oppskrift på hjemmelaget plommelikør

Introduksjon

Plommelikør er en deilig og fruktig drink som kan nytes både som en aperitiff eller som en del av et festlig måltid. Å lage hjemmelaget plommelikør er enkelt og morsomt, og det beste av alt er at du kan tilpasse oppskriften etter din egen smak. Her vil vi gi deg fem ulike oppskrifter på hjemmelaget plommelikør, slik at du kan finne din favoritt. Bli med på en smaksreise og opplev gleden ved å lage din egen likør!

Ingredienser som må forberedes

Før du begynner å lage din hjemmelagde plommelikør, er det viktig å ha alle ingrediensene klare. Her er hva du trenger:

 • 500 gram modne plommer
 • 200 gram sukker
 • 1 liter vodka eller brennevin
 • Vaniljestang (valgfritt)

Ingredienser Bilde

Hvordan å lage den

Nå som du har alle ingrediensene klare, kan du begynne å lage din hjemmelagde plommelikør. Følg disse enkle trinnene:

 1. Vask og rens plommene. Fjern steinene og del dem i mindre biter.
 2. Ha plommene i en stor glasskrukke og tilsett sukkeret. Hvis du ønsker en mer intens smak, kan du også tilsette vaniljestangen.
 3. Hell vodka eller brennevin over plommene og lukk godt igjen krukken.
 4. Plasser krukken på et kjølig og mørkt sted, for eksempel i kjelleren eller et skap, og la den stå i minst 2 måneder. Rist krukken forsiktig hver uke for å blande ingrediensene.
 5. Etter 2 måneder kan du sile likøren gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter for å fjerne plommestoffene.
 6. Oppbevar den ferdige plommelikøren på en flaske eller karaffel, og la den modne i ytterligere 2-3 måneder før du nyter den. Jo lenger den lagres, desto bedre blir smaken.

Lage Likør Bilde

Hvordan å presentere den tiltalende

Når din hjemmelagde plommelikør er klar til å bli presentert, er det viktig å gjøre den tiltalende for øyet. En enkel måte å gjøre dette på er å velge en vakker flaske eller karaffel å helle likøren i. Du kan også dekorere flasken med etiketter eller bånd for å gi den en personlig touch. Server likøren i små, delikate glass for å skape en luksuriøs følelse. Sett gjerne fram noen ferske plommer eller sitronskiver som garnityr, og la gjestene selv velge om de vil nyte likøren ren eller bruke den som en ingrediens i drinker.

Presentasjon Bilde

Tilleggstips om oppskrift på hjemmelaget plommelikør

Her er noen ekstra tips som kan hjelpe deg med å perfeksjonere din hjemmelagde plommelikør:

 • Hvis du ønsker en søtere likør, kan du tilsette mer sukker etter smak.
 • Ønsker du en mer intens smak, kan du tilsette flere plommer eller la likøren modne lenger.
 • Prøv å eksperimentere med ulike typer plommer for å oppnå forskjellige smaksvarianter.
 • For å gi likøren en ekstra touch, kan du tilsette krydder som kanel eller stjerneanis.
 • Oppbevar den ferdige likøren på et kjølig og mørkt sted for å bevare smaken og kvaliteten.

Tilleggstips Bilde

Fordeler med oppskrift på hjemmelaget plommelikør

Den hjemmelagde plommelikøren har mange fordeler sammenlignet med butikkjøpt likør. For det første kan du tilpasse smaken etter dine egne preferanser. Du kan også være sikker på at den ikke inneholder kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Å lage din egen likør gir deg også muligheten til å eksperimentere med smaker og krydder, slik at du kan skape en unik drink som passer perfekt til din egen smak. I tillegg kan det å lage hjemmelaget plommelikør være en morsom aktivitet som du kan gjøre sammen med venner eller familie.

Anbefalinger for oppskrift på hjemmelaget plommelikør

Så, er du klar til å lage din egen hjemmelagde plommelikør? Vi anbefaler å prøve alle de fem oppskriftene vi har delt med deg for å finne ut hvilken som passer best for deg. Ikke nøl med å eksperimentere med ulike ingredienser og smakstilsetninger for å skape din personlige signaturplommelikør. Husk at tålmodighet er nøkkelen til en vellykket hjemmelaget likør – jo lenger den får modne, jo bedre blir smaken. Så, sett i gang og nyt gleden ved å lage og dele din egen plommelikør!

Related video of Oppskrift på hjemmelaget plommelikør

https://youtube.com/watch?v=Z3Vm2r6wI20