oppskrift wraps røkelaks

Introduksjon

Wrap er en av de enkleste og mest allsidige rettene du kan lage, spesielt hvis du har gjester på besøk. Med litt fantasi kan du lage deilige kombinasjoner av smaker, som vil overraske og glede alle. Denne gangen har vi valgt å bruke røkelaks som hovedingrediens, og vi presenterer deg fem forskjellige oppskrifter som vil imponere dine gjester. La oss komme i gang!

Forberedelser

Ingredienser som må forberedes

For hver oppskrift vil du trenge følgende ingredienser:

 • Tortillalefser (10-12 stk)
 • Røkelaks (400 g)
 • Kremost (200 g)
 • Creme Fraiche (200 g)
 • Sitronsaft (1 stk)
 • Gressløk (1/2 bunt)
 • Rødløk (1 stk)
 • Gul paprika (1 stk)
 • Agurk (1 stk)
 • Avokado (2 stk)

Ingredienser

Hvordan å lage den

Alle disse oppskriftene er veldig enkle å lage. Her er trinnene:

Oppskrift 1: Røkelaks og avocado-wraps

Rør sammen 200 g kremost med 1/2 bunt finhakket gressløk og litt sitronsaft til en kremet blanding. Smør et godt lag av blandingen på hver tortillalefse. Legg på 2 skiver røkelaks, 2 skiver avokado, 2 skiver agurk og litt finhakket rødløk. Brett inn sidene av tortillalefsen og rull den sammen til en wrap. Skjær i biter, og server.

Lage

Oppskrift 2: Røkelaks og paprika-wraps

Rist 1 gul paprika i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til den er myk. Fjern skallet og skjær paprikaen i strimler. Rør sammen 200 g Creme Fraiche med litt sitronsaft og finhakket gressløk. Smør et godt lag av blandingen på hver tortillalefse. Legg på 2 skiver røkelaks og en liten håndfull av de ristede paprikastrimlene. Brett inn sidene av tortillalefsen og rull den sammen til en wrap. Skjær i biter, og server.

Presentasjon

Oppskrift 3: Røkelaks og kremost-wraps

Rør sammen 200 g kremost med litt finhakket gressløk og sitronsaft til en kremet blanding. Smør et godt lag av blandingen på hver tortillalefse. Legg på 2 skiver røkelaks og litt finhakket rødløk. Brett inn sidene av tortillalefsen og rull den sammen til en wrap. Skjær i biter, og server.

Tilleggstips

Oppskrift 4: Røkelaks og agurk-wraps

Rør sammen 200 g Creme Fraiche med litt sitronsaft og finhakket gressløk. Smør et godt lag av blandingen på hver tortillalefse. Legg på 2 skiver røkelaks og noen skiver agurk. Brett inn sidene av tortillalefsen og rull den sammen til en wrap. Skjær i biter, og server.

Oppskrift 5: Røkelaks og creme fraiche-wraps

Rør sammen 200 g Creme Fraiche med litt finhakket gressløk og sitronsaft til en kremet blanding. Smør et godt lag av blandingen på hver tortillalefse. Legg på 2 skiver røkelaks og litt finhakket rødløk. Brett inn sidene av tortillalefsen og rull den sammen til en wrap. Skjær i biter, og server.

Hvordan å presentere den tiltalende

Å presentere maten på en tiltalende måte er halve suksessen. Disse wrapsene kan du presentere på mange måter. For eksempel kan du:

 • Legg wrapsene på en stor tallerken og pynt med noen blader salat eller litt dill på toppen. Server med en skål med en enkel salat ved siden av.
 • Legg wrapsene på små tallerkener eller fat, og lag en liten pyramide av wrapsene. Pynt med litt finhakket gressløk.
 • Server wrapsene i et tårn på et fat. Legg wrapsene på en høyde, og la dem falle nedover tårnet.

Fordeler

Tilleggstips om “Oppskrift Wraps Røkelaks”

Her er noen tilleggstips om å lage wraps med røkelaks:

 • Du kan erstatte røkelaks med røkt ørret hvis du foretrekker det.
 • Du kan tilsette noen skiver av friske tomater eller litt agurk for å gi wrapsene en ekstra frisk smak.
 • Prøv å tilsette litt wasabi eller sennep i kremostblandingen for å gi wrapsene litt sting.
 • Hvis du serverer disse wrapsene til gjester, kan du lage dem noen timer i forveien. Pakk dem inn i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til serveringstidspunktet.

Fordeler med “Oppskrift Wraps Røkelaks”

Røkelaks er en sunn matvare som er rik på proteiner og omega-3-fettsyrer. Wrapsene er også lette å lage og kan serveres til enhver anledning. De kan være en del av en sunn lunsj eller en rask middag. Disse oppskriftene er også svært allsidige og kan enkelt tilpasses forskjellige dietter og preferanser. Hvis du vil imponere gjestene dine med enkle, sunne og lekre retter, så er disse wrapsene en perfekt valg.

Anbefalinger for “Oppskrift Wraps Røkelaks”

Hvis du vil prøve noe nytt og spennende, som også er sunt og enkelt å lage, så anbefaler vi deg å prøve disse oppskriftene på wraps med røkelaks. Du vil ikke bli skuffet! Disse wrapsene er perfekte til lunsj eller middag, og de kan tilpasses forskjellige dietter og preferanser. De er også veldig enkle å tilberede og krever ikke mye tid eller penger. Vi håper du vil få glede av disse fem oppskriftene på wraps med røkelaks!

Related video of 5 Oppskrift Wraps Røkelaks