trysil garn oppskrift sokker

Introduksjon

Du kan aldri ha for mange sokker, spesielt i vintermånedene når det kan bli kaldt og fuktig. Å lage sokker selv er en morsom og kreativ måte å holde føttene varme og tilfredsstillende. I denne artikkelen vil jeg presentere deg for 5 ulike trysil garn oppskrift sokker som vil holde føttene dine varme og samtidig gi deg muligheten til å eksperimentere med forskjellige farger og mønstre.

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner prosessen med å lage sokkene, er det noen ingredienser som må forberedes. Du trenger trysil garn, strikkepinner og en strikkeoppskrift. Forsikre deg om å ha riktig størrelse på strikkepinner og garn som kreves i oppskriften. Det er også en god ide å ha en saks i nærheten for å klippe av garnet når du har fullført sokken.

Bilde Av Trysil Garn

Hvordan å lage den første oppskriften

Den første oppskriften vi skal prøve oss på er for en enkel og klassisk sokk. Begynn med å legge opp 64 masker på strikkepinnen. Strikk rundt og rundt på rundpinnen. Strikk fire runder med en fremovervendt rett maske. Deretter kan du strikke to runder med vrang masker.

Fortsett ved å strikke rett og vrang over hele sokken. Etterhvert som sokken vokser, kan du legge til hælen. Fortsett å følge oppskriften i sokken, og sørg for å feste trådene når sokken er ferdigstrikket.

Bilde Av Strikkemasker

Hvordan å lage den andre oppskriften

Den andre oppskriften vi vil prøve, er en litt mer avansert versjon med en vrangbord. Start oppskriften ved å legge opp 48 masker på strikkepinnen. Deretter kan du strikke 2 runder med vrangbord. Fortsett ved å strikke 2 rettmasker og 2 vrangmasker, og strikke dette mønsteret til sokken er ferdigstrikket.

Fortsett ved å følge oppskriften for hælen og legg til en kile for å øke størrelsen på sokken. Fortsett å strikke til sokken er ferdig.

Bilde Av Strikkeoppskrift

Hvordan å lage den tredje oppskriften

Den tredje oppskriften vi vil prøve er en tynnere sokk for de som ikke vil ha en så tykk sokk. Begynn med å legge opp 56 masker på strikkepinnen. Strikk 10 omganger med en fremovervendt rett maske. Deretter kan du begynne å øke og felle masker for å lage en hæl.

Fortsett å følge mønsteret for sokken, og sørg for å feste trådene når du er ferdigstrikket.

Bilde Av Strikkehælen

Hvordan å lage den fjerde oppskriften

Den fjerde oppskriften vi vil prøve, er en tøffere sokk for vintermånedene. Begynn med å legge opp 80 masker på strikkepinnen. Strikk 10 omganger med en fremovervendt rett maske. Deretter kan du begynne å strikke to rettmasker og to vrangmasker til sokken er ferdigstrikket.

Fortsett ved å følge oppskriften for hælen og legg til kiler for å øke størrelsen på sokken. Fortsett å strikke til sokken er ferdig.

Bilde Av Strikket Sokk

Hvordan å lage den femte oppskriften

Den femte oppskriften vi vil prøve, er en enkel og elegant sokk. Begynn med å legge opp 72 masker på strikkepinnen. Strikk 10 omganger med en fremovervendt rett maske. Deretter kan du begynne å strikke to rettmasker og to vrangmasker til sokken er ferdigstrikket.

Fortsett ved å følge oppskriften for hælen og legg til kiler for å øke størrelsen på sokken. Fortsett å strikke til sokken er ferdig.

Bilde Av Sokker

Hvordan å presentere den tiltalende

Presentasjonen av dine hjemmestrikkede sokker er like viktig som selve oppskriften. En fin måte å presentere sokkene på er å pakke dem i en gavepose eller å legge dem i en gaveeske. Du kan også legge ved en liten håndskrevet melding for å gjøre gaven enda mer personlig. Husk også å ta bilder av dine ferdige sokker og vise dem frem på sosiale medier!

Tilleggstips om trysil garn oppskrift sokker

Når du lager dine egne sokker, er det viktig å velge riktig størrelse på strikkepinnene og garnet. Prøv deg frem med forskjellige farger og mønstre for å lage dine helt unike sokker. Husk også å følge oppskriften nøye og å feste trådene ordentlig slik at sokkene holder seg godt.

Fordelene med trysil garn oppskrift sokker

Det å lage dine egne sokker med trysil garn kan ha mange fordeler. Ikke bare kan du spare penger ved å lage dine egne sokker, men du får også muligheten til å lage dine helt unike sokker som passer perfekt til dine føtter. Sokker som er laget av trysil garn er også varmere og mer slitesterke enn sokker laget av syntetisk materiale.

Anbefalinger for trysil garn oppskrift sokker

Hvis du er nybegynner når det gjelder strikking av sokker, ville jeg anbefale å begynne med en enkel oppskrift og deretter gradvis bygge opp til de mer avanserte oppskriftene. Forsikre deg også om at du har riktig størrelse på strikkepinner og garn for å få best mulig resultat. Trysil garn er en av de beste garnene å bruke for sokker, så sørg for å velge dette for å få best mulig resultat.

Related video of 5 Trysil Garn Oppskrift Sokker