaging og øke selvtilliten deres.- Det kan være en morsom og kreativ aktivitet for hele familien.- Å lage mat sammen kan også bidra til å styrke båndet mellom foreldre og barn.

Anbefalinger for “Oppskrifter fra Barnas Restaurant”

– Prøv å velge oppskrifter som er enkle og ikke tar for lang tid å lage.- Velg oppskrifter som inkluderer ingredienser som barna liker.- Oppfordre barna til å prøve nye matvarer og smaker.- Husk å ha det gøy sammen og ikke stress for mye med resultatet. Det viktigste er at dere har det hyggelig og lager mat sammen.

Related video of 5 Oppskrifter fra Barnas Restaurant