varm mat i barnehagen oppskrifter

Introduksjon

Barnehager er viktige institusjoner i samfunnet som er ansvarlige for å utvikle våre småbarn til å bli ansvarlige voksne. En viktig del av denne utviklingen er å gi dem næringsrik, sunn og velsmakende mat. Varm mat er en av de beste måtene å gi våre små håpefulle energi og næringsstoffer.

Ingredienser som må forberedes

Før vi starter med oppskriftene, må vi forberede ingrediensene. Du trenger friske grønnsaker som gulrøtter, brokkoli, blomkål, søtpoteter og andre lignende grønnsaker. Du vil også trenge kjøtt som kylling eller biff, og krydder som timian, rosmarin og paprika. Endelig må du få tak i ris, quinoa eller pasta som basis for oppskriftene.

Ingredienser For Varm Mat I Barnehagen

Hvordan å lage den

1. Grillet kylling med ris og grønnsaker:Kutt grønnsakene i små biter og grill kyllingen med krydder. Kok risen og server kyllingen og grønnsakene på toppen av risen.2. Biff med quinoa og grønnsaker:Kutt grønnsakene i mindre biter og stek biffen med krydder. Kok quinoa og server biffen og grønnsakene på toppen av quinoaen.3. Kyllingkarri med pasta og grønnsaker:Kutt grønnsakene i små biter og stek kyllingen med krydder. Kok pastaen og bland kyllingen og grønnsakene med karri. Server pastaen på toppen av blandingen.4. Ovnsbakt torsk med søtpoteter og brokkoli:Kutt søtpoteter i små biter og brokkoli i tynne skiver. Stek torsken med krydder. Sett søtpotetene og brokkolien på en stekeplate med torsken på toppen. Stek i ovnen til ferdig.5. Kjøttboller med blomkål og ris:Bland krydder og kjøttdeig. Form små kjøttboller og stek dem. Kutt blomkålen i små biter og kok ris. Server kjøttbollene på toppen av ris og blomkål.

Lage Varm Mat I Barnehagen

Hvordan å presentere den tiltalende

Presentasjonen er like viktig som smaken. For å tiltrekke barna, legg maten på en fargerik tallerken og lag forskjellige figurer av grønnsakene. Du kan også bruke små kopper eller bokser for å holde maten. Dekorer maten med forskjellige grønnsaker eller urter for en ekstra touch.

Tilleggstips om “varm mat i barnehagen oppskrifter”

– Ikke bruk for sterke krydder som cayenne eller chili. Barna liker ikke for mye krydder.- Prøv å bruke forskjellige korn som bygg, couscous eller bulgur for variasjon.- Legg til mer grønnsaker enn kjøtt for et sunnere alternativ.- Involver barna i å lage maten, de vil da være mer villige til å prøve nye ting.

Fordeler med “varm mat i barnehagen oppskrifter”

Barn trenger energi, næringsstoffer og sunn mat for å utvikle seg riktig. Varm mat gir dem alt de trenger, og det vil også hjelpe dem å holde seg varme i kaldt vær. Å gi barna sunn mat vil også hjelpe dem med å lære å spise sunnere når de blir eldre.

Anbefalinger for “varm mat i barnehagen oppskrifter”

Finn ut hva barna liker å spise og prøv å tilpasse oppskriftene til deres smak. Involver barna i matlagingen for en morsom og lærerik opplevelse. Velg alltid friske og sunne ingredienser for å sørge for at barna får det de trenger.

Related video of Varme mat i barnehagen: 5 smakfulle oppskrifter