oppskrifter barnas restaurant

Introduksjon

Er du lei av å lage de samme gamle rettene for barna dine? Hvorfor ikke prøve å lage noen spennende nye retter som de vil elske? I denne artikkelen vil vi dele 5 enkle oppskrifter som du kan lage i barnas restaurant – kjøkkenet ditt!

Oppskrifter Barnas Restaurant

Ingredienser som må forberedes

Før du setter i gang å lage disse rettene, må du sørge for at du har alle ingrediensene klare. Her er noen av de vanlige ingrediensene som du vil trenge:- Pasta eller ris- Kylling, kalkun eller kjøttdeig- Grønnsaker som paprika, løk og gulrøtter- Tomatpuré eller tomatpassata- Ost- Egg- Melsorter som mel og maismel- Sukker, kanel og salt

Hvordan å lage den

Her er 5 enkle oppskrifter som du kan lage i ditt eget kjøkken.

1. Ostegratinert pasta

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Stek kylling eller kalkun i små biter og kok grønnsakene. Lag en ostesaus ved å smelte smør i en panne, tilsett mel og rør godt. Tilsett gradvis melk og fortsett å røre til det blir en jevn saus. Tilsett ost og la det smelte i sausen. Bland pasta, kylling, grønnsaker og ostesaus i en ildfast form og dryss med mer ost. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.

Ostegratinert Pasta

2. Risotto

Stek kjøttdeig til den er brunet og kok ris etter anvisning på pakken. Stek deretter løk, paprika og gulrøtter til de er myke. Bland ris, kjøttdeig og grønnsaker sammen i en panne. Tilsett tomatpuré og la det koke i et par minutter. Server med rømme eller yoghurt.

Risotto

3. Omelett

Visp eggene sammen med litt melk og krydder. Stek omelett i en panne på middels varme. Fyll omelett med grønnsaker og kjøtt etter eget ønske. Brett omeletten i to og server.

Omelett

4. Kyllingnuggets

Skjær kyllingbryst i små biter. Bland mel, salt og krydder i en bolle. Visp eggene i en annen bolle. Dypp kyllingbitene i melblandingen, deretter i egget, og til slutt i melblandingen igjen. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.

Kyllingnuggets

5. Bananpannekaker

Mos bananene med en gaffel. Tilsett egg og visp sammen. Tilsett mel og kanel og rør til det blir en jevn røre. Stek små pannekaker i en panne med litt smør. Server med honning eller lønnesirup.

Bananpannekaker

Hvordan å presentere den tiltalende

For å gjøre rettene enda mer tiltalende for barna, kan du prøve å presentere dem på en morsom måte. For eksempel kan du lage ansikter på tallerkenen ved å bruke grønnsaker og ost, eller lage små porsjoner i kopper eller krukker.

Tilleggstips om “oppskrifter barnas restaurant”

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å lage de beste rettene for barna dine:- La barna dine hjelpe til med matlagingen. De vil være mer sannsynlig å spise maten hvis de har vært involvert i prosessen.- Prøv å lage maten så sunn som mulig ved å bruke ferske ingredienser og begrense sukker og salt.- Ikke gi opp hvis barna dine ikke liker en rett første gangen. Prøv igjen senere med noen små endringer i oppskriften.- Vær kreativ med presentasjonen av maten. Det vil gjøre det mer spennende for barna å spise.

Fordeler med “oppskrifter barnas restaurant”

Å lage sunn og god mat for barna dine har mange fordeler. Barna vil være mer sannsynlig å spise maten hvis den smaker godt og ser bra ut. Du kan også være trygg på at du gir barna dine næringsrik mat som vil hjelpe dem med å vokse og utvikle seg på en sunn måte.

Anbefalinger for “oppskrifter barnas restaurant”

Prøv noen av disse oppskriftene neste gang du vil lage noe spesielt for barna dine. De vil helt sikkert nyte dem og du vil være glad for å ha laget noe som både smaker godt og er næringsrikt. Og husk, å lage mat sammen kan være en morsom aktivitet for hele familien!

Related video of 5 Oppskrifter Barnas Restaurant