tubesokker voksen oppskrift

Introduksjon

Tubesokker er et behagelig alternativ til vanlige sokker. De er elastiske og passer alle fotstørrelser. Tubesokker har blitt stadig mer populære blant voksne, og det er ingen grunn til å ikke lage dem selv! I denne artikkelen vil vi dele 5 oppskrifter på hvordan du kan lage tubesokker for voksne.

Ingredienser som Må Forberedes

Før du begynner å lage tubesokker, må du ha noen materialer klar. Du trenger garn, strikkepinner og markører. Garnet bør være mykt og varmt, og anbefalt størrelse på pinnene er 3,5-4 mm. Markørene brukes til å markere starten på hver runde. Du trenger også en saks og en stoppenål til å feste endene av trådene.

Strikkepinner

Hvordan å Lage Tubesokker

Oppskrift 1: Ribbestrikket Tubesokker

Cast-on 64 masker med ribbestrikk, og strikk 1 vrang og 1 rett til hele sokken dekker 20 cm. Deretter felles det av 2 masker hver gang på hver side av sokken til det er 16 masker igjen. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest endene.

Ribbestrikk

Oppskrift 2: Glattstrikket Tubesokker

Cast-on 56 masker og strikk glattstrikk til du har en lengde på 25 cm. Deretter felles 7 masker på hver side av sokken, og strikk videre til sokken har en lengde på 30 cm. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest endene.

Glattstrikk

Oppskrift 3: Hullstrikket Tubesokker

Cast-on 68 masker og strikk hullstrikk til sokken dekker en lengde på 25 cm. Hullstrikk er hvor du strikker en maske, deretter en kast, deretter to masker sammen. Fortsett å gjenta dette hele veien rundt sokken. Deretter felles 6 masker på hver side av sokken, og strikk til sokken dekker 30 cm. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest endene.

Hullstrikk

Oppskrift 4: Fletter Tubesokker

Cast-on 60 masker og strikk glattstrikk til sokken dekker en lengde på 15 cm. Deretter begynner du å flette maskene. Flett på følgende måte: ta to masker på høyre pinne og strikk en vrang, flytt maskene til venstre pinne uten å strikke, strikk neste to masker rett, og så videre. Fortsett denne flettingen hele veien rundt sokken til sokken dekker 30 cm. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest endene.

Fletter

Oppskrift 5: Rillestrikket Tubesokker

Cast-on 72 masker og strikk rillestrikk til sokken dekker en lengde på 25 cm. Rillestrikk er når du strikker hver maske i hver runde. Deretter felles det av 8 masker på hver side av sokken, og sokken strikkes videre til sokken dekker 30 cm. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest endene.

Rillestrikk

Hvordan å Presentere Tubesokkene tiltalende

Når du har strikket ferdig tubesokkene, kan du presentere dem på en tiltalende måte ved å plassere dem i en fin gavepose eller gaveeske. Du kan også legge til en personlig touch ved å lage et kort eller etikett som beskriver oppskriften du brukte og hvem sokkene er tiltenkt.

Gavepose

Tilleggstips om Tubesokker

Her er noen tilleggstips som vil hjelpe deg å få det beste ut av dine tubesokker:

  • Bruk mykt og varmt garn for å få best mulig effekt
  • Husk å ha markører for å markere starten på hver runde
  • Fest endene av trådene med en stoppenål for å sikre at sokkene varer lenge
  • Varier teknikken for å lage forskjellige varianter av tubesokker
  • For en mer slitesterk sokk, bruk en tråd som inneholder nylon

Fordeler med Tubesokker

Tubesokker har mange fordeler. De er behagelige å ha på, passer til alle fotstørrelser, og er enkle å lage. Tubesokker er også enkle å vedlikeholde. De kan maskinvaskes og tørkes enkelt. Tubesokker er også flotte gaver som kan lages til enhver anledning.

Anbefalinger for Tubesokker

Vi anbefaler å prøve ut forskjellige teknikker når du lager tubesokker. Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige garn, farger og mønstre. Tubesokker er en morsom og kreativ måte å lage en personlig gave på. Når du først har prøvd deg på å lage tubesokker, vil du se hvor enkelt det egentlig er!

Related video of 5 Oppskrifter på Tubesokker for Voksne