vafler uten egg oppskrift

Introduksjon

Er du allergisk mot egg eller veganer og vil fortsatt nyte deilige vafler til frokost eller lunsj? Da har vi 5 flotte oppskrifter uten egg som vil få smaksløkene dine til å danse av glede!

Ingredienser som må forberedes

For alle oppskriftene trenger du følgende ingredienser:

  • 2 kopper hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 kopper melk (plantebasert hvis du er veganer)
  • 1/3 kopp smør (smeltet og avkjølt) eller en erstatning hvis du er veganer
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Hvordan å lage den

Oppskrift 1: Kanel- og eplevafler

Kanel- Og Eplevafler Bilde

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett deretter melk, smør og vaniljeekstrakt, og rør til alt er godt blandet. Skrell et eple og skjær det i små biter. Rør forsiktig inn eplebitene og en spiseskje kanel i røren. Stek vaflene gyllenbrune i vaffeljern og nyt dem med litt lønnesirup på toppen.

Oppskrift 2: Sjokoladevafler

Sjokoladevafler Bilde

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett deretter melk, smør og vaniljeekstrakt, og rør til alt er godt blandet. Tilsett deretter ½ kopp sjokoladebiter i røren og rør forsiktig. Stek vaflene gyllenbrune i vaffeljern og server dem med litt sjokoladesaus på toppen for den ultimate sjokoladeopplevelsen.

Oppskrift 3: Blåbærvafler

Blåbærvafler Bilde

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett deretter melk, smør og vaniljeekstrakt, og rør til alt er godt blandet. Tilsett 1 kopp frosne blåbær i røren og rør forsiktig. Stek vaflene gyllenbrune i vaffeljern og server dem med litt smeltet smør og blåbærsyltetøy på toppen.

Oppskrift 4: Banan og peanøttsmørvafler

Banan Og Peanøttsmørvafler Bilde

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett deretter melk, smør og vaniljeekstrakt, og rør til alt er godt blandet. Tilsett deretter en most banan og en spiseskje peanøttsmør i røren og rør forsiktig. Stek vaflene gyllenbrune i vaffeljern og server dem med litt honning eller lønnesirup på toppen.

Oppskrift 5: Zucchini og ostevafler

Zucchini Og Ostevafler Bilde

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett deretter melk, smør og vaniljeekstrakt, og rør til alt er godt blandet. Riv en zucchini og klem ut overflødig væske. Tilsett zucchinien og 1 kopp revet ost til røren og rør forsiktig. Stek vaflene gyllenbrune i vaffeljern og server dem med litt rømme og vårløk på toppen.

Hvordan å presentere den tiltalende

Sørg for å servere vaflene mens de fortsatt er varme og sprø. Legg dem pent på en tallerken og pynt med frukt, bær, honning, sirup eller annet som passer til smakene i vaflene. For eksempel kan du legge til noen blåbær på blåbærvaflene eller drysse litt sjokoladesaus på sjokoladevaflene.

Tilleggstips om “vafler uten egg oppskrift”

For å få ekstra fluffy vafler, kan du prøve å tilsette en halv teskje natron i røren. Dette vil hjelpe vaflene med å stige og bli enda luftigere. Hvis du har rester av vafler, kan du prøve å varme dem opp i brødristeren eller på en stekepanne for å få dem sprø igjen.

Fordeler med “vafler uten egg oppskrift”

Vafler uten egg er flotte for de som er allergiske mot egg eller veganere. Det er også en sunnere alternativ hvis du ønsker å redusere inntaket av egg i kostholdet ditt. Hvis du bruker sunnere alternativer til smør og melk, kan du også gjøre oppskriftene enda sunnere.

Anbefalinger for “vafler uten egg oppskrift”

Prøv å eksperimentere med forskjellige smaker og ingredienser for å finne din favoritt vafler uten egg oppskrift. Bruk gjerne plantebaserte melk og smør hvis du er veganer eller ønsker et sunnere alternativ. Husk at små justeringer i oppskriften kan føre til store smaksendringer, så vær ikke redd for å prøve deg frem!

Related video of 5 deilige oppskrifter på vafler uten egg