blåbær pei diggmat oppskrift

5 Deilige Blåbær Pai Oppskrifter

Introduksjon

Blåbær er en av de mest populære bærene i Norge og kan brukes i alt fra syltetøy til kaker. En av de beste måtene å nyte denne deilige bæren på er å lage en pai, og i denne artikkelen vil vi presentere fem forskjellige og smakfulle oppskrifter på blåbær pai.

Ingredienser som må forberedes

Uansett hvilken paioppskrift du går for, trenger du følgende basis ingredienser: Stekt paibunn, blåbær, sukker, maisstivelse og litt sitronsaft.

Hvordan lage blåbær pai

1. Rull ut paideigen og legg den i en paiform. Stek bunnen i ovnen i ca. fem minutter.2. Ta ut paibunnen fra ovnen og legg et lag med blåbær i bunnen.3. Bland sukker og maisstivelse i en bolle og dryss blandingen over blåbærene.4. Drypp litt sitronsaft over blandingen.5. Legg et lag med blåbær på toppen av blandingen og stek paien i ca. 30-35 minutter til paien har fått en gyllenbrun farge.6. La paien avkjøle seg og server.

Hvordan presentere paien tiltalende

En god presentasjon kan øke appetitten og gjøre retten enda mer tiltalende. Pynt gjerne med litt krem eller vaniljesaus, eller legg noen friske blåbær på toppen av paien.

Tilleggstips

• Brødkrummene er en viktig ingrediens for å lage en sprø paibunn.• Prøv å lage en blanding av bær og frukt og/eller bær og nøtter for en ekstra smaksrik pai.• Hvis du ønsker en sunnere variant kan du lage en glutenfri paibunn med havregryn eller mandelmel i stedet for mel.

Fordeler med å spise blåbær pai

Blåbær er veldig sunt og inneholder mye antioksidanter og fiber som er bra for fordøyelsen. Paien gir også en god dose karbohydrater som gir deg energi gjennom dagen.

Anbefalinger for blåbær pai

For å få den beste smaken på paien anbefaler vi å bruke friske blåbær. Hvis du ikke har tilgang på ferske blåbær kan du bruke frosne bær, men vær oppmerksom på at paien vil bli mer vannete og mindre søt enn med friske bær.