oppskrifter med polenta

Introduksjon

Polenta er en type maisgrøt som tradisjonelt har blitt brukt i det italienske kjøkkenet. Polenta er enkelt å lage og kan brukes på mange forskjellige måter. I denne artikkelen vil vi se på fem forskjellige oppskrifter med polenta. Disse oppskriftene er enkle å følge og passer perfekt til en hverdag eller en spesiell anledning.

Bilde Av Polenta

Ingredienser som må forberedes

For å lage polenta trenger du:- Maismel – Vann – Salt For å lage de forskjellige oppskriftene trenger du også forskjellige ingredienser avhengig av hva du skal lage. Disse ingrediensene vil bli beskrevet i de forskjellige oppskriftene.

Hvordan å lage polenta

1. Kok opp vann og salt i en stor kjele.2. Tilsett gradvis maismel mens du rører konstant med en tresleiv.3. Fortsett å røre polentaen i ca 20-30 minutter, til den er myk og smidig.4. Ta kjelen av varmen og la polentaen avkjøle seg i noen minutter før servering.

Hvordan å presentere den tiltalende

Polenta kan serveres på mange forskjellige måter. Du kan forme polentaen i små sirkler og steke dem i pannen, eller du kan toppe den med forskjellige ingredienser som ost, kjøtt eller grønnsaker. En annen måte å servere polenta på er å blande den med andre ingredienser, som ost og urter.

Tilleggstips om oppskrifter med polenta

– Bland i smør eller olje for å gi polentaen en glattere tekstur – Tilsett ost for å gi polentaen mer smak- Hold polentaen varm ved å plassere den over vannbad

Oppskrift 1: Polentakuler med sopp og parmesan

Bilde Av Polentakuler Med Sopp Og Parmesan
Ingredienser:- 1 liter vann – 200 g maismel – 1 ts salt – 2 ss smør – 300 g sopp – 2 ss finhakket løk – 2 fedd presset hvitløk – 2 ss hakket persille – 1 dl parmesan Slik gjør du:1. Følg fremgangsmåten for å lage polenta.2. La polentaen avkjøles litt, og rull den til små kuler.3. Stek soppen i en panne på middels varme med løk og hvitløk.4. Ha soppen på polentakulene og topp dem med hakket persille og parmesan.

Oppskrift 2: Polenta-lasagne med ost og kjøttsaus

Bilde Av Polenta-Lasagne Med Ost Og Kjøttsaus
Ingredienser:- 1 liter vann – 200 g maismel – 1 ts salt – 2 ss smør – 500 g kjøttdeig – 500 g hakkede tomater – 2 ss tomatpuré – 2 fedd presset hvitløk – 1 ss sukker – 1 pakke revet ost Slik gjør du:1. Følg fremgangsmåten for å lage polenta.2. Smør en ildfast form med litt olje.3. Ha et lag med polenta i bunnen av formen, og så et lag med kjøttsaus.4. Gjenta dette til du ikke har mer ingredienser igjen.5. Topp lasagnen med revet ost og stek den i ovnen i ca 25-30 minutter.

Oppskrift 3: Polenta-pizza med grønnsaker

Bilde Av Polenta-Pizza Med Grønnsaker
Ingredienser:- 1 liter vann – 200 g maismel – 1 ts salt – 2 ss smør – 1 rød paprika – 1 grønn paprika – 1 gul løk – 4 ss tomatpuré – 1 pakke revet ost Slik gjør du:1. Følg fremgangsmåten for å lage polenta.2. Smør en ildfast form med litt olje.3. Ha et lag med polenta i bunnen av formen, og spre tomatpuré på toppen.4. Ha i grønnsakene og topp med revet ost.5. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Oppskrift 4: Friterte polentastenger

Bilde Av Friterte Polentastenger
Ingredienser:- 1 liter vann – 200 g maismel – 1 ts salt – 2 ss smør – Olje for fritering Slik gjør du:1. Følg fremgangsmåten for å lage polenta.2. Form polentaen til stenger på ca 1 cm tykkelse.3. Varm opp oljen i en kjele til 180 grader.4. Friter polentastengene i oljen til de får en gyllen farge.5. La dem renne av på et papirhåndkle før servering.

Oppskrift 5: Polenta-muffins med bacon og ost

Bilde Av Polenta-Muffins Med Bacon Og Ost
Ingredienser:- 1 liter vann – 200 g maismel – 1 ts salt – 2 ss smør – 150 g revet ost – 150 g bacon Slik gjør du:1. Følg fremgangsmåten for å lage polenta.2. Bland i revet ost og la blandingen avkjøles litt.3. Stek baconet sprøtt og kutt det opp i små biter.4. Hell polentablandingen i muffinsformer og topp med baconbiter.5. Stek muffinsene i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Fordeler med oppskrifter med polenta

Polenta er en sunn og næringsrik matvare som er rik på fiber og vitaminer. Den er også en god kilde til karbohydrater, og gir en langvarig følelse av metthet. Polenta kan brukes som en erstatning for ris eller pasta, og passer godt til både vegetariske og kjøttbaserte retter.

Anbefalinger for oppskrifter med polenta

Polenta er en allsidig ingrediens som kan brukes til mange forskjellige retter. Her har vi sett på fem enkle og smakfulle oppskrifter som alle kan prøve hjemme. Prøv deg frem med ulike ingredienser og se hva som fungerer best for deg og din familie.

Related video of 5 Oppskrifter med Polenta