vaffel oppskrift uten kulturmelk

Introduksjon

Vaffelrøre er utvilsomt en av de enkleste og mest allsidige oppskriftene som finnes. Men hva skjer hvis du mangler en av hovedingrediensene, som kulturmelk? Fortvil ikke, for det finnes en rekke alternativer som vil gi deg like gode eller til og med bedre resultater. I denne artikkelen vil vi presentere deg for 5 vaffel oppskrifter uten kulturmelk som vil imponere smaksløkene dine og dine gjester.

Ingredienser som må forberedes

For å lage disse vaffel oppskriftene uten kulturmelk, trenger du følgende ingredienser, som du kan enkelt finne på dagligvarebutikken:

 • 2 egg
 • 2 dl melk (vanlig, soyamelk, mandelmelk eller havremelk)
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 dl hvetemel (eller havremel, bokhvetemel eller glutenfritt mel)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 50 g smeltet smør (eller nøytral olje)

Hvordan å lage den

Følg disse enkle trinnene for å lage hver av disse vaffel oppskriftene uten kulturmelk:

1. Blåbær vaffel

Blåbær Vaffel

Bland sammen egg og melk. Tilsett sukker og vaniljesukker. Sikt i hvetemel, bakepulver, natron og salt. Rør godt og tilsett smeltet smør. Vend inn ferske eller frosne blåbær. Stek i en varm vaffeljern med litt smør eller olje.

2. Havre vaffel

Havre Vaffel

Pisk eggehvitene stivt. Bland sammen eggeplommer, havremel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Tilsett melk og pisk til en jevn røre. Vend inn eggehvitene forsiktig. Stek i en varm vaffeljern med litt smør eller olje.

3. Yoghurt vaffel

Yoghurt Vaffel

Visp sammen egg og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett yoghurt, mel, bakepulver, natron og salt. Rør godt og tilsett smeltet smør. Stek i en varm vaffeljern med litt smør eller olje.

4. Kesam vaffel

Kesam Vaffel

Pisk sammen egg og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett kesam, mel, bakepulver, natron og salt. Rør godt og tilsett smeltet smør. Stek i en varm vaffeljern med litt smør eller olje.

5. Cottage cheese vaffel

Cottage Cheese Vaffel

Blend cottage cheese i en blender til det er mykt og kremaktig. Tilsett eggene, sukkeret og saltet og blend videre til det er godt blandet. Sikt i mel, bakepulver og natron og tilsett smeltet smør. Stek i en varm vaffeljern med litt smør eller olje.

Hvordan å presentere den tiltalende

For å presentere dine vaffelkreasjoner på en tiltalende måte, kan du pynte dem med friske bær, syltetøy, honning eller sukker. Du kan også legge til en klype kanel, kardemomme eller ingefær i røren for extra smak. Server dem på en stor tallerken eller på individuelle tallerkener med en kopp kaffe eller te ved siden av.

Tilleggstips om “vaffel oppskrift uten kulturmelk”

Her er noen tilleggstips for å gjøre dine vaffel oppskrifter uten kulturmelk enda bedre:

 • Frys restene og varm opp i toastjern for en rask frokost eller lunsj
 • Bruk havre- eller mandelmelk for en sunnere og mer næringsrik alternativ
 • Bruk glutenfritt mel for en vegansk eller glutenfri diett
 • Bytt ut sukkeret med honning, agave eller søtningsmiddel for en sunnere alternativ

Fordelene med “vaffel oppskrift uten kulturmelk”

Ikke bare er vaffel oppskrifter uten kulturmelk en god alternativ for personer som lider av laktoseintoleranse, det er også en god måte å legge til variasjon til den klassiske oppskriften. Fordi du kan bruke en rekke forskjellige typer melk og glutenfritt mel, kan du tilpasse oppskriften til dine spesifikke ernæringsbehov. I tillegg er mange av disse alternativene sunnere og mer næringsrik enn den klassiske oppskriften.

Related video of Vaffel oppskrift uten kulturmelk: 5 deilige alternativer du må prøve